Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bulgārijas basketbolists: "Uzvaru pār Latviju atcerēsimies vēl vairākus gadus"

Rolands Eliņš

Bulgārijas basketbolists: "Uzvaru pār Latviju atcerēsimies vēl vairākus gadus"
Aleksandars Janevs. Foto: FIBA

Starptautiskās basketbola asociācijas (FIBA) mājaslapā publicētajā materiālā Bulgārijas izlases pārstāvji atzīmēja Rīgā izcīnīto uzvaru pār Latviju, kas viņiem ļāva pēc desmit gadu pārtraukuma kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

"Noteikti, ka šī bija mana lielākā uzvara trenera karjerā," FIBA mājaslapā citēts Bulgārijas izlases treneris Rosens Barčovskis. "Man ir bijušas vairākas uzvaras, tituli, izcīnīti kausi, kvalificēšanās Eiropas čempionātiem, taču šī ir vislielākā uzvara. Pret tādu komandu kā Latvija Rīgā bija ļoti smaga spēle."

"Šis ir patiešām liels sasniegums," turpināja Bulgārijas treneris. "Mēs Eiropas čempionātā netikām desmit gadus. Un, ja mēs būtu zaudējuši šajā spēlē pret Latviju, nākamais Eiropas čempionāts būtu tikai 2025. gadā. Vēl viena paaudze būtu palikusi bez "EuroBasket" finālturnīra, tāpēc šī uzvara mums ir ļoti svarīga."

Savukārt Bulgārijas basketbolists Aleksandars Janevs izteicās, ka šī būs lieliska iespēja spēlēt pret Eiropas spēcīgākajiem basketbolistiem: "Varēsim parādīt, ka Bulgārijas basketbols ioprojām ir dzīvs. Visi zina, ka Bulgārijas basketbols Eiropā vairs netiek atpazīts, un mums tas ir jāmaina."

"Teicām jaunajiem spēlētājiem, ka šī ir liela iespēja," turpināja Janevs, kurš finālturnīrā spēlēja arī 2011. gadā. "Jaunajiem spēlētājiem tas būs ļoti noderīgi."

Janevs atsaucās uz Bulgārijas un Francijas spēli PK2019 kvalifikācijas ciklā, kurā bulgāri negaidīti uzvarēja ar 74:68, un pieci no šīs komandas sastāva spēlēja arī Rīgā. "Neviens mums pirms tās spēles neticēja," sacīja Janevs. "Neviens neticēja, ka varam pārspēt Franciju. Viņi atbrauca uz Bulgāriju ar zvaigznēm, taču mēs cīnījāmies un parādījām savu potenciālu. Visi atceras šo lielisko uzvaru."

"Taču domāju, ka uzvara pār Latviju bija krietni emocionālāka nekā spēle pret Franciju," turpināja "Beroe" komandu pārstāvošais Janevs. "Uzvaru pār Latviju atcerēsimies vēl vairākus gadus."

Janevs arī pauda pārliecību, ka viņa komandai izdosies veiksmīgs starts Eiropas čempionātā: "Ja visi būs veseli, tad varēsim paveikt kaut ko lielu. Uz mums netiks izdarīts nekāds spiediens, jo zinām, ka spēlēsim pret ļoti spēcīgākām komandām."

Izmantotie resursi:
The wait is over: Bulgaria excited to be back...

     [+] [-]

, 2021-02-23 20:42, pirms 3 gadiem
Ar lielo izlasi viņi ierītu pa 40 stabilu zāģi. Lai jau priecājas. Šitā nejēdzīgā izspēle ļauj visām vārguļu izlasēm izsistiem. Kkādas Holandes, Dānijas un Bulgārijas baigi varenās, bet kad lielie mači, tad pārbrauc viņām pāri ar ceļa rulli

     [+] [-]

, 2021-02-23 20:44, pirms 3 gadiem
Iespējams,ka Roberts Kalev vinni pār CSKA arī mūžīgi mūžos

     [+] [-]

, 2021-02-23 20:45, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Ar lielo izlasi viņi ierītu pa 40 stabilu zāģi. Lai jau priecājas. Šitā nejēdzīgā izspēle ļauj visām vārguļu izlasēm izsistiem. Kkādas Holandes, Dānijas un Bulgārijas baigi varenās, bet kad lielie mači, tad pārbrauc viņām pāri ar ceļa rulli
Ko? Kāda nejēdzīgā izspēle? Tas, ka Latvijas izlase zaudēja 5 no 6 spēlēm kaut ko pasaka. Kāda lielā izlase?

     [+] [-]

, 2021-02-23 20:49, pirms 3 gadiem
Un saukt citus par vārguļiem, kad tie sportiskā cīņā uzvarēja, ir nožēlojami.

     [+] [-]

, 2021-02-23 20:51, pirms 3 gadiem
Roberts Štelmahers: Your welcome