Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Matīss: "Nevēlamies piedzīvot tik lielas sagrāves kā pret Islandi un Ungāriju"

Rolands Eliņš

Matīss: "Nevēlamies piedzīvot tik lielas sagrāves kā pret Islandi un Ungāriju"
Didzis Matīss. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss LFF mājaslapā sniedzis savu ieskatu pirms gaidāmajām spēlēm pret Zviedriju un Slovākiju.

"Visupirms jau veicām analīzi par iepriekšējām spēlēm, par pieļautajām kļūdām. Bija daudz tādu kļūdu, kuras izrunājām iepriekšējā treniņnometnē, bet diemžēl tieši tās arī tika pieļautas. Pirms spēles dotie norādījumi laukumā netika izpildīti. Šajā treniņnometnē pastiprināti strādājam pie šo kļūdu novēršanas, tās vairs nedrīkst atkārtot. Neviens mūsu komandā nevēlas vēlreiz piedzīvot tik lielas vārtu starpības, kādas bija pret Islandi un Ungāriju septembrī," norādīja Didzis Matīss.

Oktobra treniņnometnē mūsu izlasei paredzēti divi izbraukuma mači - 22. oktobrī pret FIFA sieviešu ranga 5. numuru Zviedriju un 27. oktobrī pret Slovākiju (FIFA 47.). "Protams, ka mūsu nākamās pretinieces ir spēcīgākas, bet tāpēc vien nav atceltas divcīņas, neatlaidība, pašaizliedzība. Ar šiem faktoriem iespējams iegūt daudz labākus rezultātus."

Salīdzinājumā ar pagājušo rudeni, kad sākās šis kvalifikācijas cikls, mūsu izlases rindās tagad ir daudz vairāk ārzemju klubos spēlējošu futbolistu. Kopumā D. Matīss pozitīvi vērtē spēlētāju tiekšanos uz augstāku līmeni, taču daudzām meitenēm tā ir jauna pieredze - atrasties vienām pašām prom no mājām, un mentāli pie tā vēl jāpierodot. "Arī Covid situācija radījusi papildus problēmas. Sezona kļuvusi garāka, pauzes - īsākas, un nogurums arī liek par sevi manīt. Arī mūsu pašu virslīgas čempionāts, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, ir mazāk pateicīgs progresam. Pērn tomēr bija vairāk spēkos līdzvērtīgu komandu, bija konkurētspējīgi mači."

Šoreiz Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt divas pieredzējušas futbolistes - Kristīne Giržda un Renāte Fedotova. "Daļa mūsu spēlētāju ikdienā ne tikai spēlē futbolu, bet arī strādā. Diemžēl tāda situācija ir. Darba devēji skatās no biznesa viedokļa, tāpēc šīs meitenes šoreiz nebūs ar komandu. Taču būtiskākais robs sastāvā šoreiz laikam ir Olgas Ševcovas iztrūkums. Viņa šoreiz nevar palīdzēt izlasei ģimenes apstākļu dēļ," atklāja Latvijas izlases galvenais treneris.

Kā futbolā mēdz teikt - neviena vieta nestāv tukša. Pieredzējušu un ierastu līderu neesamība paver iespējas tikt pie starptautiskas pieredzes jaunākām meitenēm. "Meitenes, kuras pirms gada maču Latvija - Zviedrija vēroja no tribīnēm Liepājā, tagad varēs pārbaudīt savus spēkus pret pazīstamajām un spēcīgajām zviedrietēm. Mēs skatāmies jau nākotnē, saprotam, ka pakāpeniski jāpaplašina izlases spēlētāju loks. Jaunajām meitenēm jāstrādā, jāmācās, lai varētu nokļūt tajā līmenī, kurā ikdienā spēlē Zviedrijas futbola zvaigznes. Skaidrs, ka abos oktobra mačos būs grūti, bet mums ir jācīnās, nevis jāpadodas. Pašcieņai arī jābūt."

Sākotnēji uz izlasi izsaukto spēlētāju sarakstu papildinājusi Anastasija Čemirtāne.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12921/d-matiss...