Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas braucējiem atkal panākumi Lietuvas autokrosā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas braucējiem atkal panākumi Lietuvas autokrosā
Toms Lielais

Sestdien Lietuvā Pluņģes trasē aizvadīts nacionālā čempionāta priekšpēdējais posms. Pie panākumiem arī šajā sacīkstē tika Latvijas sportisti.

SuperCars klasē ar savu atmosfēriskā motora Audi startēja Latvijas čempions Armands Plūme. Aizvadījis lielisku cīņu, Armands finālā izmantoja jaudīgāko konkurentu aizķeršanos startā, gūstot uzvaru. Tas, par spīti pēdējos pāris apļos pamatīgi aizlauztu pakaļējo riteni.

2000 Super klasē labākais rezultāts no Latvijas braucējiem Tomam Lielajam, kurš beidzot tika pie šogad gaidīta pjedestāla – sasniegta trešā pozīcija. Raivis Grigorovičs, kurš vienīgais no latviešiem šogad startē pilnu Lietuvas čempionāta programmu un pretendē uz medaļu, šoreiz piedzīvoja neveiksmi. Dienu aizvadījis cienījami un nonācis fināla otrajā starta rindā, Raivis kļūdījās pirmajā līkumā pēc starta, ielidojot apmalē un arī trāpot aizmugurē kādai no konkurenta automašīnām. Par šo kontaktu Grigorovičs saņēma diskvalifikāciju, kas viņu atsvieda uz rezultātu tabulas beigu daļu, ietekmējot arī kopvērtējuma situāciju.

Vizītē uz Lietuvu bija devušies arī vairāki Baltijas B6000 smago bagiju braucēji – Latvijas sportisti un pat Markuss Haidbergs no Igaunijas. Uzvaru sasniedza favorīts Audrjus Pilipavičs. Kārtējo izrādi sarūpēja Latvijas līderi. Jānis Kozlovskis priekšbraucienos mocījās ar karburatoru problēmām, bet pirms fināla tās ar Pilipāviča un brāļu Ramatu komandas atbalstu tika atrisinātas. Startējis no pēdējās vietas Jānis pāris pagriezienus pirms finiša apsteidza Dināru Ramatu, sasniedzot otro vietu. Dinārs trešais, neslēpjot sarūgtinājumu par atstāto brīvo iekšmalu, kurā tika tika palaists garām Jānis. Lielisku cīņu veica Andris Lizums, sasniedzot ceturto vietu, bet piektajā pozīcijā Andris Ribaks.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv