Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un YEKINDAR komandas iekļūst "BLAST Groups" "play-off" 2. kārtā

Rolands Eliņš

broky un YEKINDAR komandas iekļūst "BLAST Groups" "play-off" 2. kārtā
Helvijs broky Saukants. Foto: Heccu/HLTV

Nedēļas nogalē pēc vasaras vidus pārtraukuma sacensību apritē atgriezās Latvijas esportisti Helvijs Saukants un Mareks Gaļinskis, kuri palīdzēja savām komandām iegūt otrās vietas savās apakšgrupās "BLAST Premier Fall Groups 2022" turnīrā. Abas līdz ar to iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

"BLAST Groups" turnīrs tiek izspēlēts Kopenhāgenā, un tā balvu fonds ir 177 tūkstoši dolāru. Turnīrs kalpo kā kvalifikācijas turnīrs vēlāk paredzētajam "BLAST Final" turnīram, kam kvalificēsies sešas no 12 komandām.

YEKINDARYEKINDAR sastāvā "Liquid" startēja B apakšgrupā, kurā izcīnīja otro vietu tikai aiz galvenās favorītes "Natus Vincere".YEKINDARYEKINDAR bija labākais savā komanda ar reitingu 0.98.

Tikmēr C apakšgrupā Helvijs broky Saukants ar savu "FaZe" komandu vispirms ar 16:8 pieveica "Evil Geniuses", bet pēc tam tika galā ar mājinieci "Heroic" (16:10). "Heroic" gan uzvarēja apakšējā zarā un tika pie revanša apakšgrupas finālā, kur pieveica "FaZe" ar 16:10). broky izcēlās ar labāko statistiku savas komandas pirmajā un trešajā spēlē.

Līdz ar to abām Latvijas spēlētāju pārstāvētajām komandām izdevies iekļūt izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Pirmā kārta tiks aizvadīta ceturtdien, bet "FaZe" un "Liquid" spēlēs piektdien. "FaZe" to darīs pret Francijas OG un "Complexity" dueļa uzvarētāju, bet "Liquid" būs jātiekas pret spēles "Evil Geniuses" un "Nijas in Pyjamas" uzvarētāju.

Turnīra formāts paredz, ka otrās kārtas pārvarēšana nodrošinās ceļazīmi uz rudens "BLAST" finālturnīru un prēmiju 17.5 tūkstošu dolāru apmērā. Savukārt pēc tam iekļūšana labāko trijniekā sniegs prēmiju 27.5 tūkstošu lielumā. Jāpiezīmē, ka šajā turnīrā tiek noskaidrots tikai labāko trijnieks, nevis pirmā, otrā un trešā vieta.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/events/6346/bl...