Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mainīts Latvijas rallijkrosa čempionāta kalendārs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mainīts Latvijas rallijkrosa čempionāta kalendārs
Juris Spīķis. Foto: Toms Paipals Photography

Latvijas krosa sezonas starts pavirzās uz priekšu, jo pirmā paredzētā sacīkste – 17. aprīļa Latvijas rallijkrosa čempionāta posms 333 trasē, tiek pārcelta uz rudeni. Čempionāta posmu skaits paliek nemainīgs, sezonas sākums 8.-9. maijā Biķerniekos.

Jau vairākus mēnešus Covid pandēmijas un valsts noteiktās ārkārtējās situācijas dēļ bija aizdomas, ka aprīlī paredzētais Latvijas krosa tipa sporta veidu sezonas starts varētu tikt pārcelts uz vēlāku laiku. Rallijkrosa čempionāta 17. aprīļa 333 posms pārcelts uz 9. oktobri. Līdz ar to par pirmo kalendārā paredzēto sacīksti – gluži kā daudzus gadus ierasts, kļūst cīņa Smiltenē, Tepera trasē, kur šogad paredzēts Folkreisa Vasaras kausa un autokrosa Krosa komisijas kausa pirmais posms. Sacīkste paredzēta 25. aprīlī un, protams, arī šī posma sakarā prognozes par norisi ir bažīgas.

Šobrīd prognozēt to dienu, kurā “pavisam noteikti!” varētu notikt pirmās sacensības, ir pāragri un neiespējami. Lai gan ziemas beigas SPKC statistikā par saslimušajiem sāka ieviest pozitīvas tendences, pēdējās nedēļas laikā saslimstības izplatība atkal aug.

Pašlaik Krosa komisija citas izmaiņas kalendārā neizskata un neizsludina, taču tiek sekots līdzi situācijai.

333 posma pārcelšana arī nozīmē pamatā autokrosā bāzētās Xtreme Junior klases sezonas sākuma pārcelšanos – pirmais posms, kas bija paredzēts rallijkrosa versijā, kļuvis par pēdējo, bet sezona sāksies līdz ar Latvijas autokrosa čempionāta startu maijā.

LČ Rallijkrosa kalendārs

Nr.PosmsDatums
1.Biķernieki (Rīga)8.-9.maijs
2.Baroni (Birži)20.jūnijs
3.Biķernieki (Rīga)10.-11.jūlijs
4.Mūsa Raceland (Bauska)4.-5.septembris
5.333 (Ropaži)9.oktobris

Izmantotie resursi:
Autocross.lv