Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

2014. gada PK snaiperis Rodrigess no "Everton" pārceļas uz Kataru

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

2014. gada PK snaiperis Rodrigess no "Everton" pārceļas uz Kataru
Hamess Rodrigess kļuva tikai par sesto Pasaules kausa finālturnīra labāko vārtu guvēju, kurš pēc tam pārcēlās uz citu - slavenāku un bagātāku - klubu.
Foto: AFP/Scanpix

30 gadus vecais Hamess Rodrigess, kurš 2014. gada Pasaules kausā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, vairs nespēlēs Eiropā – viņš Anglijas Premjerlīgas klubu "Everton" nomainījis pret Kataras "Al-Rayyan".

Kolumbijā dzimušais pussargs karjeras laikā pārstāvējis vairākus Eiropā zināmus klubus. Pēc lieliskā 2014. gada Pasaules kausa, kurā Rodrigess ar sešiem vārtu guvumiem kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju, bet viņa pārstāvētā Kolumbijas izlase aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kurā piekāpās Brazīlijai (1-2), Rodrigess no Francijas "Monaco" pārcēlās uz karalisko "Real Madrid".

Tolaik tā bija viena no lielākajām pārejām futbola vēsturē – Madride par kolumbieti samaksāja 75 miljonus eiro. Šobrīd tā laika transfēru summa ieņem dalīto 27. vietu futbola vēsturē. Rodrigess karjeras turpinājumā spēlēja arī Minhenes "Bayern" (no 2017. līdz 2019. gadam), bet aizvadītajā sezonā viņš pārstāvēja Anglijas "Everton".

Šodien pussargs oficiāli kļuvis par Kataras kluba "Al-Rayyan" spēlētāju. Kā ziņo vairāki mediji un futbola žurnālists Fabricio Romano, pārejas summa pagaidām nav zināma, tomēr pāreja ir oficiāli noslēgta. Jau pēc tam, kad "Everton" pameta galvenais treneris Karlo Ančeloti, izskanēja baumas, ka Rodrigess vēlas pamest Anglijas klubu. Tagad tas ir noticis, un par to ziņo arī Kataras kluba "Twitter" konts. Karjeras laikā Rodrigess divas reizes triumfējis Spānijas "La Liga", Vācijas Bundeslīgā, UEFA Čempionu līgā un UEFA Superkausā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/AlrayyanSC/stat...

     [+] [-]

, 2021-09-22 23:36, pirms 3 gadiem
pietiek uzmirdzēt 5 spēlēs un visa dzīve nodrošināta

     [+] [-]

, 2021-09-23 15:59, pirms 3 gadiem
..riktīgs viena-hita-brīnums. paspēlēja čempī, paspīdēja, Real paņēma sildīt beņķi, tad skrēja pie Ančeloti, kurš aiziet no Evretonas uz Real. kur citur puika liksies, jāiet uz Katāru.