Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā dambretē vadībā izvirzījies Levins

Rolands Eliņš

Latvijas čempionātā dambretē vadībā izvirzījies Levins
Jakovs Levins. Foto: Latvijas Dambretes federācija

Sācies 2020.gada Latvijas čempionāts starptautiskajā 100 lauciņu dambretē, piedaloties arī Pasaules ranga vicelīderim Guntim Valnerim. Latvijas čempionāts vīriešiem starptautiskajā 100 lauciņu dambretē norisināsies Rīgā sešas dienas no 17.jūlija līdz 19.jūlijam un no 24.jūlija līdz 26.jūlijam.

Fināla cīņas ir uzsākuši 12 dalībnieki, starp kuriem jāizceļ starptautiskie lielmeistari Guntis Valneris, kurš šobrīd pasaules reitingā ieņem otro vietu, Laimonis Zālītis un Raimonds Vipulis. Par medaļām cīnīsies arī meistari Jānis Āriņš un Guntars Purviņš, pagājušā gada iekļūšanu labāko trijniekā noteikti centīsies atkārtot Gunārs Gribuška. Tāpat nopietni sāncenši pārējiem būs Vsevolods Mitrēvičs, Ričards Osītis, Raimonds Millers, Arkādijs Bērsons, Maigonis Juhnevičs un Jakovs Levins.

Pēc aizvadītām pirmajām piecām kārtām vadībā ir pieredzējušais Jakovs Levins, aiz viņa Latvijas junioru izlases līderis Gunārs Gribuška. Guntis Valneris šobrīd ieņem dalītu trešo vietu kopā ar perspektīvo jaunieti Vsevolodu Mitrēviču, kurš gaidāmajā Latvijas jauniešu čempionātā U-16 konkurencē ir viens no favorītiem uz medaļām. Jāpiebilst, ka abi jaunie talanti Mitrēvičs un Gribuška i titulētās dambretistes Zojas Golubevas audzēkņi, kura pasaules čempiones titulu ir izcīnījusi 16 reizes.

Guntis Valneris ir titulētākais Latvijas dambretists vīriešu konkurencē, kļūstot par Eiropas čempionu (1992., 2008.gadā), par pasaules čempionu (1994.gadā) 100 lauciņu dambretē.

Latvijas čempionāta uzvarētāji iegūst tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas un pasaules čempionātos.

Informāciju sagatavoja:
Laura Kronberga
Latvijas Dambretes federācija