Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Ēras beigas? "Astralis" līderis device pamet komandu un pievienojas "Ninjas In Pyjamas"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Ēras beigas? "Astralis" līderis device pamet komandu un pievienojas "Ninjas In Pyjamas"
Nikolajs "Device" Reidzs. Foto: HLTV.org

Zviedrijas esporta komanda "Ninjas In Pyjamas" paziņojusi par viena no visu laiku labākajiem datorspēles CS:GO spēlētājiem Nikolaja device Reidza pievienošanos savai komandai. Device kopā ar "Astralis" kļuva par sekmīgāko komandu CS:GO vēsturē, bet pats nopelnīja 18 MVP balvas. Tiek ziņots, ka NIP par dāņu esportistu samaksājusi aptuveni vienu miljonu ASV dolāru.

Device "Astralis" rindās spēlēja jau kopš komandas izveidošanas 2016. gadā. Tieši Reidzs bija komandas līderis komandas labākajos gados, kad izdevās uzvarēt trijos "Major" turnīros pēc kārtas ("Major" CS:GO ir ekvivalents "Grand Slam" turnīriem tenisā). Piecos gados device nopelnīja 18 vērtīgākā spēlētāja balvas, tai skaitā divas "Major" turnīros, bet pēdējos sešos gados dāņu esportists atradies pasaules ranga labāko pieciniekā. Turnīru naudas balvās device karjerā nopelnījis vairāk nekā 1,8 miljonus ASV dolāru.

Tomēr kopš 2020. gada marta, kad visi turnīri norisinās online režīmā, "Astralis" vairs nerāda to spēli, ko rādīja iepriekšējos gados. Uz brīdi vasarā komanda pat izkrita no ranga piecpadsmitnieka, tomēr gada turpinājumā "Astralis" atgriezās, uzvarot "ESL Pro League" 12. sezonā un "IEM Global Challenge 2020" turnīrā. Šo gadu Dānijas komanda iesāka ar otro vietu "BLAST Premier Global 2020" turnīrā, bet pēc tam trīs mēnešos "Astralis" nevienā turnīrā nav tikusi trijniekā, piedzīvojot zaudējumus ceturtdaļfinālā pret NVS reģiona valstīm "Virtus.pro" un "Gambit" gan neoficiālajā pasaules čempionātā "IEM Katowice", gan "ESL Pro League" 13. sezonā. Izmaiņas komandas snieguma dēļ bija neizbēgamas, un pirmais no lieliskās komandas prom devies tieši device.

Reidzs jau ilgāku laiku dzīvo Zviedrijā ("Astralis" komanda bāzējās Dānijā) un pārzin zviedru valodu, tāpēc pārcelšanās tieši uz NIP ir diezgan loģiska, taču tik un tā negaidīta. "Ninjas In Pyjamas" ir viena no lielākajām esporta organizācijām pasaulē, CS:GO tā ir vienreiz uzvarējusi "Major" turnīrā un četras reizes palikusi otrajā vietā. Esošais sastāvs NIP pārstāv gan tikai gadu, labāko sasniegumu sasniedzot pavisam nesen, izstājoties pusfinālā "ESL Pro League" 13. sezonā. Tieši Stokholmā paredzēts nākamais "Major" turnīrs šī gada otrajā pusē, kas device devis papildus motivāciju - uzvarēt savās mājās.

Nākamo turnīru "NIP" aizvadīs pēc divām nedēļām, kad sāks dalību "Flashpoint 3" turnīrā, bet "Astralis" bez sava līdera jau nākamnedēļ būs jāspēlē "Dreamhack Masters" turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/news/31614/nip...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-24 07:28, pirms 3 gadiem
Vot tā ir bomba!!!
Nikolajs device puzikovs, gałenieks jekindars un broky saukants- tas būtu jebkuras komandas sapńu trio

     [+] [-]

, 2021-04-24 09:10, pirms 3 gadiem
Ko tagad darīsim? Visa sporta pasaule sēro.

     [+] [-]

, 2021-04-24 17:24, pirms 3 gadiem
Ja neskaita debiilikju komentaarus, tad peedeejaa turniiraa Astralis izgaazaas ar taadu bliikshkji, ka maz neliekas, tur bija skaidrs, ka kaut kas briest.

Jautaajums, vai jau bija zinaams par device paarcelshanos.

     [+] [-]

, 2021-04-24 17:34, pirms 3 gadiem
Bet ja nopietni, tad cerams, ka Astralis ir kaut kas padomaa, jo dev1ce bija reaali tur labaakais, dazhkaart izvelkot taadus clutch'us, ka pa smuko.