Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Futbola skola" piedzīvo zaudējumu arī otrajā UEFA Sieviešu čempionu līgas spēlē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rīgas Futbola skola" piedzīvo zaudējumu arī otrajā UEFA Sieviešu čempionu līgas spēlē
Foto: Rīgas Futbola skola

LETA. "Rīgas Futbola skolas" (RFS) sestdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Sieviešu čempionu līgas otrajā spēlē. RFS Slovēnijā cīņā par trešo vietu grupā ar 1:2 (0:0) piekāpās Bulgārijas klubam Sofijas NSA.

Otrā puslaika ievadā, 48. minūtē, Ivana Naidenova izvirzīja vadībā pretinieces, bet desmit minūtes vēlāk Aleksandra Janeva panāca 2:0. Mača 72. minūtē Anastasija Poļuhoviča vienus vārtus atguva, taču turpmākajā spēles gaitā atspēlēties vairs neizdevās. RFS vārtu rāmī sita divas reizes, bet pretinieces - astoņas.

Pirmajā mačā rīdzinieces ar 1:6 piekāpās Beltincu "Pomurje" komandai, kas ar Harkivas "Žitlobud-1" cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz otro sacensību kārtu. Harkivas futbolistes grupas pusfinālā ar 5:1 pieveica NSA vienību.

Sieviešu Čempionu līgas turnīrs 2021./2022. gada sezonā norisinās jaunā formātā. Pirmā kārta ir viens no diviem atlases etapiem, dalot ceļazīmes uz grupu turnīru, kurā spēkosies kontinenta 16 labākās komandas un kas startēs oktobrī. Pirmo kārtu veido divi zari - Čempionu zars un Līgas zars. Abos zaros pirmā kārta notiek divos posmos, katrā no tiem ir viena spēle - pusfināli 18. augustā un spēles par vietām - 21. augustā. Finālu uzvarētāji (11 Čempionu zarā un četri Līgas zarā) nodrošina vietu otrajā kārtā.

Rīgas Futbola skola kā Latvijas čempione startē Čempionu zarā, kur kopumā 43 komandas sadalītas 11 mini turnīros (desmit ar četrām dalībniecēm un viens ar trim dalībniecēm). Katrs attiecīgais mini turnīrs notiek vienas dalībnieces mājvietā.

Sacensību otrajā kārtā ceļazīmes uz grupu turnīru tiks sadalītas izslēgšanas spēļu veidā, katram pārim aizvadot pa spēlei savā laukumā un viesos.

Turnīra fināls 2022. gada maijā notiks Turīnā.