Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nieto uz diviem gadiem pagarina līgumu ar Balcera pārstāvēto "Sharks"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nieto uz diviem gadiem pagarina līgumu ar Balcera pārstāvēto "Sharks"
Mets Nieto. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Sanhosē "Sharks" pagarinājis līgumu ar uzbrucēju Metu Nieto. Jaunā vienošanās noslēgta uz divām sezonām. Sagaidāms, ka viņš būs pieejams Sietlas "Kraken" paplašināšanās draftā.

28 gadus vecais Mets Nieto aizvadītajā sezonā laukumā devās 28 spēlēs, izceļoties ar diviem vārtiem un piecām piespēlēm. Sezona viņam beidzās priekšlaicīgi savainojuma dēļ. Nieto vidēji uz ledus pavadīja 14 minūtes un bija viens no galvenajiem Sanhosē "Sharks" mazākuma uzbrucējiem – vidēji 2:47 minūtes mačā. Ja tagad nebūtu parakstīts līgums, Nieto jūlija beigās kļūtu par brīvo aģentu. Vienošanās noslēgta uz divām sezonām par kopējo summu 1,7 miljoni dolāru.

21. jūlijā gaidāms NHL paplašināšanās drafts, līgai pievienojoties Sietlas "Kraken". Komandas drīkst aizsargāt septiņus uzbrucējus, trīs aizsargus un vienu vārtsargu vai astoņus laukuma spēlētājus, piemēram, četrus aizsargus un četrus uzbrucējus, plus vienu vārtsargu. Sagaidāms, ka "Sharks" izvēlēsies pirmo variantu, tādējādi aizsargājot septiņus uzbrucējus.

Tiek prognozēts, ka tie būs Logans Kutūrs, Evanders Keins, Tīmo Meiers, Tomāšs Hertls, Kevins Labanks, Jonatans Dalēns un latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers. Viņš ir ierobežoti brīvais aģents, un pašlaik ar "Sharks" notiek sarunas par jaunu līgumu.

Ja tiek aizsargāti septiņi uzbrucēji, tad "Sharks" jādara pieejami divi uzbrucēji, kuri atbilst sekojošiem kritērijiem – aizvadītas vismaz 40 spēles pagājušajā sezonā vai vismaz 70 spēles pēdējās divās sezonās. Nieto atbilst šiem kritērijiem.

Izmantotie resursi:
https://www.mercurynews.com/2021/06...