Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieka CSKA līdz sezonas beigām atbrīvo Džeimsu, kurš karjeru turpinās NBA

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Strēlnieka CSKA līdz sezonas beigām atbrīvo Džeimsu, kurš karjeru turpinās NBA
Maiks Džeimss. Foto: TASS/Scanpix

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA oficiāli paziņojusi, ka šosezon tās līderis Maiks Džeimss komandā nespēlēs. Vienība ļāvusi spēlētājam kļūt par brīvo aģentu līdz sezonas beigām, lai pievienotos kādai NBA komandai. Abas puses pirms sezonas noslēdza trīs gadu līgumu un teorētiski iespējams, ka Džeimss atgriezīsies Maskavā.

Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Maiks Džeimss savā otrajā gadā Maskavas CSKA kļuva par vienu no lielākajām problēmām. Pēc Jaunā gada spēlētājs vairākkārtīgi iesaistījās konfliktos ar komandas vadību un galveno treneri Dimitri Itudi. Puses vienojās, ka Džeimss šo sezonu vairs CSKA nespēlēs un basketbolists atgriezās ASV, kur vēlējas pievienoties kādai NBA komandai. Par spēlētāju interesi izrādīja abas Ņujorkas vienības - ''Knicks'' un ''Nets''.

Šodien Maskavas CSKA oficiāli paziņoja, ka pārtraukusi līgumattiecības ar basketbolistu uz šo sezonu, lai ļautu Džeimsam pievienoties kādai NBA komandai. Iepriekš abas puses vienojās par trīs gadu līgumu, kas teorētiski nozīmē, ka CSKA pēc šīs sezonas Džeimsu gaidīs atpakaļ Maskavā. Aizokeāna basketbola žurnālisti pauž, ka Džeimss ir bijis Bruklinas ''Nets'' Covid-19 drošības un veselības protokolā jau kopš svētdienas, kas ļauj domāt, ka tieši šo vienību papildinās amerikānis. Nedaudz vēlāk ''The Athletic'' ziņo, ka Džeimss ar ''Nets'' noslēdzis desmit dienu līgumu.

Savas basketbolista karjeras laikā Džeimss spēlējis tādos Eirolīgas klubos kā ''Baskonia'', ''Panathinaikos'', Milānas ''Olimpia'' un Maskavas CSKA. 2017./2018. gada sezonā basketbolists jau spēlēja NBA, kad pārstāvēja Fīniksas ''Suns'' un Ņūorleānas ''Pelicans''. 36 spēlēs Džeimss vidēji spēlē guva 9.3 punktus un atdeva 3.5 rezultatīvās piespēles.

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/en/news/n/mi...