Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis Ūve Zēlers, viens no visu laiku dižākajiem Vācijas futbolistiem

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājis Ūve Zēlers, viens no visu laiku dižākajiem Vācijas futbolistiem
Uve Zēlers 1972. gadā. Foto: imago/Scanpix

Ūve Zēlers šo pasauli atstāja 85 gadu vecumā, viņa ģimene apstiprināja ar viņa bijušā kluba "Hamburger SV" starpniecību.

Ūve Zēlers ir Vācijas izlases goda kapteinis un Hamburgas pilsētas goda pilsonis. Viņš nomira šodien savās mājās Norderstedā, netālu no Hamburgas.

Zēlers savā futbolista karjerā izcēlās ar 404 gūtiem vārtiem "Hamburger SV" komandas rindas, kopā ar to kļūstot par Vācijas čempionu un Vācijas kausa ieguvēju.

Vācijas izlases rindās Zēlers guva 43 vārtus 72 spēlēs, divreiz palīdzot tai sasniegt Pasaules kausa izcīņas pusfinālu – 1966. gadā tika iegūta otrā vieta, tiekot arī finālā, bet 1970. gadā tika izcīnīta trešā vieta.

Zēlers trīsreiz atzīts par Vācijas gada futbolistu un tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem Vācijas futbolistiem.