Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vairāki F1 izbrāķēti piloti nākamgad startēs "IndyCar" čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vairāki F1 izbrāķēti piloti nākamgad startēs "IndyCar" čempionātā
Kristians Lundgārds "IndyCar" sacīkstēs. Foto: indycar.com

Vairākus pēdējos gadus pie "Formula 1" čempionāta durvīm klauvējuši Kelams Ailots un Kristians Lundgārds, taču "Formulā 2" gūtie panākumi nav garantējuši viņiem iekļūšanu kādā no desmit komandām. Nākamo sezonu abi jaunie talanti aizvadīs "IndyCar" čempionātā.

"Ferrari Driver Academy" programmā esošais 22 gadus vecais brits Kelams Ailots šosezon ir F1 komandas "Ferrari" oficiālais testpilots, kā arī "Alfa Romeo" testu un rezerves braucējs. Pērn viņš izcīnīja otro vietu F2 čempionātā, piekāpjoties tikai Mikam Šūmaheram, kurš savu ceļu uz "Formulu 1" jau izkarojis. Lai gan F1 testpilota pienākumus Ailots pilda jau trešo gadu, pagaidām durvis uz F1 čempionātu viņam palikušas slēgtas.

Jau šogad Ailots aizvadīja pēdējos trīs posmus ASV bāzētajā "IndyCar" čempionātā, pagaidām ar augstiem sasniegumiem nav izcēlies (labākais rezultāts - 22. vieta), bet jau parakstījis līgumu ar "Juncos Hollinger Racing" komandu par pilnas sezonas aizvadīšanu 2022. gadā. Komanda arī aktīvi meklē augsta ranga darbiniekus, lai palīdzētu Ailotam sasniegt iespējami labākus rezultātus.

Līdzīgs stāsts ir par 20 gadus veco dāni Kristianu Lundgārdu. Viņa sniegums "Formulā 2" pērn bija nedaudz vājāks - tika sasniegtas divas uzvaras un septītā vieta kopvērtējumā, šogad sekmējas nedaudz sliktāk. Lundgārds gan nav bijis oficiālais F1 testpilots, bet ietilpst "Alpine Academy" jauno talantu programmā. Arī viņš meklēja iespējas karjeru turpināt F1 čempionātā, bet nesekmīgi.

Lundgārds šogad aizvadīja debijas posmu "IndyCar", izcīnot 12. vietu, bet tagad vienojies ar "Rahal Letterman Lanigan Racing" komandu par pilnas sezonas aizvadīšanu 2022. gadā. Zināms, ka kontraktu viņš parakstījis uz vairākām sezonām.

Tikmēr nākamajā nedēļā Barberas trasē "IndyCar" testus "Arrow McLaren SP" ("McLaren" rūpnīcai pieder 75% no šīs komandas) sastāvā aizvadīs ilggadējais F1 pilots Niko Hilkenbergs, kurš pēdējos gados nesekmīgi centies atgriezties pasaules čempionātā. Šobrīd vēl nekas nav skaidri zināms, bet varbūt arī viņš nākamgad papildinās "IndyCar" pilotu rindas. Tāpat zināms, ka aizvadītās "IndyCar" sezonas trešās vietas ieguvējs Pato O'Vards šogad "McLaren" sastāvā piedalīsies jauno F1 pilotu testu braucienos, un meksikānis neslēpj, ka viņa sapnis ir startēt "Formulā 1".

Šogad "IndyCar" startēja tādi F1 pieredzi guvuši braucēji kā Markuss Ēriksons, Aleksandrs Rosi, Takuma Sato, Sebastjēns Burdē un Makss Čiltons, bet debijas sezonu aizvadīja Romēns Grožāns.

2022. gada "IndyCar" sezonai apstiprinātie piloti

KomandaPiloti
Andretti AutosportKoltons Herta / Aleksandrs Rosi / Romēns Grožāns
Arron McLaren SPPato O'Vards / Felikss Rosenkvists
Chip Ganassi RacingSkots Diksons / Alekss Palou / Džimijs Džonsons / Tonijs Kanāns
Ed Carpenter RacingRinuss Vīkejs
Juncos Hollinger RacingKelams Ailots
Meyer Shank RacingElio Kastronevess / Saimons Paženo
Rahal Letterman Lanigan RacingGreiems Reihels / Kristians Lundgārds / Džeks Hārvijs
Team PenskeDžozefs Ņūgārdens / Skots Maklolins / Vils Pauvers

Izmantotie resursi:
racer.com

     [+] [-]

, 2021-10-21 12:17, pirms 2 gadiem
Kurā vietā izbrāķēti ????????