Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Jelgavā tiks aizvadīts lakrosa čempionāta pavasara posms

Jelgavā tiks aizvadīts lakrosa čempionāta pavasara posms
"Druva Dynamite"

27.aprīlī Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, plkst.10:00 sāksies Latvijas vīriešu lakrosa čempionāta pavasara posms. Latvijas Lakrosa federācija rīko Latvijas vīriešu lakrosa čempionātu, lai noskaidrotu 2014.gada spēcīgāko vīriešu lakrosa komandu Latvijā.

Par Latvijas čempionu titulu sacentīsies piecu Latvijas klubu komandas – "Druva dynamite", "Archer Lacrosse", Mītavas LK/LLU, RJTC un LK "Rīga". Latvijas čempionāts 2014 norit divos posmos – 2013.gada rudenī un 2014.gada pavasarī. Pavasara posmu ar līdera pozīcijām uzsāks "Druva dynamite", kuri rudens posmu noslēdza ar 3 uzvarām 3 spēlēs. Secīgi iekārtojušies pārējie klubi "Archer Lacrosse" ar 2 uzvarām 3 spēlēs, RJTC ar 1 uzvaru 3 spēlēs un Mītavas LK/LLU– pagaidām bez punktiem. Otrā posmā pievienosies arī LK Rīga, kam kopvērtējumā netiek piešķirti punkti. Pavasara posmā ir paredzēti 3 sabraukumi – 2 no tiem Jelgavā un 1 Druvā, Saldus pagasta svētku ietvaros.

Čempionāts šogad, tāpat kā pagājušogad, noslēgsies ar "championship weekend” Rīgā. Labākās četras komandas izspēlēs pusfināla spēles, no kurām uzvarētāji sacentīsies par zeltu, savukārt pusfinālā zaudētāj komandas – par bronzu.

Tā kā visas ziemas un pavasara garumā norisinājās Latvijas spēlētāju koptreniņi, gatavojoties Pasaules čempionātam Denverā 2014.gada jūlijā, kā arī 2013.gada izskaņā tika aizvadīts iekštelpu turnīrs "Riga Lacrosse Open”, čempionāta spēlēs būs iespēja vērot laba līmeņa lakrosu.

LLF organizētais Latvijas čempionāts notiek kopš 2007.gada. Piecas reizes uzvarējis LK "Druvas Dynamite" un divas reizes - LK "Rīga".

Tuvākās Latvijas lakrosa čempionāta regulārās spēles

27.aprīlis, svētdiena – Zemgales Olimpiskais centrs
10:00 LK Rīga : RJTC
12:00 Mītavas LK/LLU : Archer Lacrosse
14:00 Druva Dynamite : LK Rīga

11.maijs, svētdiena – Zemgales Olimpiskais centrs
10:00 RJTC : Archer Lacrosse
12:00 Mītavas LK/LLU : Druva Dynamite
14:00 LK Rīga : Archer Lacrosse
16:00 RJTC : Mītavas LK/LLU

24.maijs, sestdiena – Druvas stadions
10:00 RJTC : Druva Dynamite
12:00 LK Rīga : Mītavas LK/LLU
14:00 Archer Lacrosse: Druva Dynamite

LLF sacensību kalendārs pieejams šeit: REZULTATI

Informāciju sagatavoja:
Ieva Opoļska
Latvijas Lakrosa federācija