Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Aizsaulē devies leģendārais "Daugavas" futbolists Georgijs Smirnovs

Agris Suveizda

Aizsaulē devies leģendārais "Daugavas" futbolists Georgijs Smirnovs
Georgijs Smirnovs. Ekrānšāviņš

Aizsaulē 86 gadu vecumā 21. jūnijā devies viens no visu laiku labākajiem Latvijas futbolistiem un slavenās Rīgas "Daugavas" meistarkomandas spēlētājs Georgijs Smirnovs, pavēstījusi Latvijas Futbola federācija.

Georgijs Smirnovs 1936. gada 20. janvārī piedzima tagadējā Sanktpēterburgā, bet Rīgas "Daugavas" rindās viņš kā uzbrucējs spēlēja no 1957. līdz 1969. gadam. Īpaši izdevusies Georgijam Smirnovam, kurš bija arī komandas kapteinis, bija 1960. gada sezona, kad viņš PSRS augstākās līgas čempionātā guva 11 vārtus un tika iekļauts starp PSRS tā gada 33 labākajiem futbolistiem. Līdzīgu godu PSRS laikos neviens cits Latvijas klubu pārstāvis neizpelnījās.

Neskatoties uz iespējām pārcelties uz kādu no vadošajiem PSRS futbola klubiem, Georgijs Smirnovs teju visu savu karjeru palika uzticīgs Rīgai un Latvijas futbola dzīvei. Pēc karjeras beigām Georgijs Smirnovs ilgstoši kā galvenā trenera palīgs un vēlāk arī kā galvenais treneris strādāja VEF kluba sistēmā, bet vēlāk bija regulārs viesis Latvijas veterānu čempionāta posmos un aktīvs pašmāju futbola veterānu ģimenes loceklis.

LFF 2006. gada sākumā par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas futbola attīstībā un popularizēšanā, kā arī sakarā ar 70 gadu dzīves jubileju sava laika populārākajam Latvijas futbolistam piešķīra Goda biedra statusu, savukārt šogad Georgijs Smirnovs bija starp pirmajiem diviem LFF Zelta Goda zīmes saņēmējiem. Tāda tiek piešķirta par nozīmīgu ieguldījumu pašmāju futbolā un ir augstākais apbalvojums, kas var tikt piešķirts Latvijas futbolā.

Izsakām līdzjūtību Georgija Smirnova radiniekiem, tuviniekiem, draugiem un atbalstītājiem.