Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Canucks'' atlaiž Budro, par jauno komandas stūrmani ieceļ Toketu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Canucks'' atlaiž Budro, par jauno komandas stūrmani ieceļ Toketu
Riks Tokets. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras ''Canucks'' pavēstījusi par treneru nomaiņu, atlaižot līdzšinējo galveno stūrmani Brūsu Budro, kura vietā stāsies Riks Tokets.

Budro par Vankūveras kluba galveno treneri kļuva 2021. gada decembrī. Pēc iepriekšējās 12 spēlēs piedzīvotajiem desmit zaudējumiem komandas vadība lēmusi šķirties no trenera. Viņa vietā stāsies 58 gadus vecais Riks Tokets.

Karjeras laikā kā spēlētājs Tokets Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja vairāk nekā 900 maču, pārstāvēdams Filadelfijas ''Flyers'', Pitsburgas ''Penguins'', Losandželosas ''Kings'', Bostonas ''Bruins'', Vašingtonas ''Capitals'' un ''Coyotes'' komandas.

Kā galvenais treneris planētas spēcīgākajā hokeja līgā Tokets no 2008. līdz 2010. gadam trenēja Tampabejas ''Lightning'', bet posmā no 2017. līdz 2021. gadam bija Arizonas ''Coyotes'' galvenais stūrmanis.

Kā asistentam Toketa kontā ir divi Stenlija kausi ar Pitsburgas ''Penguins''.

Sešu sezonu laikā Toketa vadītās komandas tikai vienreiz sasniegušas Stenlija kausa izcīņu.

''Canucks'' ar 39 punktiem 46 spēlēs ieņem 12. pozīciju Rietumu konferencē.

Vankūveras klubs nākamo maču aizvadīs naktī uz trešdienu, savā laukumā uzņemot Čikāgas ''Blackhawks''.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/vancouver-...