Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" līderis Olmens pievienojas Francijas augstākās līgas komandai

Rolands Eliņš

"VEF Rīga" līderis Olmens pievienojas Francijas augstākās līgas komandai
Kails Olmens. Foto: FIBA

Francijas spēcīgākās līgas jaunpienācēja "Paris Basketball" paziņojusi par iepriekš Latvijā spēlējušā ASV basketbolista Kaila Olmena pievienošanos savam sastāvam.

Kails Olmens kļuvis par kārtējo "VEF Rīga" aizvadītās sezonas sastāva basketbolistu, kurš oficiāli mainījis komandu un pievienojies spēcīgākas līgas komandai. Olmens karjeru turpinās Francijas galvaspilsētas komandā "Paris Basketball".

ŠĪ komanda oficiāli dibināta tikai pirms trim gadiem, taču uzreiz varēja piedalīties Francijas otrajā līgā. Iepriekšējā sezonā "LNB Pro B" turnīrā tika iegūta otrā vieta, kas ļāva iegūt ceļazīmi uz augstāko līgu, kurā šoruden gaidāma debija jau ar Kailu Olmenu sastāvā. Divās sezonās pirms tam "Paris Basketball" Francijas otrajā līgā netika augstāk par desmito vietu.

23 gadus vecais Olmens Eiropā ieradās, pievienojoties Grieķijas komandai "Lavrio", bet pirms gada piekrita "VEF Rīga" piedāvājumam. Olmens bija viens no komandas līderiem un palīdzēja VEF iekļūt FIBA Čempionu līgas 16 labāko komandu pulkā, kā arī aizveda to līdz otrajai vietai Igaunijas-Latvijas basketbola līgā, kā arī Latvijas čempiones titulam.

Olmens Čempionu līgā vidēji spēlē iemeta 13.8 punktus un veica 5.5 rezultatīvas piespēles, kas ļāva viņam izpelnīties Čempionu līgas decembra labākā spēlētāja godu. Olmens pēc tam izpelnījās arī Latvijas līgas februāra MVP titulu, bet pēc tam pavasarī tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

23 gadus vecais Olmens ar Francijas komandu ir noslēdzis līgumu uz diviem gadiem. Kopā ar viņu šajā starpsezonā VEF čempionu sastāvu atstājis arī Maikls Kaizers, Aizeja Piņeiro un Latvijas spēlētāji Aigars Šķēle un Mārcis Vītols.

Olmenam ar “VEF Rīga” bija noslēgts divu gadu līgums, kurš gan pie noteiktiem nosacījumiem varēja tikt izpirkts. Klubs savu līderi vēlējās noturēt uz vēl sezonu, taču spēlētājs lēma citādi. VEF ar līguma izpirkumu būs nopelnījis šobrīd publiski nezināmu naudas summu, kā arī Olmena sakarā nepiepildījās iepriekš izskanējušās baumas par iespējamo pievienošanos tādiem ULEB Eirolīgas klubiem kā Minhenes “Bayern” un “Crvena zvezda”.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/ParisBasketball/posts/914489395800164?__cft__0=AZUD6FEohTqutXnC1AOzKYZwHEWtNbYfHkkmV1U0YPnxputRtoemjqHHwPOhCrBGHsGgUTnlntHKzb6PNSwvywFuALDZ32Z_uD8dzDJEHrNiAQbMEqfYPVT11gbO8dfwgQhbm5e_90xOJkyI8qwd9YOY&__tn__=%2CO%2CP-R

  -1 [+] [-]

, 2021-07-20 17:40, pirms 3 gadiem
Uz kurieni Kaizers ar Pinjero aizgāja, kāds zin? Laikam bušu palaidis garām...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-20 17:44, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Uz kurieni Kaizers ar Pinjero aizgāja, kāds zin? Laikam bušu palaidis garām...
Kaizers Izraēlā ''Hapoel Holon'', bet Pinjeiro pievienojies Stambulas ''Darussafaka''. Vasarā gan spēlē arī Puertoriko čempionātā.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-20 17:51, pirms 3 gadiem
Kristiāns Dilāns rakstīja: Kaizers Izraēlā ''Hapoel Holon'', bet Pinjeiro pievienojies Stambulas ''Darussafaka''. Vasarā gan spēlē arī Puertoriko čempionātā.
Paldies. Abi kā brīvie agenti aizgāja vai vef sanaca ari ko nopelnīt?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-20 18:25, pirms 3 gadiem
Te Tev nu bija Eirolīga.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-20 18:48, pirms 3 gadiem
Žēl, ka aizgāja. Taču tīri pragmatiski skatoties, šādi ir jācenšas biežāk darīt, jo klubs iegūst finansiāli

     [+] [-]

, 2021-07-20 20:44, pirms 3 gadiem
Kautkā pie.irsas

     [+] [-]

, 2021-07-20 23:15, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Žēl, ka aizgāja. Taču tīri pragmatiski skatoties, šādi ir jācenšas biežāk darīt, jo klubs iegūst finansiāli
Nez, komanda bija simpātiska, viena sezona un viņa pilnībā pašķīda, racionāli, ja nauda ienāk pietiekami, ok, labi. Bet piesaiste un uzmanība komandai zūd.

     [+] [-]

, 2021-07-21 09:08, pirms 3 gadiem
Vefs nav spējīgs noturēt vienu normāli spēlētāju vismaz 2.sezonas!Stulbi.