Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Jukas Dalasā: kā gada laikā kļūt par intrigām bagātāko NBA organizāciju?

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jukas Dalasā: kā gada laikā kļūt par intrigām bagātāko NBA organizāciju?
Kristaps Porziņģis, Riks Kārlails un Marks Kjūbans.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas ‘’Mavericks’’ aizvadītajā nedēļā parūpējās par karstākajiem jaunumiem NBA vidē. Vispirms no komandas ģenerālmenedžera amata pēc 24 nostrādātiem gadiem tika atlaists Donijs Nelsons, bet dienu vēlāk no galvenā trenera amata aizgāja Riks Kārlails. Šķēpus metuši arī Ziemeļamerikas apskatnieki, kuri atklājuši iemeslus esošajiem notikumiem.

Dalasas ‘’Mavericks’’ turpina savu neuzvarēto sēriju izslēgšanas spēlēs, kurās Dalasa nav pārvarējusi pirmo kārtu jau desmit gadus. Šosezon neveiksmju likstas tika turpinātas ar zaudējumu Losandželosas ''Clippers''. Īsi pēc tās portāls ‘’Sportacentrs.com’’ kopā ar raidījuma ‘’Ūdenszeļļi’’ vadītāju Edgaru Buļu un portāla ''Delfi'' sporta žurnālistu Reini Lāci vērtēja Kristapa Porziņģa sezonu un nākotni Dalasā. ‘’Akmens treneru lauciņā. Galvenais treneris ir tas, kurš pieprasa no Lukas spēlēt tādā stilā. Ja Dalasa nemainīs treneri, tad neredzu, ka Kristaps atradīs savu laimi ‘’Mavericks’’,’’ interesantu prognozi izteica Buļs. Pagāja pusotra nedēļa un Dalasa parūpējās par vienu no skaļākajām nedēļām NBA šosezon – pēc ‘’savstarpējās’’ vienošanās sadarbība tika pārtraukta ar ģenerālmenedžeri Doniju Nelsonu, bet dienu vēlāk savu amatu atstāja galvenais treneris Riks Kārlails. Lielās pārmaiņas Ziemeļamerikas basketbola žurnālistiem ļāvušas atklāt Dalasas šīs sezonas aizkulises. Kāpēc Nelsons un Kārlails pameta amatus? Kāpēc Dončičam dota tāda brīvība un kāda nākotne komandā sagaida Porziņģi?

Donijs Nelsons pret Bobu Vulgarisu: negribēta ietekmes cīņa ar Nelsona atlaišanu

Donijs Nelsons Dalasā pavadīja pēdējos 24 gadus, uz komandu atvedot Stīvu Nešu, Dirku Novicki un Luku Dončiču. Trešdien ilggadējais darbinieks bez ceremonijām tika patriekts ar īsu preses relīzi. ‘’Vēlos pateikties Donijam par 24 kopā pavadītajiem gadiem. Viņš bija svarīgs cilvēks mūsu sasniegumos un 2011. gada čempiontitula izcīnīšanā. Donijs vienmēr būs daļa no mums un es vēlu viņam visu to labāko,’’ īsā paziņojumā citēts Kjūbans. Visnotaļ skarbi pret darbinieku, kurš vienībā nostrādāja pēdējos 24 gadus..

Kas īsti notika? Gan ‘’The Athletic’’, gan ESPN basketbola žurnālists Tims Makmahons uzskata, ka liela loma rokādē pienākas Bobam Vulgarisam, kurš klubā strādā par kvantitatīvās izpētes un attīstības direktoru, kā arī ir Marka Kjūbana padomnieks. Citiem vārdiem – uzticības persona. Lai arī Vulgaris nav vēlējies iegūt izšķirošu ietekmi organizācijas iekšienē, pēdējā gada laikā tas noticis. Notikumu attīstību Donijs Nelsons uztvēris kā sarkanās līnijas pārkāpšanu. Starp abiem nebija labas attiecības - tā bija cīņa par varu, kurā Nelsons nonāca zaudētājos. Savukārt īpašnieks Marks Kjūbans zaudēja ticību Nelsonam un svētdienas vakarā ilggadējo darbinieku atlaida. Lai arī publiski tika ziņots par pušu savstarpējo vienošanos, dažādi avoti snieguši informāciju par pretējo.

Atslēga Nelsona ietekmes zaudēšanā ‘’Mavericks’’ gaiteņos saistāma ar Vulgarisa tiešo kontaktu ar Kjūbanu, esot viņa padomniekam. Tieši Kjūbans, līdzīgi kā Dalasas ‘’Cowboys’’ īpašnieks Džerijs Džounss, pieņem visus gala lēmumus saistībā ar basketbola jautājumiem. ''Viss atkarīgs, kurā viņš ieklausās,'' pauž ESPN žurnālists Tims Makmahons. Tieši Vulgarisa ‘’tiešā līnija’’ ar Kjūbanu radusi neskaidrības citās NBA komandās brīžos, kad notikušas sarunas par maiņas darījumiem. Pārrunu laikā Nelsonam un Vulgarisam atšķīrušies redzējumi par iesaistītajiem spēlētājiem un darījumu struktūru. Tā kā citas komandas zināja par Vulgarisa tiešo kontaktu ar Kjūbanu, tad vairāk uzklausīja tieši viņu nevis ģenerālmenedžeri Nelsonu. Sarunā ar ‘’The Athletic’’ šīs runas noliedz Kjūbans, akcentējot, ka katrā komandā visi darbinieki runā ar visiem, lai iegūtu pēc iespējas vairāk informācijas: ‘’Dažādos biroja līmeņos dažādiem cilvēkiem notiek sarunas. Skauti, ģenerālmenedžeri, to asistenti – visi ar visiem runā. Sarunas notiek, lai uzzinātu, kas notiek pretinieku komandā. Mums dažādos amatos cilvēki veikuši sarunas, saņēmuši informāciju, kuru apkopojam, izvērtējam un pieņemam gala lēmumu. Tā nav citādāka prakse kā jebkurai citai līgas komandai. Visas maiņas iniciēja Donijs.’’ Lai kā Kjūbans publiski vēlas mazināt savas uzticības personas pieaugušo lomu komandā, to ar apdraudējumu saskatīja Nelsons. Ģenerālmenedžeris organizēja sapulces, uz tām neaicinot Vulgarisu, kā arī vēlējās, lai viņš paliek Kjūbana padomnieka lomā, nepārkāpjot sev dotās pilnvaras. Nelsons lēma savas bažas izteikt Kjūbanam, pēc kā vēlāk tika atlaists…

Pēc Nelsona atlaišanas parādījās ziņas, ka darbu ‘’Mavericks’’ neturpinās arī Bobs Vulgaris, taču pagaidām šī informācija nav patiesa. Tiesa, ka Kjūbana uzticības personai ir beidzies līgums, taču pagaidām lēmumi šajā jautājumā nav pieņemti un Vulgarisa nākotne Dalasā ir neskaidra, ziņo ‘’The Athletic’’. Kjūbans medijam atklājis, ka gadījumā, ja viņa padotais turpinās darbu organizācijā, tad tajā pašā lomā kā līdz šim.

Visās organizācijas izmaiņās iepīts arī slovēņa Lukas Dončiča vārds. Ir skaidrs, ka Dalasa komandu vismaz nākamajos pāris gados būvēs ap 22 gadus veco Dončiču, līdz ar to mēģinot izpatikt atsevišķos jautājumos. Vai ģenerālmenedžera amats bija viens no tiem? Drīzāk Vulgarisa amats tāds būtu, jo starp abiem sezonas gaitā novēroti konflikti. Kritiski jāvērtē sniegtā informācija par neapmierināto Dončiču pēc Nelsona atbrīvošanas no amata. Šādi argumenti nav pierādīti uz personiskām sarunām ar spēlētāju. Pats basketbolists, atrodoties Slovēnijas izlases nometnē, pauda, ka nav tas, kurš pieņem šādus lēmumus. Taisnība, ka starp Dončiču un Nelsonu bijušas labas attiecības, jo bijušais ģenerālmenedžeris sekojis slovēņa gaitām kopš Luka bijis 14 gadus vecs. Gan ESPN, gan ‘’The Athletic’’ pauž, ka neatkarīgi no pārmaiņām Dalasas birojā, šovasar Dončičs ar klubu parakstīs piecu gadu maksimālo līguma pagarinājumu par 201 miljonu ASV dolāru. Cits jautājums, vai Dončičs tik ilgi spēlēs Dalasā, jo vēlas uzvarēt pēc iespējas ātrāk un nav Novickis, kurš bija lojāls organizācijai divas dekādes.

Lojālais Novickis paspējis atgriezties Dalasā, tiekot nozīmēts par īpašo konsultantu. ‘’Dirks tiks iesaistīts ģenerālmenedžera un galvenā trenera meklējumos. Esmu saviļņots, ka viņš tiks iesaistīts,’’ tā ziņoja Kjūbans. ‘’Dallas Morning News’’ sporta reportieris Breds Taunsends savā ‘’Twitter’’ kontā atklājis par kāda augsti stāvoša ‘’Mavericks’’ darbinieka sniegto informāciju, ka pēc Novicka atgriešanās organizācija atrodas labākā stāvoklī nekā tā bija līdz šim. Pat ilglaicīgam ‘’Mavericks’’ apskatniekam bijis grūti šim apgalvojumam noticēt, jo nepieciešams paveikt ko vairāk. Bez Dirka piesaistes ‘’Mavericks’’ nolīgusi ārpakalpojuma firmu, kura palīdzēs ģenerālmenedžera meklējumos. Par vienu no kandidātiem tiek uzskatīts basketbola operāciju viceprezidents Maikls Finlijs, kura loma pēdējos mēnešos organizācijā, zinot iespējamo Nelsona aiziešanu, pieauga. Finlijs Dalasā strādā kopš 2014. gadā, pirms tam basketbolista karjeras laikā aizvadot vairākas sezonas ‘’Mavericks’’ rindās.

Kārlaila aiziešana: lojalitātes izrādīšana Nelsonam?

Jebkurš ambiciozs basketbolists rīkotos tāpat kā Dončičs, ja viņam tiktu dota tāda rīcības brīvība uzbrukumā. Iepriekš, vērtējot Porziņģa sezonu, pauda Edgars Buļs. Tika piesaukts Čikāgas ‘’Bulls’’ ar Fila Džeksona nākšanu trenera amatā un tālāk vērotajām izmaiņām. Vai šis būs tas gadījums? Nez vai. Tam savā ziņā pēc sezonas nepiekrita arī Kjūbans, uzreiz atklājot, ka trenerus nemaina mainīšanas pēc. Izrādījās ne tas pārliecinošākais apgalvojums sava trenera aizstāvībā…

‘’Pēc vairākām sarunām ar Marku Kjūbanu pēdējās nedēļas laikā, informēju, ka neatgriezīšos Dalasas ‘’Mavericks’’ galvenā trenera amatā. Šis bija mans lēmums. Manai ģimenei un man bija lieliska 13 gadu darba pieredze šeit, strādājot kopā ar vienreizējiem cilvēkiem. Dalasa vienmēr būs manas mājas, taču šobrīd esmu saviļņots sagaidīt savu nākamo darba iespēju,’’ tā savā atkāpšanās paziņojumā pauda Kārlails.

Kārlaila atkāpšanās notika dienu pēc tam, kad oficiāli vēstīja par Donija Nelsona atlaišanu. Un šeit var vilkt paralēles. Tieši Donijs Nelsons atveda uz Dalasu Kārlailu, intervējot viņu trenera mājās Indianapolisā. Abi ir draugi vairāk kā četras dekādes, gājuši vienā Vorčesteras akadēmijā. ‘’Ir lojalitāte franšīzei un ir lojalitāte cilvēkiem,’’ skaidru vēstījumu par iespējamo Kārlaila aiziešanas iemeslu nodod ‘’Dallas Morning News’’ reportieris Breds Taunsends.

Savā publiskajā paziņojumā Kārlails minēja vairākus lieliskus basketbolistus, ar kuriem kopā strādājis, taču starp tiem nebija atrodams Lukas Dončiča vārds. Ja ģenerālmenedžera aiziešanu ir grūtāk saistīt ar Dončiču, tad galvenā trenera – gan. Kā aizkulises atklāja ESPN žurnālists Tims Makmahons, abu attiecības bijušas neviennozīmīgas. Dončičs zināms kā emocionāls un temperamentīgs cilvēks, taču emocionāls ir arī Riks Kārlails, kas rezultējās divu personību sadursmē. Lai cik labs treneris Kārlails būtu, attiecībās ar spēlētājiem viņš nav labākais piemērs, jo brīžiem pret tiem izturas skarbi. ‘’Riks jau Lukas debitanta gadā saprata, ka kontrolēt viņu nav nedz viņa, nedz komandas labākajās interesēs. Savukārt dot pilnvaras uzbrukumā darīt visu, ko vēlas – gan bija,’’ Makmahons sniedz atbildi uz pēdējo gadu redzēto ‘’Mavericks’’ spēles stilu, kurā bumba lielākoties atradusies viena spēlētāja rokās..

Saasinātās abu attiecības varējis spilgti novērot sezonas laikā, kur Luka atrādījis savu karsto temperamentu, vairākkārtīgi bļaujot galvenā trenera virzienā. Sezonas sākumā, kad spēles vēl nevarēja apmeklēt līdzjutēji, kādā no mača pārtraukumiem Dončičs apšaubījis, ka Kārlails vada komandu: ‘’Kurš te ir galvenais – tu vai Vulgaris?’’ Dončičs kliedzis uz savu bijušo galveno treneri par laicīgi nepaņemtiem minūtes pārtraukumiem vai sevis nomainīšanu izslēgšanas pirmās kārtas ievadā pret Losandželosas ‘’Clippers’’. ‘’Viņš divas minūtes stāvēja malā un bļāva uz Riku,’’ atceras Makmahons, izklāstot, ka šādu incidentu saraksts ir garš.

Ja Kārlails būtu palicis amatā, nākamajā sezonā viņa krēsls tāpat būtu apdraudēts. Atrast jaunu treneri nebūs vieglākais izaicinājums, ņemot vērā pieaugošās gaidas un spiediena apstākļus šo gaidu īstenošanā. Par labu nāk vairāku veiksmīgu treneru atrašanās bez darba. Iespējams, šī var kļūt par iespēju Terijam Stotsam, kuram neizdevās Portlendu aizvest līdz kam vairāk kā konferences finālam.

Porziņģa nākotne Dalasā...neuzlabojās

Bez tā, ka šajā vasarā Dalasai jāatrod jauns ģenerālmenedžeris, jauns galvenais treneris un jānoslēdz maksimālais līguma pagarinājums ar Luku Dončiču, ir vēl ceturtais izaicinājums: situācija ar latvieti Kristapu Porziņģi. ‘’Par līguma beigu sagaidīšanu varam nerunāt. Nebrīnīšos, ja vasarā vai nākamās sezonas laikā kaut kas notiks,’’ iepriekš izteicās Delfi sporta žurnālists Reinis Lācis. Viņam piekrita Edgars Buļs: ‘’Maiņas darījumu laikā tiks aizmainīts.’’

Esošo izmaiņu rezultātā šķiet, ka Porziņģa situācijas atrisinājums varētu notikt ātrāk nekā vēlāk. Pēc meniska operācijas un ātrās atgriešanās laukumā Porziņģis neuzlaboja savas akcijas. Viņa darbība aizsardzībā bija tālu no vēlamās, bet uzbrukumā netika iesaistīts tik daudz, cik pats vēlētos. Pirmās kārtas pretinieks ‘’Clippers’’ bija iespējami sliktākais scenārijs Porziņģim, jo pretī nebija izteiktu garo spēlētāju, kas izjauca veiksmīgo Dončiča un latvieša spēlēto ‘’pick&roll’’ sadarbību. Kā? Mainoties pie blokiem. Tas rezultējās ar ierobežotu lomu, kurā viņam tika dots uzstādījums gaidīt metiena iespēju laukuma stūrī. ‘’Ko šosezon iemācījos? Pacietību, ļoti daudz pacietības,’’ pēc sezonas intervijā atklāja Porziņģis.

ESPN basketbola žurnālists Tims Makmahons neuzskata, ka Dalasa kļūdījās, veicot maiņu ar Ņujorku un iegūstot Porziņģi, taču šobrīd viņu ir grūti uzskatīt par Dalasas otru labāko spēlētāju. ‘’Pirmajā gadā Kristaps labi spēlēja aizsardzībā. Ja pirmās sezonas laikā ģenerālmenedžeru vidū domas dalījās, tad šosezon jau praktiski neviens vairs neuzskatīja, ka Porziņģis var būt otrs labākais spēlētājs komandā, kura pretendē uz čempiona titulu,’’ skarbu ainu ieskicē Makmahons.

Līdz galam nav attaisnojusies arī Dončiča un Porziņģa sadarbība. ‘’Vienkārši runājot, Kristaps neizbauda spēlēšanu Dalasā. Dončičs un Porzinģis viens otram nepatīk. Viņu sadarbība ir, labākajā gadījumā, dīvaina,’’ turpina Makmahons, atklājot niansi, kuru basketbola līdzjutēji var pamanīt, raugoties ‘’Mavericks’’ spēles TV ekrānos vai atrodoties tribīnēs. Akmens jāmet arī pašas ‘’Mavericks’’ virzienā, kura līdz galam nav rūpējusies par abu basketbolistu veiksmīgu līdzāspastāvēšanu. Par lielu kļūdu jāuzskata Barea atbrīvošana no sastāva pirms šīs sezonas. Tieši 36 gadus vecais veterāns bija līderis ģērbtuvē un spēlētājs, kurš bija kā tilts starp Dončiču un treneriem, personālu, kā arī Porziņģi. ‘’Bija cerība, ka šo lomu uzņemsies Bobans. Viņš ir jautrs čalis, Luka viņu mīl, bet viņš nekad citiem neteiks, kādai jābūt lietu kārtībai. Bija cerības uz Rediku, taču ir grūti atnākt sezonas vidū un uzreiz ieņemt līdera lomu ģērbtuvē,’’ līdera trūkumu ārpus basketbola laukuma ataino Makmahons.

Pozitīvais Porziņģa sakarā ir, ka šo starpsezonu latvietis sagaidījis bez savainojumiem. Tas nozīmē, ka starpsezonā spēka uzbrucējs ieguldīs darbu, lai kļūtu spēcīgāks un meistarīgāks, ierodoties labā formā arī uz treniņnometni. Maiņas sakarā apgrūtinājums ir latvieša līgums, kurš sola vēl 101 miljonu dolārus nākamajos trīs gados, kā arī savainojumu vēsture. ‘’Viņš saprot, ka neatrodas pozīcijā, kurā var doties un prasīt maiņu, taču viņa sirds nebūs salauzta, ja šovasar ‘’Mavericks’’ viņu aizmainīs,’’ noslēdz ESPN apskatnieks.

Kopā ar Edgaru Buļu un Reini Lāci iepriekš ieskicējām pāris interesantas komandas, kurās Porziņģis varētu nonākt – Goldensteitas ‘’Warriors’’, Sanantonio ‘’Spurs’’, Toronto ‘’Raptors’’ un Bostonas ‘’Celtics’’. Iespējams, Bostonu vairs par pretendenti var neuzskatīt, jo savu saspēles vadītāju Kembu Vokeru aizmainīja uz Oklahomsitijas ‘’Thunder’’. Oklahomsitija ar daudzajām drafta izvēlēm var pretendēt uz jebkuru lielo spēlētāju. Interneta dzīlēs parādījās spekulācijas par Šarlotes ‘’Hornets’’, taču tas nebija nekas vairāk kā teorētiska varianta apraksts bez iegūtas konkrētas informācijas seguma.

1 2 38 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2021-06-21 12:00, pirms 3 gadiem
Cerams KP atradīs komandu kas cīnīsies par gredzenu. Naudas pietiek. Vajag gredzenu. Vecīt turies, mēs par tevi!

  -2 [+] [-]

, 2021-06-21 12:21, pirms 3 gadiem
Tā notiek ar komandām, kurām nav līderu laukumā, ģērbtuvēs un uz rezervistu soliņa.
Šeit vēlreiz ieteicams apskatīt seriālu ''Pēdējā deja'', kur komandas vadība veidoja dažādas intrigas, bet to visu atsvēra spēlētājs, kurš bija līderis itin visā.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  -3 [+] [-]

, 2021-06-21 12:32, pirms 3 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Cerams KP atradīs komandu kas cīnīsies par gredzenu. Naudas pietiek. Vajag gredzenu. Vecīt turies, mēs par tevi!
Aha, contender komandas rindā stāv lai iegūtu traumatisku max līguma spēlētāju, kurš plovos bija 5. opcija.

     [+] [-]

, 2021-06-21 12:37, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jā jā, Mavs visliktākā komanda līgā un ar visliktāko spēlētāju priekšgalā - Dončiču. Komanda nomaina treneri un GM un tagad redz viņa tāpēc ir visšvakākā organizācija. Smiekli nāk.
Es nerakstīju, ka Mavs sliktākā komanda līgā, un to tu pats izzīdi no pirksta.
Es rakstīju, ka komandai trūkst līdera, kurš spētu pavilkt šo komandu nākamajā pakāpē, pat neskatoties uz komandas funkcionāru intrigām. Un tā ir būtiska atšķirība.
Tu, protams, vari uzskatīt, ka pelmenis ir tāds līderis, bet es palikšu pie tā ka viņš tāds nav. Nezinu kā būs tālākā perspektīvā, bet šobrīd noteikti nav.

     [+] [-]

, 2021-06-21 12:41, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Aha, contender komandas rindā stāv lai iegūtu traumatisku max līguma spēlētāju, kurš plovos bija 5. opcija.
Atšķirībā no tevis vairums saprot kā veidojās situācija ar KP pirms šīs sezonas. Kurā pie tam liela vaina ir MAVS funkcionāriem, kuri līdz pēdējam novilcināja KP meniska operāciju. Visa tā rezultātā KP sanāca galīgi sačakarēta sezona no visiem skatu punktiem.
Pēc šīs starpsezonas KP ir iespēja atgriezties pavisam citā kvalitātē. Tikai jāveic laba psiholoģiskā, funkcionālā un fiziskā sagatavotība. Un nav nekas tāds, lai viņš to nespētu.

  -3 [+] [-]

, 2021-06-21 12:42, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es nerakstīju, ka Mavs sliktākā komanda līgā, un to tu pats izzīdi no pirksta.
Es rakstīju, ka komandai trūkst līdera, kurš spētu pavilkt šo komandu nākamajā pakāpē, pat neskatoties uz komandas funkcionāru intrigām. Un tā ir būtiska atšķirība.
Tu, protams, vari uzskatīt, ka pelmenis ir tāds līderis, bet es palikšu pie tā ka viņš tāds nav. Nezinu kā būs tālākā perspektīvā, bet šobrīd noteikti nav.
Normāli prasīt no 22 gadus veca čaļa ne tikai vilkt komandu uz laukuma, bet vēl būt afigenajam līderim? Tev neliekas, ka tās īpašības atīstās ar vecumu, briedumu un pieredzi? Kaut kāds tups naids tev ir pret slovēņu puišeli. Neliekas dīvaini?

  -2 [+] [-]

, 2021-06-21 12:45, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Atšķirībā no tevis vairums saprot kā veidojās situācija ar KP pirms šīs sezonas. Kurā pie tam liela vaina ir MAVS funkcionāriem, kuri līdz pēdējam novilcināja KP meniska operāciju. Visa tā rezultātā KP sanāca galīgi sačakarēta sezona no visiem skatu punktiem.
Pēc šīs starpsezonas KP ir iespēja atgriezties pavisam citā kvalitātē. Tikai jāveic laba psiholoģiskā, funkcionālā un fiziskā sagatavotība. Un nav nekas tāds, lai viņš to nespētu.
Aha, tikai Mavs un Luka vainīgs pie KP neveiksmēm Ir forši atbalstīt savējos, bet nekļūsim smieklīgi. Tagad KP vērtība ar savu max līgumu ir negatīva, nu mo6 neitrāla labākajā gadījumā. To, ka viņam ir potenciāls spēlēt all-star līmenī visi zin, bet vai tādēļ kādai komandai uz reiz jāriskē pievienot sev tāds spēlētājs???

Tad, kad viņš atgriezīsies pēc labas pirmssezonas tad arī parunāsim, tagad tās visas ir spekulācijas.

  -2 [+] [-]

, 2021-06-21 12:47, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Normāli prasīt no 22 gadus veca čaļa ne tikai vilkt komandu uz laukuma, bet vēl būt afigenajam līderim? Tev neliekas, ka tās īpašības atīstās ar vecumu, briedumu un pieredzi? Kaut kāds tups naids tev ir pret slovēņu puišeli. Neliekas dīvaini?
Es tev vēlreiz varu ieteikt noskatīties seriālu ''Pēdējā deja''.
Tu esi aizmirsis, ka pelmenis visaugstākajā pro līmenī jau ir piecus gadus, un tāpēc atsauce uz viņa vecumu, maigi sakot, ir dumja.

     [+] [-]

, 2021-06-21 12:50, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Aha, tikai Mavs un Luka vainīgs pie KP neveiksmēm Ir forši atbalstīt savējos, bet nekļūsim smieklīgi. Tagad KP vērtība ar savu max līgumu ir negatīva, nu mo6 neitrāla labākajā gadījumā. To, ka viņam ir potenciāls spēlēt all-star līmenī visi zin, bet vai tādēļ kādai komandai uz reiz jāriskē pievienot sev tāds spēlētājs???

Tad, kad viņš atgriezīsies pēc labas pirmssezonas tad arī parunāsim, tagad tās visas ir spekulācijas.
Un atkal tu man centies piespēlēt to ko neesmu rakstījis. Es ne ar pušplēstu zilbi neminēju, ka pelmenis ir vainīgs tajā, ka tika novilcināta KP meniska operācija. Mavs funkcionāri gan ir vainīgi, jo, ja pat KP būtu agrāk gribējis veikt šo operāciju, bez viņu, arī ārsti ir komandas funkcionāri, atļaujas šo operāciju veikt nedrīkst.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-21 12:54, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un atkal tu man centies piespēlēt to ko neesmu rakstījis. Es ne ar pušplēstu zilbi neminēju, ka pelmenis ir vainīgs tajā, ka tika novilcināta KP meniska operācija. Mavs funkcionāri gan ir vainīgi, jo, ja pat KP būtu agrāk gribējis veikt šo operāciju, bez viņu, arī ārsti ir komandas funkcionāri, atļaujas šo operāciju veikt nedrīkst.
Grūti k-ko plānot, ja nemaz nezini kad sāksies nākamā sezona.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-21 12:56, pirms 3 gadiem
AAA, kurš izdzēsa manu komentāru!!!!??? Neiešu atkal skolot Nameju.

tl:dr Jordans titulu izcīnīja tikai 7 gadā, no sākuma nebija nekāds komandas līders, blakus bija Pipens. Dončič jaunā līgā, jaunā kultūrā, nevar prasīt būt līderim. Pārējie basketbolisti arī nesāk spēlēt basi tikai NBA

  +2 [+] [-]

, 2021-06-21 13:02, pirms 3 gadiem
Un beidz bāst to vienu seriālu visur, itkā tā būtu k-kāda bībele. Noskatās vienu seriālu un tagad ir NBA organizāciju eksperts. Es arī viņu redzēju un izskatās, ka skatījos uzmanīgāk nekā tu.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-21 13:51, pirms 3 gadiem
Kur KP tur drāma garantēta. Knicks, Mavs... Kura būs nākamā komanda? Ja godīgi, tad, manuprāt, KP vajag savu bratanu ietekmi mazliet reducēt. Savu mērķi - nodrošināt sev un ģimenei lielo līgumu viņi ir izdarījuši. Paldies, bet tagad primārais būtu sportiskie mērķi - tur man sajūta, ka Jānis 'nevelk' un nevar pacelt Kristapu nākamajā līmenī. Jāatrod kādi citi padomdevēji.. To gan vieglāk pateikt, kā izdarīt, bet nu ja varētu pie Dirka pieslīpēties tagad par cik šis atpakaļ tuvāk komandai, tad KP to vajadzētu darīt ASAP. Janka vs Dirks kā mentors - izvēle, manuprāt, viegla Janķels, lai dzīvo Liepājā pludmalē un nejauc gaisu Amerikā.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-21 14:04, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es tev vēlreiz varu ieteikt noskatīties seriālu ''Pēdējā deja''.
Tu esi aizmirsis, ka pelmenis visaugstākajā pro līmenī jau ir piecus gadus, un tāpēc atsauce uz viņa vecumu, maigi sakot, ir dumja.
Visaugstākajā pro līmenī viņš ir 3 gadus.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-21 14:05, pirms 3 gadiem
Namejs no karstuma vēl naidīgāks pret "pelmeni" kļuvis. Onkulis traks

     [+] [-]

, 2021-06-21 14:37, pirms 3 gadiem
Pirmajā max kontrakta līguma gadā būs labāk redzams, jo tagad kad līgums ir kabatā viņš var (un vajaga) pietaupīt spēkus uz playoff un sākt spēlēt uz komandu un(Kā Lebrons/ Pols) padarīt komandu labāku. Vai būt One man army(Westbrook 2) un pēc 4-6 gadiem meklēt contenderus.

  +3 [+] [-]

, 2021-06-21 15:08, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Normāli prasīt no 22 gadus veca čaļa ne tikai vilkt komandu uz laukuma, bet vēl būt afigenajam līderim? Tev neliekas, ka tās īpašības atīstās ar vecumu, briedumu un pieredzi? Kaut kāds tups naids tev ir pret slovēņu puišeli. Neliekas dīvaini?
Paskaties Atlantas spēli , kur Lukas drafta biedrs Jangs ( veselu pusgadu vecāks par "slovēņu puišeli ")ir reāls komandas līderis un kopā ar Huerteru no tā paša drafta un Collins ieveda Atlantu konfas finālā. Varbūt atradīsi atbildi, kas ir līderis un kas ir komanda. Pie reizes arī - ko spēj normāls treneris 1/2 sezonas gaitā no totāla bardaka izveidot komandu. Tas viss nav par Mavericks.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-21 16:16, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Paskaties Atlantas spēli , kur Lukas drafta biedrs Jangs ( veselu pusgadu vecāks par "slovēņu puišeli ")ir reāls komandas līderis un kopā ar Huerteru no tā paša drafta un Collins ieveda Atlantu konfas finālā. Varbūt atradīsi atbildi, kas ir līderis un kas ir komanda. Pie reizes arī - ko spēj normāls treneris 1/2 sezonas gaitā no totāla bardaka izveidot komandu. Tas viss nav par Mavericks.
Tak neko citu viņi neredz un nesaprot,kā vienīgi ar aizlipušām acīm bļaut,no Īrvina Džonsona nozagtu iesauku ''Magic''...nemēģini pokekepkām izskaidrot vārda ''personība'' jēgu un būtību!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-21 16:31, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Paskaties Atlantas spēli , kur Lukas drafta biedrs Jangs ( veselu pusgadu vecāks par "slovēņu puišeli ")ir reāls komandas līderis un kopā ar Huerteru no tā paša drafta un Collins ieveda Atlantu konfas finālā. Varbūt atradīsi atbildi, kas ir līderis un kas ir komanda. Pie reizes arī - ko spēj normāls treneris 1/2 sezonas gaitā no totāla bardaka izveidot komandu. Tas viss nav par Mavericks.
Pag, viens spēlētājs ir labāks par Dončiču un tas uzreiz nozīmē ka dončič ir busts? Nemaz tik labi par tavu Jangu spēlētāji neizteicās sezonas sākunmā Tam pašam Kolinsam ka tik nebija problēmas ar Janga spēles stilu un k-kāda neapmierinātība tur valdīja. Tā kā neuzdod vēlamo par patieso.

Plus, mēs jau pāris dienas atpakaļ izrunājām, ka west un east īsti godīgi nebūs salīdzināt. Pie tam, vieniem pretīm strājās Knicks, kamēr otriem kleperi, kuriem jāņem tituls šosezon

Un kas tā par salīdzināšanu ar vienu konkrētu komandu? Tagad visi kas nebūs, teiksim, Clippers līmeņa komanda, var kravāt mantiņas un ir pilnīgākie sūdi??

  -2 [+] [-]

, 2021-06-21 16:53, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Un beidz bāst to vienu seriālu visur, itkā tā būtu k-kāda bībele. Noskatās vienu seriālu un tagad ir NBA organizāciju eksperts. Es arī viņu redzēju un izskatās, ka skatījos uzmanīgāk nekā tu.
Izskatās, ka par velti sev būsi piešķīris varenā eksperta titulu.
Viena lieta ir seriālu uzmanīgi skatīties, bet pavisam kas cits saprast, kas tajā tiek vēstīts.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-21 16:59, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pag, viens spēlētājs ir labāks par Dončiču un tas uzreiz nozīmē ka dončič ir busts? Nemaz tik labi par tavu Jangu spēlētāji neizteicās sezonas sākunmā Tam pašam Kolinsam ka tik nebija problēmas ar Janga spēles stilu un k-kāda neapmierinātība tur valdīja. Tā kā neuzdod vēlamo par patieso.

Plus, mēs jau pāris dienas atpakaļ izrunājām, ka west un east īsti godīgi nebūs salīdzināt. Pie tam, vieniem pretīm strājās Knicks, kamēr otriem kleperi, kuriem jāņem tituls šosezon

Un kas tā par salīdzināšanu ar vienu konkrētu komandu? Tagad visi kas nebūs, teiksim, Clippers līmeņa komanda, var kravāt mantiņas un ir pilnīgākie sūdi??
Tu vienkārši nesaprati vai negribēji saprast manis teikto. Atlanta ir kā piemērs komandai, kurā ir gados jauns līderis , ir komanda, ir labs treneris - visa tā šodien nav Mavericks, kura vairāk atgādina izdedzinātu karalauku bez GM, bez trenera, bez līdera. Es nekad neesmu dēvējis Dončiču par bust vai tamlīdzīgi un uzskatu viņu par ļoti talantīgu basketbolistu, bet izteiktu solistu.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-21 17:17, pirms 3 gadiem
Ja jau salīdzina ar MJ... Nu kapēc ne...
MJ, Kobe, Dončičš, Hardens.. Visiem viens ir individuālisms, Dončičs vēl ir jauns, ja ambīcijas neaptrūksies, ko var zināt, kāds vēl izvēršas spēlētājs.
Bet visiem šiem komandas biedri bija princpā visu laiku neapmierināti, gan ar viņa atieksmi, gan individualitāti. Spēles manevri mazliet mainījušies, bet pa lielam tas pats jau vien ir...
Tā pat kā MJ un Kobem, ja nebūtu tituli, arī tad visi biedri būtu pārburkšķējušies par viņu upurēšanos, lai viens spīdeklis var būt varonis... Atškirība tā, ka gan Kobem, gan nemaz nerunāsim par MJ, vienmēr bija tas nākamais līmenis, dzinulis, un daži (ne visi) bet daži biedri, kuriem viņi uzticējās profesionāli ...
Un Dončicām šāds biedrs var arī būt KP, ja pats Luka to vēlēsies...
Lielākais faktors ir tas, ka MJ un Kobem bija viena cita lieta, kas Dončičam nav un nekad nebūs - Lielais Fils, kurš visus tos klucīšus mācēja atvērt, kopā salikt, panākt, ka mehānisms strādā....

  -1 [+] [-]

, 2021-06-21 17:32, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Tu vienkārši nesaprati vai negribēji saprast manis teikto. Atlanta ir kā piemērs komandai, kurā ir gados jauns līderis , ir komanda, ir labs treneris - visa tā šodien nav Mavericks, kura vairāk atgādina izdedzinātu karalauku bez GM, bez trenera, bez līdera. Es nekad neesmu dēvējis Dončiču par bust vai tamlīdzīgi un uzskatu viņu par ļoti talantīgu basketbolistu, bet izteiktu solistu.
Jangam kā līderim līdz Dončičam kā rāpus līdz Maskavai. Viņš var priecāties, ka Atlantai ir sakarīgs treneris un labi palīgi kā Huerters, Gallinari, Collins, Kapella, Bogdanovic. Pats Jangs ir ar labu perspektīvu naktone, bet sobrid loti nestabils , un trojkas met ar sliktaku procentu ka pat Kuzma Ja Jangs būtu "one man show situācijā" kā Doncic, tad Hawks būtu pëdējie līgā. Nevajag salīdzināt All NBA pirmās komandas čali ar džeku, kurš nestāv pat tuvu individuali. Visa statpiba sobrid rodas no ta kadas komandaas abi spele. Zinu, ka Dalasa atradīs pareizos risinājumus, kā apgādāt LD ar labiem partneriem.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-21 17:35, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Ja jau salīdzina ar MJ... Nu kapēc ne...
MJ, Kobe, Dončičš, Hardens.. Visiem viens ir individuālisms, Dončičs vēl ir jauns, ja ambīcijas neaptrūksies, ko var zināt, kāds vēl izvēršas spēlētājs.
Bet visiem šiem komandas biedri bija princpā visu laiku neapmierināti, gan ar viņa atieksmi, gan individualitāti. Spēles manevri mazliet mainījušies, bet pa lielam tas pats jau vien ir...
Tā pat kā MJ un Kobem, ja nebūtu tituli, arī tad visi biedri būtu pārburkšķējušies par viņu upurēšanos, lai viens spīdeklis var būt varonis... Atškirība tā, ka gan Kobem, gan nemaz nerunāsim par MJ, vienmēr bija tas nākamais līmenis, dzinulis, un daži (ne visi) bet daži biedri, kuriem viņi uzticējās profesionāli ...
Un Dončicām šāds biedrs var arī būt KP, ja pats Luka to vēlēsies...
Lielākais faktors ir tas, ka MJ un Kobem bija viena cita lieta, kas Dončičam nav un nekad nebūs - Lielais Fils, kurš visus tos klucīšus mācēja atvērt, kopā salikt, panākt, ka mehānisms strādā....
Teiksim tā, ka mans stāsts nebija tik daudz par MJ kā līderi, bet vairāk par to komandas funkcionēšanas pusi, kura mums ikdienā nav redzama. Par intrigām un citām rebēm, kuras lielā mērogā nosaka komandas sniegumu laukumā.
Nezinu, kā būs pēc lielā līguma parakstīšanas, bet patreiz Dončiču nostādīt blakus MJ, Kobem, Melounam utt. nav itin nekāda pamata. Jā viņš ir komandas līderis savos personiskos statos, bet nav nekas sakāms, ka viņš būtu bijis/ir komandas līderis, kuram būtu gatavi sekot pārējie komandas biedri.

  -3 [+] [-]

, 2021-06-21 17:37, pirms 3 gadiem
Pateikt ka Dalasā nav līdera var tikai garīgi slims tups trollis nīdējs vorkuta. Ja kaut kas Dalasa tiešām nav, tad ir treneris un stabili role playeri, nevis tādi, kuri izšauj vienu spēli no četrām ka THJ , vai tādi, kuri ir pārāk gari pret small ball un pajols treneris liek stāvēt uz trojkas

     [+] [-]

, 2021-06-21 17:38, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Ja jau salīdzina ar MJ... Nu kapēc ne...
MJ, Kobe, Dončičš, Hardens.. Visiem viens ir individuālisms, Dončičs vēl ir jauns, ja ambīcijas neaptrūksies, ko var zināt, kāds vēl izvēršas spēlētājs.
Bet visiem šiem komandas biedri bija princpā visu laiku neapmierināti, gan ar viņa atieksmi, gan individualitāti. Spēles manevri mazliet mainījušies, bet pa lielam tas pats jau vien ir...
Tā pat kā MJ un Kobem, ja nebūtu tituli, arī tad visi biedri būtu pārburkšķējušies par viņu upurēšanos, lai viens spīdeklis var būt varonis... Atškirība tā, ka gan Kobem, gan nemaz nerunāsim par MJ, vienmēr bija tas nākamais līmenis, dzinulis, un daži (ne visi) bet daži biedri, kuriem viņi uzticējās profesionāli ...
Un Dončicām šāds biedrs var arī būt KP, ja pats Luka to vēlēsies...
Lielākais faktors ir tas, ka MJ un Kobem bija viena cita lieta, kas Dončičam nav un nekad nebūs - Lielais Fils, kurš visus tos klucīšus mācēja atvērt, kopā salikt, panākt, ka mehānisms strādā....
Daļēji piekrītu. Un tomēr šķiet, ka Lukam no bērnības ir iepotēts tāds "brīnumbērna" viruss, ka viņam nekad nebūs tuvi draugi un tuvi komandas biedri. Vismazāk jau KP, ar kuru , man liekas, jau visi tilti sadedzināti (KP faktiska pazemošana un izmantošana Lukas interesēs sezonas garumā) un viņiem jāšķiras, tā būs labāk abiem.

  -2 [+] [-]

, 2021-06-21 17:42, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Daļēji piekrītu. Un tomēr šķiet, ka Lukam no bērnības ir iepotēts tāds "brīnumbērna" viruss, ka viņam nekad nebūs tuvi draugi un tuvi komandas biedri. Vismazāk jau KP, ar kuru , man liekas, jau visi tilti sadedzināti (KP faktiska pazemošana un izmantošana Lukas interesēs sezonas garumā) un viņiem jāšķiras, tā būs labāk abiem.
Real Madrid viņš bija super mīlēts komandā, tagad SLO izlasē viņu respektē un ciena vairāk kā veterānus pat un ļauj viņam vest komandu kaujā, bet kkads vorkuta pats izdomā hunju par "iepotets brinumberns" un rej kaa daunnis klasisks ubaga zzz panemiens - pasam izdomat kkadu sudu un pasniegt ka faktu. Labak palasi patiesam ko komandas biedri saka par Luku nevis fantazee. Jebaal slimais heiteris.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-21 17:46, pirms 3 gadiem
Komandas spēli var salīdzināt ar orķestri. Jangs uzstājas kā orķestra diriģents,kurā spēlē pietiekami labi, bet ne izcili spēlētāji (neviens nav NBA simboliskajos sezonas 3 pieciniekos), Dončičs - kā izcils solists orķestrī bez diriģenta. Rezultāti ?

     [+] [-]

, 2021-06-21 17:59, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Real Madrid viņš bija super mīlēts komandā, tagad SLO izlasē viņu respektē un ciena vairāk kā veterānus pat un ļauj viņam vest komandu kaujā, bet kkads vorkuta pats izdomā hunju par "iepotets brinumberns" un rej kaa daunnis klasisks ubaga zzz panemiens - pasam izdomat kkadu sudu un pasniegt ka faktu. Labak palasi patiesam ko komandas biedri saka par Luku nevis fantazee. Jebaal slimais heiteris.
Nezinu kā viņu mīlēja, vai nemīlēja, Madridē, un nezinu cik viņu respektē Slovēnijas izlasē, bet tas ir neapgāžams fakts, ka Mavs viņu nemīl un neciena vairāki šīs komandas vadošie spēlētāji to pat īpaši neslēpjot. Tie ir KP un Ričardsons, kurš vairākas reizes ir nepatiku pret Dončiču ir izrādījis spēles laikā laukumā, un arī sēžot uz rezervistu soliņu. Arī Brunsona attieksme pret viņu nav viennozīmīga, jo ķermeņa valoda spēles laikā daudz ko izsaka.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-21 18:01, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Komandas spēli var salīdzināt ar orķestri. Jangs uzstājas kā orķestra diriģents,kurā spēlē pietiekami labi, bet ne izcili spēlētāji (neviens nav NBA simboliskajos sezonas 3 pieciniekos), Dončičs - kā izcils solists orķestrī bez diriģenta. Rezultāti ?
Jangs ir šobrīd nākotnes top 5 džeks, bet uz doto brīdi vēl pārāk nestabils. Atlanta šobrīd uzvar uz tā rēķina, ka viņiem ir izdevies salikt komandas komplektācijas puzli un nolikt labu treneri darbam. Tas strādā un kāda vājās spēles attiecīgi var kompensēt citi. Dalasā ir jau top5 džeks šodien, bet komplektācija ir murgaina (Karija treids, Melli + Rediks), nav normāla otra ballhandlera, jo Bransons ir vel pasvaks turklat vins ir vajadzigs kad benkis spele + plus tam visam treneris, kurs izskatijas absoluti apmaldijies gan KP sakara, gan vispar zaudejis jebkadu autoritati speletaju vidu. Cik lasiju, neviens Mavs speletajs nav pat atvadijies no Rika, jo visiem vins besijis

  -1 [+] [-]

, 2021-06-21 22:22, pirms 3 gadiem
Labprat satiktu NAMGEJS9999 un iedodu pazeleet vafeliti

  +2 [+] [-]

, 2021-06-22 08:11, pirms 3 gadiem
SC strādā labākajās ESPN tradīcijās.
Saliksim 4 rakstus kopā un uztaisīsim jaunu drāmu no esošajiem rakstiem

  -1 [+] [-]

, 2021-06-22 09:42, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nezinu kā viņu mīlēja, vai nemīlēja, Madridē, un nezinu cik viņu respektē Slovēnijas izlasē, bet tas ir neapgāžams fakts, ka Mavs viņu nemīl un neciena vairāki šīs komandas vadošie spēlētāji to pat īpaši neslēpjot. Tie ir KP un Ričardsons, kurš vairākas reizes ir nepatiku pret Dončiču ir izrādījis spēles laikā laukumā, un arī sēžot uz rezervistu soliņu. Arī Brunsona attieksme pret viņu nav viennozīmīga, jo ķermeņa valoda spēles laikā daudz ko izsaka.
Domā, KP beigās tad lauzīs to līgumu vai nē?

  -1 [+] [-]

, 2021-06-22 09:46, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Jangam kā līderim līdz Dončičam kā rāpus līdz Maskavai. Viņš var priecāties, ka Atlantai ir sakarīgs treneris un labi palīgi kā Huerters, Gallinari, Collins, Kapella, Bogdanovic. Pats Jangs ir ar labu perspektīvu naktone, bet sobrid loti nestabils , un trojkas met ar sliktaku procentu ka pat Kuzma Ja Jangs būtu "one man show situācijā" kā Doncic, tad Hawks būtu pëdējie līgā. Nevajag salīdzināt All NBA pirmās komandas čali ar džeku, kurš nestāv pat tuvu individuali. Visa statpiba sobrid rodas no ta kadas komandaas abi spele. Zinu, ka Dalasa atradīs pareizos risinājumus, kā apgādāt LD ar labiem partneriem.
Super komentārs 🎯🎯 cilvēki to negrib saprast! Bet nu ja čalis salīdzina Knicks ar Clippers, tad nu viņam ko vairs tur iestāstīt.. 😭😭😆
Kurš muļķis vispār reāli cerēja uzvarēt LAC? Komanda sasniedza to, ko no tās gaidīja
1 2 38 komentāri