Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Armands Šķēle: "Vajag uzcept jaunu plānu, lai kādu dienu mums būtu medaļas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Armands Šķēle: "Vajag uzcept jaunu plānu, lai kādu dienu mums būtu medaļas"
Armands Šķēle. Foto: Romāns Kokšarovs, Ff64

Latvijas basketbola izlases ilggadējais aizsargs, spēlētāja karjeru noslēgušais Armands Šķēle savā facebook.com lapā komentē aizvadīto Eiropas čempionāta kvalifikāciju.

20. februārī Eiropas čempionāta priekšpēdējā spēlē Latvijas izlase "Arēnā Rīga" zaudēja bulgāriem (65:66) un nekvalificējās finālturnīram. Arī pēdējā mačā sanāca zaudējums - 94:97 papildlaikā pret Grieķiju. Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmoreiz kopš 1999. gada nespēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tagad ir daudz negāciju un notiek vainīgo meklēšana.

"Mīļie draugi, fani un basketbola eksperti, es nesaprotu, kāpēc mūsu mazajā Latvijā vienam pret otru ir tik liels naids. Protams, ka mums bija jātiek uz Eiropas čempionātu. Protams, ka mums bija jāvinnē bulgāri un tā tālāk. Bet mums visiem vajag mazliet ievilkt gaisu un padomāt par sevi, nevis itin visā jāvaino jāvaino džeki un treneri un vadība," saka Armands Šķēle. "Tas ir tikai sports, kur desmit puspliki džeki skrien pa laukumu un met oranžu bumbu kaut kādā aplī ar tīkliņu. Paklausoties tos ekspertus, kas nekad nav spēlējuši, trenējuši, bijuši profesionāļi vai pat nav turējuši bumbu rokās, liekas, ka to visu spēlētāji darītu speciāli. Patiesībā viena spēlētāju maiņa vai lēmums varēja mainīt pilnīgu visu ainu. Un kas būtu mainījies, ja iemestu par pāris punktiem vairāk un mēs uzvarētu? Nebūtu tik daudz dramatizējumu, ka Latvijas basketbols ir miris."

"Jā, katrā joma var uzrasties kāds krāns, kas gribēs vilkt deķi uz savu pusi un bojās kopskatu, taču no politiskās vides esmu tālu un negribu tajā iedziļināties. Lai ar to nodarbojas citi. Tas, uz ko aicinu šajās dienās - pirms gāžat žults lavīnu, atceraties, ka ne viss ir melns vai balts," norāda Šķēle.

"No spēlētāja pozīcijām atceros, kā tas ir, kad tiec pasludināts par vainīgo visās neveiksmēs. Tā nav patīkama sajūta, īpaši tādēļ, ka strādāji ar 100%. Zinu, ka arī šajā izlasē džeki katrā spēlē atdeva visu sirdi laukumā, to der novērtēt. Tāpat kā faktu, ka gandrīz visi brauc palīgā un spēlē, vēl jo vairāk sēž kaut kādā burbulī, neredzot savus tuvos. Tas nav viss. Mēs arī varam novērtēt, ka tik daudzi mūsējie spēlē NBA un Eirolīgā, varam sekot līdzi un priecāties par viņu panākumiem."

"Jā, šoreiz mums nesanāca. Taču tās nav beigas. Vienkārši laiks jaunam posmam, kas var kļūt par sākumu kam lielam. Nedomāju, ka tagad pareizākais ir visus tiesāt - varbūt iedodam kādu diskvalifikāciju [smejas]!? Prātīgāk būtu sanākt kā vienai komandai, salikt kopā galvas un uzcept jaunu plānu, lai kādu dienu mums būtu medaļas. Un pirmais solis, lai to paveiktu, ir samazināt toni un pārstāt bļaustīties. Tad arī izdomāsim nākamos soļus," noslēdz bijušais izlases basketbolists.

Latvijas izlasē Armands Šķēle aizvadīja 99 spēles, vidēji mačā gūstot 7.9 punktus. Aizsargs piedalījās piecos Eiropas čempionāta finālturnīros, 2003., 2005., 2007., 2009. un 2013. gadā 20 spēlēs tiekot pie vidēji 6.5 punktiem, 2.1 atlēkušajām bumbām un 2.0 rezultatīvām piespēlēm. Tagad valstsvienībā spēlē viņa brālis Aigars Šķēle.

     [+] [-]

, 2021-02-23 15:39, pirms 3 gadiem
Vēlos, lai uz mani kāds skatās, tā kā džeks zaļajā jakā skatās uz Armandu Šķēli.

  -2 [+] [-]

, 2021-02-23 15:52, pirms 3 gadiem
Protams taisniba un tie kas vienkarši skrien un bļauj, krani,idioti utt Pilnīgi piekrītu to nevajag klausīties, bet tomēr pasaules čempis, tagad eiropas čempis, pirms tam vel.. Nav nozīmes kura valde ko ievēleja utt Šobrīd abas izlases nav tikušas - Treneriem,Prezidentam,Valdei jatkapjās (Kas protams nenotiks) Un vajadzētu likt jaunu bildi iekšā.. Tudaļ nebūs arī sponsori naudas, aizies tas ar sniega bumbas efektu un tad pēc tam teiks, ka tas viss sākas jau Voinu.. Vienīgais kas jātdzīst, ka šobrīd mums nav ko ielikt kā treneri no savējiem, ja mēs negribam riskēt - Šobrīd nav ko ielikt..

  +8 [+] [-]

, 2021-02-23 16:06, pirms 3 gadiem
''.. Un kas būtu mainījies, ja iemestu par pāris punktiem vairāk un mēs uzvarētu? Nebūtu tik daudz dramatizējumu, ka Latvijas basketbols ir miris."

Ļoti interesants jautājums un attieksme. Ja nemaldos, visa būtība ir tajā kura komanda iemet par pāris punktiem vairāk un uzvar! Ja tas būtu noticis, tad viss būtu kārtībā. Nekam citam nav nozīmes, ja ir rezultāts. Ja rezultāta nav, tad jādomā ko darīt, lai nākamreiz tāda situācija neatkārtotos.

  +5 [+] [-]

, 2021-02-23 16:06, pirms 3 gadiem
NBA spēlē Bertāns, Porziņģis arvien biežāk mokās ar traumām. Kurucs nespēlē..
Eirolīgā spēlē Šmits. Timma un Bertāns imitē spēlēšanu. Strēlnieks tāpat kā Porziņģis daudz ārstē traumas. Un kur ir jaunie? Visi lielie talanti diemžēl pazūd jo sapinušies ar alkatīgu aģentu, kuram viņa maks ir svarīgāks par spēlētāja iespējamo izmantošanu komandā.
Pēdējais kurš to pierāda ir Žagars. Ko deva līgums ar Juventud ja tur viņu nelaiž laukumā, bet spēlē Z.Maķedonijas jauneklis kurš pret Igauniju izsskatijās ļoti nevarīgs..

  +6 [+] [-]

, 2021-02-23 16:07, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka draudziņš īsti nesaprot to, kas ir līdzjutējs un ko viņš jūt un pārdzīvo. Tupuma kalngals. Viņam tie daži punkti neko neizšķir, bet mums mūsu Komanda būtu eiropas čempī! Tur ar citu sastāvu ( papildinātu) jau cīnītos līdz pusfinālam.
Aizstāvi netā aizkarto brāļa ego, kurš bija viens no lielākajiem racējiem? Un kā bračka vakar pret grieķiem nospēlēja. Būtu paklusējis. Noskaties filmu "Sapņu komanda 1935" - tad sapratīsi, kas ir Komanda un līdzjutēji. Funkcionāri visos laikos kakas taisa

  +2 [+] [-]

, 2021-02-23 16:08, pirms 3 gadiem
Un uzcept tu vari olas, komanda jāveido un tai ir smagi jāstrādā. Pietiekoši ir cepts.

  +4 [+] [-]

, 2021-02-23 16:11, pirms 3 gadiem
VEF bez tik veiksmīgas ārzemnieku atrašanas nebūtu tur kur ir, mazais Šķēle ir pilnīgi bezjēdzīgs. Ar galvu sienā skrien. Talants bija jauniešu līmenim, kas netransformējās uz pieaugušo līmeni. Spēlē kā Luka tikai stipri dažādos līmeņos.

  +8 [+] [-]

, 2021-02-23 16:24, pirms 3 gadiem
Godātie basketbolisti, treneri, basketbola amatpersonas.. Jums jāsaprot, ka Jūs (spēlētāji) spēlējat skatītājiem, faniem. Jums jābūt gataviem kritikai , nievāšanai, debēsīs celšanai... Atrunas - tad ejiet paši un izdariet labāk - šeit nederēs! Visiem ir iespēja izteikties , kur nu vēl par Valsts izlasi! Nešaubos, ka džeki darīja ko varēja. Vai par 150%? Šaubos... Vai Mareks Meijeris spēlēja ar 100% atdevi? Vai Štelmahers bija izanalizējis visus iespējamos scenārijus, arī tad, ja spēle neies Lomažam un Šķēlem? Vai pret griekiem absolūtā bezspēcība pret zonas aizsardzību norāda to, ka komanda gatavojās visādām aizsardzības shēmām? Vai tas, ka abu spēļu galotnēs mazais šķēlēns kā dulls bullēns skrien diviem garajiem vēdērā un cer uz piezīmi - bija paša iniciatīva vai trenera norādījumi? Šī ir Valsts izlase! Jūs puspliki spēlējat oranžu bumbiņu, bet spējat ar to salauzt sirdis simtiem tūkstošu faniem! Zini, tā patiešām ir tikai spēle, tajā vienmēr kāds zaudē un kāds uzvar, taču man neradās sajūta, ka mūsu džeki izlika visu ko varēja, bet vienkārši nepaceicās. Tad nevienam nebūtu ko pārmest. Tagad pārmetumi birst kā no pārpilnības raga, un tie, manuprāt, ir pelnīti! Spēlēties ar valsts izlasi tā nevar!

  +4 [+] [-]

, 2021-02-23 16:32, pirms 3 gadiem
Visā pasaulē fani slimo par savu komandu. Var jau teikt,ka tā atrakcija,kur puspliki veči dzenā bumbu . Tādi teicieni nav nekas jauns. Taču padomāsim,kas notiktu,ja piemēram, leiši neizlīstu caur adatas aci un nevinnētu dāņus. Varētu pasmieties par viņu fanu varbūtējo reakciju,vai arī,ja brazīļi nekvalifcētos PČ finālturnīram .
Tiem pusplikajiem džekiem arī par to bumbas dzenāšanu maksā,Armandam bija vislielākā alga "Baronā".
Var jau pieiet visam ar aukstu prātu,tikai tādus fanus arī tribīnēs spēlētāji negribētu redzēt-tādus,kuri statiski,bez emocijām skatās un viszinoši komentē savā starpā cīņas epizodes.Pašiem būtu prieks spēlēt?

  +3 [+] [-]

, 2021-02-23 16:49, pirms 3 gadiem
hugaboss rakstīja: Izskatās, ka draudziņš īsti nesaprot to, kas ir līdzjutējs un ko viņš jūt un pārdzīvo. Tupuma kalngals. Viņam tie daži punkti neko neizšķir, bet mums mūsu Komanda būtu eiropas čempī! Tur ar citu sastāvu ( papildinātu) jau cīnītos līdz pusfinālam.
Aizstāvi netā aizkarto brāļa ego, kurš bija viens no lielākajiem racējiem? Un kā bračka vakar pret grieķiem nospēlēja. Būtu paklusējis. Noskaties filmu "Sapņu komanda 1935" - tad sapratīsi, kas ir Komanda un līdzjutēji. Funkcionāri visos laikos kakas taisa
Nu tie, kas izgāž žulti uz spēlētājiem ir pilnīgi cirvji. Tur nu Armandam jāpiekrīt. Varu saderēt, ka vesela kaudze ar visādiem resnvēderiem ar grāvju racēja diplomu ir sociālajos tīklos gan Aigaram gan arī Armandam sarakstījuši visādas jēlības. Un tas jau ir cūcības kalngals...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-23 16:59, pirms 3 gadiem
Spélétãjiem pãrmest nav prãta darbs, mums ir labi spélétãji, bet kãdam jãvada spéle, ko laist laukumã, kad pañemt minûti, kad mainït. ..Śtelmahera izvéle, gãjieni bija stipri apśaubãmi.
Bet Latvijas izlasei arî agrãk bieži gadîjãs zaudét galotnes, lãsts vai kas, varbût kãds specs pateiks.
Medałas reãli varéja, pat vajadzéja pañemt tajã ćempionãtã, kad bija visi dûźi AR Porziñģi priekśgalã.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-23 17:01, pirms 3 gadiem
Uzcept jaunu plānu - kāds biji Armand mazizglītots, tāds arī esi palicis. Tavuprāt mums Robertu vajadzēja sagaidīt pēc spēles ar ziediem un tautasdziesmām. Ko var nest tādas muļķības bijušais basketbolists.

     [+] [-]

, 2021-02-23 17:07, pirms 3 gadiem
striker rakstīja: Visā pasaulē fani slimo par savu komandu. Var jau teikt,ka tā atrakcija,kur puspliki veči dzenā bumbu . Tādi teicieni nav nekas jauns. Taču padomāsim,kas notiktu,ja piemēram, leiši neizlīstu caur adatas aci un nevinnētu dāņus. Varētu pasmieties par viņu fanu varbūtējo reakciju,vai arī,ja brazīļi nekvalifcētos PČ finālturnīram .
Tiem pusplikajiem džekiem arī par to bumbas dzenāšanu maksā,Armandam bija vislielākā alga "Baronā".
Var jau pieiet visam ar aukstu prātu,tikai tādus fanus arī tribīnēs spēlētāji negribētu redzēt-tādus,kuri statiski,bez emocijām skatās un viszinoši komentē savā starpā cīņas epizodes.Pašiem būtu prieks spēlēt?
Izlasē jau nemaksā

  +2 [+] [-]

, 2021-02-23 17:28, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Izlasē jau nemaksā
Izlasē nemaksā,te runa par sporta klubiem.
Izlasē iet pārliecības un nacionālās identitātes pierādījumam savai tautai. Tā ir pavisam cita kategorija un atbildība. Un tāpēc arī pamatotas kritikas saņemšana ir īpaša! Arī vajadzīga. Bez tās nav attīstības,tāpat kā bez konkurences.Kam pie kājas,tas to nesapratīs.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-23 18:00, pirms 3 gadiem
Ja viņi puspliki skraidītu par baltu velti ( izlase ir placdarms no kurienes izsisties tālāk un saņemt labāku algu, arī treneriem), tad laikam būtu OK, bet šis diemžēl nav tas gadījums un viss kas tagad notiek ap šiem pusplikajiem ir saprotams. Un brāļa spēles maniere šoreiz patiešām izšķirošajos brīžos paliks ilgi atmiņā

     [+] [-]

, 2021-02-23 19:14, pirms 3 gadiem
Gailim, kas aiz apsargu muguras draud ar vardarbību, nevajadzētu gudri klukstēt. Bet restarts nepieciešams.

     [+] [-]

, 2021-02-23 20:28, pirms 3 gadiem
Bujumbura rakstīja: Ja viņi puspliki skraidītu par baltu velti ( izlase ir placdarms no kurienes izsisties tālāk un saņemt labāku algu, arī treneriem), tad laikam būtu OK, bet šis diemžēl nav tas gadījums un viss kas tagad notiek ap šiem pusplikajiem ir saprotams. Un brāļa spēles maniere šoreiz patiešām izšķirošajos brīžos paliks ilgi atmiņā
Jā,treneriem maksā arī izlasē. Un ne maz,salīdzinājumā ar mūsu Latvijas vidējo darba algu.Pretenzijas ir treneru korpusam,kuri neprofesionāli veica savu darbu.Ne jau kādi sponsori maksā viņiem