Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Latvijai jācīnās par uzvaru grupā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Latvijai jācīnās par uzvaru grupā"
Gundars Vētra 2021. gada 31. maijā. Foto: LBS

"Jātiecas izcīnīt trīs uzvaras, kā arī nodrošināt pārsvaru savstarpējās spēlēs," drošākais ceļš uz spēlēšanu finālturnīrā ir pirmā vieta grupā, nepaļaujoties uz citu spēļu iznākumiem, pēc "Women`s EuroBasket 2023" kvalifikācijas izlozes telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra.

Latvija tika ielozēta grupā, kurā spēlēs trīs komandas. Kalendāra secības izlozē "Trīs zvaigznēm" tika numurs 2. Tas nozīmē, ka latvietēm būs divas spēles 2021. gada novembrī, kamēr izraēlietēm divas cīņas paredzētas 2022. gada novembrī, bet Zviedrijai – 2023. gada februārī.

“Novembra spēles būs ļoti svarīgas,” teica Vētra. "Ja varētu izvēlēties, labāk spēlētu četru komandu grupā. Pašreizējā sistēmā labāk aizvadītu vienu spēli 2021. gada novembrī un divas – 2022. gada novembrī vai 2023. gada februārī."

Otrā Pasaules kara laikā Omārs Bredlijs teica slavenos vārdus: “Amatieri runā par stratēģiju, profesionāļi apspriež loģistiku.” Amerikāņu ģenerālis tādējādi atgādināja par bezprecedenta pūlēm, kuras tika ieguldītas aizmugures darbā un plānošanā, lai burtiski “noslaucītu no zemes virsas” nacionālsociālistisko Vāciju.

Vētra pauda, ka pašreizējos apstākļos “komandas loģistikai” būs liela nozīme. “Izlases direktoram Edijam Eglītim un LBS ģenerālsekretāram Kasparam Ciprusam jārūpējas, lai pirmajā sabraukumā komanda būtu labākajā sastāvā. Lai varētu atbraukt Elīna Babkina un Kristīne Vītola, tāpat amerikānietes (Digna Strautmane un Aleksa Gulbe).”

Pēc 12 mēnešiem situācija būs nosacīti vienkāršāka. ""Amerikānietes" nākamgad atgriezīsies un spēlēs Eiropā, turklāt vienas sezonas laikā kļūs vēl labākas. Spēlētājām, kuras jau spēlē profesionāli, meistarība gada laikā neies zudumā, savukārt jaunās spēlētājas varētu ievērojami progresēt."

Novembrī pirmā spēle būs Izraēlā, otrā – Rīgā pret Zviedriju. Vētra ir skeptisks par iespēju ātrāk doties izbraukumos. “Darīt taktiskās lietas svešā zālē nav labākais risinājums. Komandas izbraukumos cenšas to nedarīt. Izņēmums pieļaujams, ja spēles notiek neitrālā laukumā.”

Izraēla kā viena no divām Eiropas čempionāta rīkotājām garantējusi vietu finālturnīrā un kvalifikācijā var izmantot dažādas stratēģijas. "Varbūt viņi mēģinās nacionalizēt (naturalizēt) kādu jaunu spēlētāju. Varbūt spēlēs paslēpes, uzsvaru liekot uz gatavošanos 2023. gadam."

Zviedrijas jaunā saspēles vadītāja Klāra Lundkvista spēlēs Vētras trenētajā “Arka Gdynia” komandā. “Visi atrodamies uz vienas planētas, kuru sauc “Basketbols”. Manās interesēs ir sekmēt viņas attīstību, lai Gdiņas komanda gūtu labus rezultātus.”

Lundkvista nav pirmā zviedru saspēles vadītāja, kura spēlējusi Vētras vadībā. Frida Eldebrinka to darīja 2015.-2016. gada sezonā Kurskas "Dynamo", pēc tam uzspēlējot WNBA klubā “San Antonio Silver Stars” un nopelnot līgumus naudīgajā Turcijas līgā.

Zviedrijas izlase 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēja bez labākajām garajām spēlētājām. “Nebija ne Amanda Zahui, ne Luīze Halvarsone, ne Regana Magariti. Jārēķinās, ka ziemā viņas varētu spēlēt.”

Skandināvijas komandā notiek paaudžu maiņa. Dvīņu māsas Frida un Elīna Eldebrinkas, kā arī Kalisa Loida 27. jūnijā aizvadīja pēdējo kopīgo spēli valstsvienībā. Pirmās divas piedalījās četros finālturnīros (2013, 2015, 2019, 2021), trešā – pēdējos divos. Elīna vēl var pārdomāt un turpināt.

Izspēles kārtība

Trīsdesmit astoņas komandas, sadalītas astoņās grupās pa četrām komandām un divās grupās pa trīs komandām, izspēlēs divu apļu turnīru (4-6 spēles). Kvalifikācijas spēles notiks trīs logos: 2021. gada 7.-15. novembrī, 2022. gada 20.-28. novembrī un 2023. gada 20.-28. februārī. Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un četras no desmit otro vietu ieguvējām.

Kvalifikācijā piedalīsies arī finālturnīra rīkotājas Slovēnija un Izraēla. Nosakot otro vietu ieguvējas, neņems vērā komandu rezultātus pret ceturto vietu īpašniecēm. Ja viena no rīkotājām finišēs “Top 14”, brīvo ceļazīmi iegūs nākamā labākā otrās vietas ieguvēja.

  +4 [+] [-]

, 2021-08-20 17:19, pirms 3 gadiem
Vētra pārteicās vai Noviks pārrakstījās? Jātiecas izcīnīt četras uzvaras!
Slēpts komentārs: dakots
Slēpts komentārs: Kaupēns 53

  -3 [+] [-]

, 2021-08-20 18:29, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Ar vetrovu tur nav variantu.. Pārdos izlasi gan zviedriem, gan izraēļiem.. Ko var gribēt no pērkama nodevēja...
papēti vēsturi - cik izlase nav zaudējusi tikai dēļ tā, ka bija nesaskaņas starp atsevišķām spēlētājām un treneriem ??? Šobrīd viss ir normāli. Ko tev vēl vajag??

  +8 [+] [-]

, 2021-08-20 19:10, pirms 3 gadiem
Kaupēns 53 rakstīja: Dakots, Ko Vētra ir nodevis? Katra sportista sapnis ir spēlēt Pasaules čempionātā, Olimpiskajās spēlēs. Tad bija juku laiki un Vētrām un arī Migliniekam tā bija karjeras pēdējā iespēja tur nokļūt. Ja Latvijas izlase tur spēlētu nebūtu nemazako šaubu ka viņi spēlētu Latvijas izlasē.
Latvijas izlase tur spēlētu, ja tie divi nebūtu nodevuši savu valstsvienību. Mums bija dotas iespējas kvalificēties Barselonai, bet divi vadošīe spēlētāji izrādījās ņuņņas. Turklāt IM jau bija spēlējis Olimpiskajās spēlēs un pat kļuvis par olimisko čempionu. Nez kāpēc neviens igaunis vai lietuvietis PSRS atlikuma komandā nespēlēja. Un tie nebija vis nekādi juku laiki. Latvijai jau bija sava olimpiskā komanda Barselonas spēlēs, zem sava karoga.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-20 19:10, pirms 3 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2021-08-20 19:48, pirms 3 gadiem
Gundars izvēlējās vienīgo ceļu kā tikt tolaik uz NBA, un to realizēja, atstājot, diemžēl,vietējo jauno izlasi, kur spīdēja K. Muižnieks, bet ar to bija par maz- ar nodevību nekāda sakara !

  +4 [+] [-]

, 2021-08-20 20:03, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: Gundars izvēlējās vienīgo ceļu kā tikt tolaik uz NBA, un to realizēja, atstājot, diemžēl,vietējo jauno izlasi, kur spīdēja K. Muižnieks, bet ar to bija par maz- ar nodevību nekāda sakara !
Nez vai. Man šķiet (tā atceros), ka viņam jau pirms Barselonas bija vienošanās ar Minesotu. Un, ja viņš spēlētu Latvijas valstsvienībā, tad nevarētu tikt uz NBA?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-20 20:08, pirms 3 gadiem
Kas par unikālu domu,,es visu nakti negulēju un redz..arī saku vajag trīs uzvaras..

  -2 [+] [-]

, 2021-08-20 20:36, pirms 3 gadiem
Uģis Rode rakstīja: Latvijas izlase tur spēlētu, ja tie divi nebūtu nodevuši savu valstsvienību. Mums bija dotas iespējas kvalificēties Barselonai, bet divi vadošīe spēlētāji izrādījās ņuņņas. Turklāt IM jau bija spēlējis Olimpiskajās spēlēs un pat kļuvis par olimisko čempionu. Nez kāpēc neviens igaunis vai lietuvietis PSRS atlikuma komandā nespēlēja. Un tie nebija vis nekādi juku laiki. Latvijai jau bija sava olimpiskā komanda Barselonas spēlēs, zem sava karoga.
Un ko Uģis domā par mūsdienu garo no liepājas... Loģiski ka arī nodevējs tāds pats kā tavā izpratnē Vētra!?

     [+] [-]

, 2021-08-20 20:56, pirms 3 gadiem
Uģis Rode rakstīja: Nez vai. Man šķiet (tā atceros), ka viņam jau pirms Barselonas bija vienošanās ar Minesotu. Un, ja viņš spēlētu Latvijas valstsvienībā, tad nevarētu tikt uz NBA?
Varbūt, man tādas info nav

  +3 [+] [-]

, 2021-08-20 21:11, pirms 3 gadiem
Rodem taisnība. Tā bija. Bet!
Jādod iespēja Vētram izpirkt savus grēkus ar teicamu Latvijas sieviešu izlases vadību.Ikvienam jādod iespēja laboties,tas ir cilvēcīgi.
Un kurš gan sieviešu izlasi varētu labāk vadīt par viņu? Neredzu tādus.

     [+] [-]

, 2021-08-20 22:47, pirms 3 gadiem
striker rakstīja: Rodem taisnība. Tā bija. Bet!
Jādod iespēja Vētram izpirkt savus grēkus ar teicamu Latvijas sieviešu izlases vadību.Ikvienam jādod iespēja laboties,tas ir cilvēcīgi.
Un kurš gan sieviešu izlasi varētu labāk vadīt par viņu? Neredzu tādus.
Viņš jau pats neuzskata, ka būtu izdarījis kaut ko nosodāmu. Man pietiktu, ja viņš atvainotos līdzjutējiem, bet viņam ir po. Izlasi varēja turpināt vadīt Gulbis, kuru Vētras dēļ uzmeta.

     [+] [-]

, 2021-08-21 01:13, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Viņš jau pats neuzskata, ka būtu izdarījis kaut ko nosodāmu. Man pietiktu, ja viņš atvainotos līdzjutējiem, bet viņam ir po. Izlasi varēja turpināt vadīt Gulbis, kuru Vētras dēļ uzmeta.
Kāpēc tad,piemēram, neuztraucies,ka čekas stukačs Toļiks komentē valsts Tv? Stukači sava pašlabuma vadīti,sagandēja tālāko dzīvi daudziem. Viss normāli,ne? Nevienam gandrīz visi viņi nav atvainojušies,bet kā sadzirdam uzvārdu "Vētra",tā bļaujam pilnā balsī !!

     [+] [-]

, 2021-08-21 01:20, pirms 3 gadiem
Domāju, ka valstvienības uzmešanai nav noilguma... Gundars, protams, ir labs treneris, bet ar varu NVS izlasē viņu nepiespieda spēlēt. Tā bija viņa izvēle, un viņam uz tādu bija tiesības, tāpat kā arī mums - piedot vai nepiedot.
Pat, ja Latvijas meiteņu izlase uzvarētu OS, es nesvinētu šo uzvaru, goda vārds.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-21 09:43, pirms 3 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Domāju, ka valstvienības uzmešanai nav noilguma... Gundars, protams, ir labs treneris, bet ar varu NVS izlasē viņu nepiespieda spēlēt. Tā bija viņa izvēle, un viņam uz tādu bija tiesības, tāpat kā arī mums - piedot vai nepiedot.
Pat, ja Latvijas meiteņu izlase uzvarētu OS, es nesvinētu šo uzvaru, goda vārds.
Hehehe musari, ja man būtu iespēja kāda sporta veida pārstāvēt stiprāku valsti uzreiz aizietu, nevis kapaties pa musaru apakšu

     [+] [-]

, 2021-08-21 11:53, pirms 3 gadiem
NEVIS JĀCĪNĀS PAR UZVARU GRUPĀ, BET IR JĀUZVAR GRUPĀ!!!

  -2 [+] [-]

, 2021-08-21 14:13, pirms 3 gadiem
Pilna Latvija ar nodevējiem, čekas musariem un viņu mēsliem! Vētra ir labākais, iespējamais variants sieviešu izlasei. Svarīgi kā kārtis saliksies un kā izlase spēs un pratīs Vētru izmantot iespējami visaugstākiem mērķiem.
Vētra nebūtu uzņēmies šo atbildību, ja nebūtu materiāls un paša aknas pēc visa! Sports un viņa raksturs - neatlaidība, mērķtiecība, profesionalitāte ir devusi viņam ceļā augļus, kurus viņš pats priekš sevis ir plūcis. Man tieši pie vienas vietas ir visi Gulbji, Zībarti un Zvirgzdiņi, kuru mati stiepjas cauri visai LBS.
Vētra bija un ir labākais treneris mūsu izlasei, tik ja to dāmas spēs izmantot.

     [+] [-]

, 2021-08-21 15:32, pirms 3 gadiem
Vetrovs neatvainojās, tātad nav arī piedots šim mēslam.