Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas atklātā čempionāta uzvarētāji kāpšanas sportā boulderinga disciplīnā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas atklātā čempionāta uzvarētāji kāpšanas sportā boulderinga disciplīnā
Foto: Victor Garcia Feldman.

Pagājušajā nedēļas nogalē, 20. un 21. novembrī , norisinājās Latvijas atklātais čempionāts kāpšanas sportā boulderinga disciplīnā, kurā labākos rezultātus uzrādīja Latvijas un Lietuvas pārstāvji.

Neskatoties uz ierobežojumiem, Latvijas atklātajā čempionātā piedalījās 98 sportisti no piecām valstīm. Papildu visu trīs Baltijas valstu sportistiem uz sacensībām, kas notika jaunajā Falkors boulderinga centra telpās bija ieradušies arī dalībnieki no Baltkrievijas un Ukrainas.

Finālā vīriešiem pirmās trīs vietas ieguva Lietuvas pārstāvji - Kipras Baltrunas, Arturas Volkovas un Ignas Kisielius. Savukārt Latvijas čempionāta ieskaitē zelts Pēterim Meirānam, bet otro un trešo vietu ieguva Kaspars Vilks un Jurijs Krasanovs.

Sievietēm pirmās divas vietas izcīnīja Latvijas pārstāves Arta Matelsone un Santa Vilka, aiz sevis trešajā vietā atstājot lietuvieti Ruigili Tamošianaiti. Tikmēr Latvijas čempionāta ieskaitē bronzas medaļā Ksenijas Dobrožinskas kontā.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Normunds Reinbergs
Latvijas alpīnistu savienības prezidents