Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Koln" aicina izslēgt Baltkrievijas klubus no UEFA turnīriem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Koln" aicina izslēgt Baltkrievijas klubus no UEFA turnīriem
Foto: Ralf Ibing/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas klubs "Koln" aicina Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) izslēgt no klubu turnīriem Baltkrievijas komandas.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā no UEFA sacensībām izslēgtas tikai Krievijas komandas, bet Baltkrievijas klubi var turpināt piedalīties turnīros. Vienīgais ierobežojums Baltkrievijas klubiem ir tas, ka tiem mājas spēles jāaizvada neitrālā laukumā.

Baltkrievijas čempione Soļigorskas "Šahtjor" pēc neveiksmes UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā nonākusi UEFA Konferences līgas atlases trešās kārtas čempionu zarā. Konferences līgā no otrās kārtas iesaistīties Barisavas BATE un "Gomel", bet pirmo kārtu pārvarēja Minskas "Dinamo".

"Koln" kluba paziņojumā teikts, ka tas iestājas par liberālām vērtībām, dažādību un mierīgu līdzāspastāvēšanu. Ķelnes klubs arī nosoda Baltkrievijas valdības iesaisti Krievijas izvērstajā karadarbībā Ukrainā.

"Baltkrievijas lielais atbalsts Krievijas karadarbībai ir ne tikai pret mūsu vērtībām, bet arī pret tām, ko pārstāv sports. Tāpēc aicinām sekot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijām un izslēgt no sacensībām ne tikai Krievijas, bet arī Baltkrievijas klubus," vēsta klubs.

Ķelnes kluba paziņojumā arī norādīts uz Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu, kas padarīja Krievijas klubu izslēgšanu no sacensībām par leģitīmu.

Iepriekšējās sezonas Vācijas bundeslīgas septītās vietas ieguvēja "Koln" Konferences līgā iesaistīsies no kvalifikācijas "play-off" kārtas.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 15:53, pirms 2 gadiem
Piekrītu pilnībā! Bet uefa ir viltīgi,ja tik lidz grupu turnīram tad ganjau izslēgs

     [+] [-]

, 2022-07-21 16:03, pirms 2 gadiem
Ja nav cietušā puse un nevar aizvadīt spēles mājās tad jāizslēdz,ja ir cietušā puse un nevar aizvadīt spēles mājas tas jārisina alternatīvi varianti(spēles neitrālā laukumā).Kaut kā citos sporta veidos ar šo problemu tika galā.Zinot FIFA,UEFA tie ir brango runču kantori par krejumu daudz ko piedos un palīdzēs.

     [+] [-]

, 2022-07-21 21:08, pirms 2 gadiem
Viņi tāpatās izkritīs

     [+] [-]

, 2022-07-27 16:51, pirms 2 gadiem
kādas liberālās vērtības zb?