Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera kļūst par Portugāles rallija līderi, Ožjē piedzīvo avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera kļūst par Portugāles rallija līderi, Ožjē piedzīvo avāriju
Kalle Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Dramatiskajā pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā, kas norisinās par Portugāles grants ceļiem, notikusi līderu maiņa, jo Elfinam Evanam garām ticis komandas biedrs Kalle Rovanpera. Tikmēr avāriju šodien piedzīvoja Sebastjēns Ožjē, bet tehniskas problēmas piemeklēja Sebastjēnu Lēbu. Abiem tā ir jau otrā izstāšanās šajā rallijā.

Lēbs un Ožjē jau piektdien piedzīvoja izstāšanos, bet šodien atgriezās trasē. Vakar Ožjē beidzās rezerves riepas, kas liedza turpināt ceļu, bet šodien otrajā ātrumposmā viņš aizķēra līkuma iekšmalā esošo pauguru, un mašīna noslīdēja no ceļa. Lēbs tikmēr bija avarējis piektdien, bet šodien, tajā pašā ātrumposmā, kur izstājās Ožjē, viņa mašīnai pazuda jauda. Sportists mēģināja visu restartēt, taču tas nedeva rezultātu un pārbraucienā uz nākamo dopu bija jāizstājas.

Elfins Evanss šo dienu uzsāka ar 13 sekunžu pārsvaru pār Rovanperu, bet pēc sestdienas pirmajiem trim ātrumposmiem, kam sekoja servisa parka apmeklējums, bija attālinājies līdz 18 sekundēm. Pēcpusdienā pasaules čempionāta līderis Rovanpera tuvojās un, otro reizi veicot 37.2 km garo “Amarante” ātrumposmu, lietus apstākļos ieguva vajadzīgo pārsvaru, lai pārņemtu vadību ar četru sekunžu pārsvaru. Pēc dienas noslēdzošā superspeciālā ātrumposma Portu pilsētā, kurā bija jābrauc ļoti sarežģītos apstākļos, Rovanpera ir 5.7 sekundes priekšā Evansam.

“Toyota” komandas ekipāžas tagad ieņem pirmās trīs pozīcijas, jo Takamoto Katsutam šajā dienā izdevās apdzīt “Hyundai” pilotu Daniju Sordo, kurš šobrīd aizvada pirmo WRC posmu sezonā un ir ceturtais. No Takamoto spāni gan šķir tikai nepilnas sešas sekundes. Viņa komandas biedrs Tjerī Noivils, pēc piektdien piedzīvotajām ķibelēm, šodien spējis pacelties līdz piektajai vietai, un seko pusminūti tālāk.

Izstāšanos piedzīvoja Gass Grīnsmits – mašīnas piekarei tika nodarīti bojājumi, kad “M-Sport Ford” pilots trāpīja pa kādu pauguru.

Dramatiski notikumi risinājušies arī "WRC2 Open" klasē, kur sacensību pirmo dienu kā līderis noslēdza Andreass Mikelsens, taču jau pēc finiša viņa mašīnai radās ķibele ar dzinēju. Sportists bija spiests izstāties, līdz ar to izdevība nonākt vadībā tika Tēmu Suninenam. Pēc rallija otrās pilnās dienas soms ir vadībā, par 30 sekundēm pārspējot Žoanu Raselu, kamēr trešajā pozīcijā seko Kajetans Kajetanovičs. Olivers Solbergs bija ceturtais, pirms radās problēmas ar stūres iekārtu.

Pēdējos piecus ātrumposmus Portugāles rallijā sportisti veiks svētdien.

Portugāles rallija rezultāti pēc SS16:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kalle RovanperaToyota GR Yaris Rally13:13:46.7
2.Elfins EvanssToyota GR Yaris Rally1+5.7
3.Takamoto KatsutaToyota GR Yaris Rally1+1:50.1
4.Danijs SordoHyundai i20 N Rally1+1:55.8
5.Tjerī NoivilsHyundai i20 N Rally1+2:25.9
6.Kreigs BrīnsFord Puma Rally1+4:00.4
7.Pjērs-Luī LubēFord Puma Rally1+4:14.7
8.Ots TanaksHyundai i20 N Rally1+4:40.9
9.Adrijēns FurmoFord Puma Rally1+7:04.3
10.Tēmu SuninensHyundai i20 N Rally2+10:08.5

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati