Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Lerena sekos Usika piemēram un no krūzeriem pacelsies uz smagsvariem

Rolands Eliņš

Lerena sekos Usika piemēram un no krūzeriem pacelsies uz smagsvariem
Kevins Lerena. Foto: imago images/Pressefoto Baumann/Scanpix

DĀR bokseris Kevins Lerena atteiksies no sava titula IBO organizācijas versijā pirmā smagā svara kategorijā un karjeru turpinās smagsvaros, kur viņam paredzēta pirmā cīņa nākamā gada sākumā.

Iepriekšējās nedēļās Kevina Lerenas (26-1) vārds tika biežāk piesaukts arī Latvijā, jo līdz 16. oktobrim viņš bija vienīgais, kurš pieveicis Vācijas bokseri Arturu Mannu. Tagad to pašu paveica arī Mairis Briedis, aizstāvot savu IBF pasaules čempiona titulu.

Lerenam tikmēr vasarā bija paredzēta cīņa par WBA "parastā" čempiona titulu pret beļģi Raiedu Meri, taču savainojuma dēļ no tās nācās atteikties. 29 gadus vecais Lerena pie krūzeru elites tiek pieskaitīts jau ilgāku laiku, viņam jau ilgāku laiku pieder IBO čempiona tituls šajā svara kategorijā, tiesa, šī organizācija prestiža ziņā kotējas zem četrām lielajām boksa organizācijām, un tajās Lerena pie titulcīņas iespējas vēl nav ticis (atšķirībā no tā paša Manna).

Par Lerenas iespējamo divīzijas maiņu tika runāts jau iepriekš, viņš tika piesaukts pie WBC jaunizveidotās "bridger" svara kategorijas potenciālajiem ledlaužiem un savu iepriekšējo cīņu aizvadīja jau virs krūzeru svara limita, ar nokautu pieveicot Patriku Fērgusonu.

Tagad oficiāli apstiprināts, ka Lerena atteiksies no sava IBO titula un pacelsies uz smagsvariem, kur šobrīd "BoxRec" pasaules rangā izlikts ar 25. vietu, tiekot novērtēts līdzīgā līmenī ar tādiem smagsvariem kā Karloss Takams, Dominiks Brazīli un Daniels Dibuā. Lerenas pirmā cīņa smagsvaros varētu būt 2022. gada februārī.

Lerenam smagsvaros būs acīmredzams trūkums augumā – viņš ir 185cm garš, kas ir krietni mazāk nekā citiem vadošajiem smagsvariem, taču pavisam nesen boksa pasaule jau saņēma apliecinājumu, ka smagsvaros bijušos krūzerus nedrīkst nenovērtēt tikai auguma dēļ. Par to parūpējās Oleksandrs Usiks, pieveicot Entoniju Džošua un kļūstot par jauno pasaules čempionu.

Jāatgādina, ka ceļu no krūzeriem uz smagsvariem nopietni apsvēris arī Mairis Briedis, kura komanda gan šogad pieņēma lēmumu vēl aizstāvēt IBF titulu pirmajā smagajā svarā.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/kevin-l...

     [+] [-]

, 2021-10-22 20:38, pirms 2 gadiem
Dibuā- nu tas ir jaudīgi

Daniels Djuba viņu sauc