Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Melnkalnes treneris Latvijas stilu salīdzina ar salenieku futbolu un bažījas par laukumu

Agris Suveizda

Melnkalnes treneris Latvijas stilu salīdzina ar salenieku futbolu un bažījas par laukumu
Miodrags Radulovičs, vadot Libānas izlasi. Foto: imago/Xinhua/Scanpix

Trešdien Latvijas futbola izlase 2022. gada Pasaules kausa atlasi sāks ar mājas spēli "Skonto" stadionā pret Melnkalni. Abas komandas gatavošanos sāka vakar, taču, saprotams, sastāvi vēl bija tālu no optimālajiem – Melnkalnes vienīgais treniņš pilnā sastāvā būs tikai rītvakar.

Rudenī Melnkalne izcīnīja ceļazīmi uz Nāciju līgas B divīziju, taču iepriekšējais kvalifikācijas cikls bija nesekmīgākais valstsvienības neilgajā vēsturē – astoņās spēlēs pret Angliju, Čehiju, Kosovu un Bulgāriju trīs punkti un nevienas uzvaras. "Gribam spert soli uz priekšu salīdzinājumā ar iepriekšējām kvalifikācijām," vakar Melnkalnes žurnālistiem sacīja jaunais galvenais treneris Miodrags Radulovičs. "Tas, ko varam apsolīt, - cīnīsimies par katriem vārtiem, par katru punktu. Cīnīsimies drošsirdīgi un ar cieņu izturēsimies pret jebkuru pretinieku. Zinu, cik svarīgs ir sākums [Melnkalne sāks pret Latviju, Gibraltāru un Norvēģiju], jo labi rezultāti uzlabo mikroklimatu, vairo spēlētāju pārliecību, un gaisotne ap komandu mainās."

"Pirmā spēle mums jāaizvada disciplinēti, gudri un drosmīgi. Sīki izpētījām Latvijas izlasi. Tā ir komanda ar agrāko salenieku stilu – daudz divcīņu, daudz cīņas. Mums viņiem jāatbild ar to pašu, kad bumba būs viņiem, bet tad, kad bumbu kontrolēsim mēs, jāspēlē tā, kā protam vislabāk un jāizmanto savas kvalitātes. Esmu nedaudz sabijies par laukuma kvalitāti, taču nekas nedrīkst mums traucēt vēlēties uzvaru. Runāju ar puišiem, viņi zina, kas sagaida Latvijā, un viņi ir gatavi uz visu – gan pretiniekiem, gan aukstumam, gan laukumam."

Melnkalnes izlase pilnā sastāvā sapulcēsies tikai rītvakar, jo pieci futbolisti uz Melnkalni nav devušies – no Montekarlo uz Rīgu ar privāto lidmašīnu ceļos izlases zvaigznes Stevans Jovetičs un Stefans Savičs, kā arī melnkalniešu izcelsmes argentīnietis Estevans Saveļičs, no Romas uz Rīgu lidos "Lazio" pamatsastāva aizsargs Adams Marušičs, bet Latvijā pārējos jau gaida "Liepājas" kapteinis Marko Simičs. "Šī ir labākā Melnkalnes komanda, kāda šobrīd ir, un esmu īpaši pateicīgs, ka spēlētāji atrodas labā spēļu ritmā un atrodas labā sportiskajā formā," pauda Radulovičs. "Mums nav daudz laika treniņiem, bet esam daudz runājuši un vēl daudz runāsim – rādīsim spēlētājiem, kas ir nepieciešams, un viņi ir pietiekami pieredzējuši, lai prasīto parādītu laukumā. Esmu maksimāli pārliecināts par viņiem – par viņu vēlmi un motivāciju spēlēt izlasē, kas allaž bijusi augsta. Būtu laimīgākais cilvēks pasaulē, ja mēs kvalificētos Pasaules kausa finālturnīram, taču iesim soli pa solim."

Izlases uzbrukuma līderis Jovetičs, ticis galā ar ceļgala problēmām, šosezon spēlē regulāri, taču Francijas čempionātā lielākoties iet uz maiņu. Piektdien "Monaco" uzbrucējs tika pie retas iespējas pamatsastāvā un vispirms neiesita pendeli, bet nākamajā minūtē guva uzvaras vārtus Sentetjēnā (4:0). "Nevajadzētu pārāk daudz runāt par to, ko Jovetičs mums nozimē. Ir ļoti svarīgi, ka viņs ir komandā, bet mēs gribam parūpēties arī par pārējām lietām – mums vajadzēs rotāciju, jo septiņās dienās jāaizvada trīs spēles." Savukārt Savičs vakar spēles izskaņā uz saviem vārtiem nopelnīja pendeli, taču to atvairīja slovēnis Jans Oblaks, nosargājot minimālu uzvaru 1:0. Savičs aizvadīja pilnu maču, taču parādījušās runas par iespējamu savainojumu. "Redzēsim, kāda būs situācija, taču ceru, ka viss būs kārtībā," teica treneris.

Latvijas izlase vakar pirmo treniņu aizvadīja "Arkādijas" mākslīgajā laukumā. Ierindā bija arī leģionāri Vitālijs Maksimenko, Vladislavs Gutkovskis, Mārcis Ošs, Daniels Ontužāns, Kristers Tobers, Eduards Emsis. Atgādinām, ka veselības iemeslu (Covid-19) dēļ no izlases kandidātu saraksta svītrots RFS centra aizsargs Elvis Stuglis, kura vietā izsaukts "Liepājas" pussargs Eduards Tīdenbergs.

Izmantotie resursi:
https://www.vijesti.me/sport/fudbal...

  +3 [+] [-]

, 2021-03-22 12:22, pirms 3 gadiem
Ar "agrāko salinieku" futbolu, nevis moderno tagadējo, kas salinieku futbolu pacēlusi saulītē.

Es vispār izlasīju virsrakstu kā "zemnieku" futbolu - un nebūtu jau arī melots.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-22 12:34, pirms 3 gadiem
Melnkalnei viegls sākums. Pēc trim kārtām 6 punkti garantēti.

     [+] [-]

, 2021-03-22 12:39, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Melnkalnei viegls sākums. Pēc trim kārtām 6 punkti garantēti.
Kāpēc tāds noskaņojums, ka Latvijai obligāti jāzaudē?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-22 12:52, pirms 3 gadiem
Latvijas futbolu izzaga indriksons ar savu bandu...

  +5 [+] [-]

, 2021-03-22 12:58, pirms 3 gadiem
gaida vinoga rakstīja: Latvijas futbolu izzaga indriksons ar savu bandu...
Nu, protams. Cita starpā viņš nozaga arī futbolistiem ātrumu, tehniku un vārtu garšu.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-22 13:00, pirms 3 gadiem
Ja godīgi, es gaidu spēli. Nav svarīgi, ko var vai nevar Latvija. Vienkārši priecājos, ka būs futbola spēle, kur Latvija pret kaut ko spēlē. Nekad nav bijušas vienaldzīgas izlases spēles.

  +8 [+] [-]

, 2021-03-22 13:05, pirms 3 gadiem
Man patīk, ka turnīra tabulā Latvija vismaz šobrīd ir 1.vietā, Nīderlande tikai 4. Tā turēt!!!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-22 13:09, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Kāpēc tāds noskaņojums, ka Latvijai obligāti jāzaudē?
Tu laikam pēdējos 10 gadus neesi vilkus redzējis

  +1 [+] [-]

, 2021-03-22 13:32, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Kāpēc tāds noskaņojums, ka Latvijai obligāti jāzaudē?
mūsu tipa "uzspēlētāji" vēl nav pabeiguši bāzes (sākuma) fāzi- individuālo bumbas kontroles tehniku, prasme veidot komandas uzbrukumu, prasmīga darbība 2.stāvā vismaz savā soda laukumā. Kad šo kursu viņi centīsies apgūt, tad varēs ieiet nākamā līmeni- komandas kopdarbs pa visu laukumu.. un tad var sākt iziet laukumā un sacensties ar Mandžūriju, Palestīnu, Filipīnām.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-22 13:35, pirms 3 gadiem
Nikujasse rakstīja: Man patīk, ka turnīra tabulā Latvija vismaz šobrīd ir 1.vietā, Nīderlande tikai 4. Tā turēt!!!
es pat teiktu.. nāves grupā esam iekļuvuši ;}

  +1 [+] [-]

, 2021-03-22 14:03, pirms 3 gadiem
gaida vinoga rakstīja: Latvijas futbolu izzaga indriksons ar savu bandu...
pieņemu, ka pierms aiziešanas "pensijā" Indriksons pēc EURO'2004 gribēja paņemt atpakaļ ieguldīto naudu... un tur aŗī sākās LV futbola regress...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-22 15:22, pirms 3 gadiem
Ja izdosies noturēt 0-0, tad tas jau būs panākums. Piektā vieta grupā būtu labi, ja izdosies dabūt ceturto, tad Dainim līgumu uz 5 gadiem, lai turpinātu vektoru!

     [+] [-]

, 2021-03-22 15:42, pirms 3 gadiem
sinajs , 12:39, pirms 3 stundām , ignorēt , atbildēt
strops rakstīja: Melnkalnei viegls sākums. Pēc trim kārtām 6 punkti garantēti.
Kāpēc tāds noskaņojums, ka Latvijai obligāti jāzaudē?

Vai tad rakstīju ,ka Latvijai zaudējums? Viņu uzvarēs Gibraltāru un Norvēģiju. Latvijai pēc 3kārtam būs 9 punkti.