Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs un Ožjē izstājas, dramatiskajā Portugāles rallijā vadībā Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs un Ožjē izstājas, dramatiskajā Portugāles rallijā vadībā Evanss
Elfins Evanss. Foto: Toyota Gazoo Racing

Portugāles rallija pirmā pilnā diena aizvadīta ar dažādiem dramatiskiem notikumiem, kā rezultātā no cīņas par uzvaru izkrituši vairāki favorīti. Avāriju piedzīvoja Sebastjēns Lēbs, riepas pārsita Ots Tanaks un Sebastjēns Ožjē, bet problēmas ar pusasi pārbrauciena laikā piemeklēja Tjerī Noivilu.

Pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā šodien sportisti aizvadīja astoņus ātrumposmus 122 kilometru kopgarumā. Šobrīd, kad priekšā vēl divas sacensību dienas, cīņu par uzvaru turpina “Toyota” komandas piloti Elfins Evanss un Kalle Rovanpera, kurus šķir 12 sekundes. Vēl gan daudz kas var mainīties, jo šis rallijs ir īpaši neprognozējams, bet trešajā vietā esošais Danijs Sordo no “Hyundai” vienības zaudē jau 44 sekundes.

Pēc ceturtā ātrumposma ar pussekundes pārsvaru pār Evansu vadībā bija nonācis Sebastjēns Lēbs, kurš aizvada pirmo WRC posmu kopš Montekarlo rallijā izcīnītās uzvaras. Diemžēl jau piektā ātrumposma sākumā viņa “Ford Puma Rally1” mašīna uz asfalta sekcijas pirmajā līkumā ieslīdēja betona barjerā, kā rezultātā nolūza aizmugurējais labās puses ritenis. Nācās izstāties.

Vadību atguva Evanss, bet sākotnēji viņam cieši sekoja Noivils, kurš pašlaik ir pasaules čempionāta kopvērtējuma vicelīderis. Ceļā uz astoto ātrumposmu viņu piemeklēja ķibele ar pusasi, nācās veikt remontdarbus un šobrīd “Hyundai” pārstāvis zaudējis jau 1 minūti un 46 sekundes.

Titulētais Ožjē, tāpat kā Lēbs, aizvada pirmo posmu kopš Montekarlo rallija, un viņam bija izdevies pacelties uz trešo pozīciju, kad vispirms sestajā ātrumposmā nācās mainīt plīsušu riepu, bet pēc tam septītajā dopā tika pārsista vēl viena riepa, pēc kā nācās izstāties.

Ots Tanaks vienubrīd bija otrais, pēc tam atkrita uz piekto pozīciju, bet arī viņam plīsa riepas sestajā un septītajā ātrumposmā. Sacīkstes gan izdevies turpināt, bet zaudēts daudz laika un faktiski arī cerības uz pjedestālu. Pašlaik igaunis desmitajā vietā.

Daudzo notikumu rezultātā jau uz ceturto vietu bija pacēlies Pjērs-Luī Lubē, taču astotajā ātrumposmā viņš nenoturējās trasē un vairākas pozīcijas zaudēja. Šobrīd ceturtais ir Takamoto Katsuta, kurš vien piecas sekundes zaudē Sordo, bet tālāk seko Gass Grīnsmits. Aiz viņiem ierindojas Lubē, Noivils un Kreigs Brīns, kurš gan pārsita riepu, gan saskārās ar hibrīda sistēmas problēmām, gan bija nedaudz izbraucis no trases.

“WRC2 Open ” kategorijā pārliecinošā vadībā Andreass Mikelsens, kurš jau par 37 sekundēm pārspēj Tēmu Suninenu, bet 54 sekundes aiz līdera seko Žoans Rosels. Olivers Solbergs, kurš šoreiz nestartē ar “Rally1” mašīnu, ir ceturtais starp “WRC2 Open” braucējiem. “WRC2 Junior” ieskaitē vadībā polis Mikolajs Marčiks, kurš startē ar “Sports Racing Technologies” aprūpētu auto.

Vēl septiņi ātrumposmi Portugāles rallijā jāveic sestdien, bet pēdējie pieci notiks svētdien.

Portugāles rallija rezultāti pēc SS9:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Elfins EvanssToyota GR Yaris Rally11:25:43.3
2.Kalle RovanperaToyota GR Yaris Rally1+13.6
3.Danijs SordoHyundai i20 N Rally1+44.4
4.Takamoto KatsutaToyota GR Yaris Rally1+49.6
5.Gass GrīnsmitsFord Puma Rally1+1:00.7
6.Pjērs-Luī LubēFord Puma Rally1+1:15.6
7.Tjerī NoivilsHyundai i20 N Rally1+1:46.4
8.Kreigs BrīnsFord Puma Rally1+1:49.3
9.Adrijēns FurmoFord Puma Rally1+2:03.6
10.Ots TanaksHyundai i20 N Rally1+3:38.4

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati