Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Bakerūds un "RX Cartel" šosezon startēs elektriskajā rallijkrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Bakerūds un "RX Cartel" šosezon startēs elektriskajā rallijkrosā
Andreass Bakerūds. Foto: Facebook.com/abakkerud

Norvēģis Andreass Bakerūds apstiprinājis dalību "Nitro RX" čempionātā, kur zem "Monster Energy RX Cartel" karoga gaidāmajā sezonā pārstāvēs apvienoto "Dreyer & Reinbold Racing" un "JC Raceteknik" komandu. Gan Bakerūds, gan viņa komandas biedrs Robins Larsons startēs elektrisko mašīnu klasē "Group E".

Elektriskajā klasē sportisti šosezon sacentīsies ar FC1-X automašīnām. Tas tiek saukts par pasaulē jaudīgāko elektrisko rallijkrosa auto.

“RX Cartel” sastāvā Bakerūds iepriekš jau startējis pasaules rallijkrosa čempionātā, kur 2019. gadā, braucot ar “Audi S1”, viņam pavisam nedaudz pietrūka līdz titulam. Pērn lietuviešu komandas “ES Motorsport” sastāvā Bakerūds sēdās pie “Škoda Fabia” stūres un kļuva par Eiropas čempionu. Tāpat viņš aizvadīja trīs posmus “Nitro RX” seriālā “Subaru Motorsports USA” komandā, vienā no sacīkstēm izcīnot trešo vietu.

Divkārtējais Eiropas rallijkrosa čempions Larsons pagājušajā gadā aizvadīja pilnu “Nitro RX” sezonu “Monster Energy RX Cartel” komandā, startējot ar “Audi S1” automašīnu. Labākajā no posmiem sportists sasniedza piekto vietu, bet kopvērtējumā ieguva septīto. Komandai bija acīmredzamas problēmas pielāgot savu auto fiziski smagajām Amerikas rallijkrosa trasēm.

“Dreyer & Reinbold Racing” un “JC Raceteknik” apvienotajā komandā startēs kopumā četri piloti. Pārējie divi vēl nav paziņoti, bet tie, noprotams, nestartēs zem “Monster Energy RX Cartel” karoga. Pašlaik dalību “Group E” klasē apstiprinājusi arī “Vermont SportsCar” komanda, kurā brauks Treviss Pastrana un Konols Martels, “Xite Energy Racing” ar Džensonu Batonu un Oliveru Benetu, kā arī “A Shoc Energy” vienība, kas pilotus vēl nav nosaukusi.

Nākamajā “Nitro RX” sezonā daļa no posmiem notiks Eiropā. Pirmais posms tiks aizvadīts 18. un 19. jūnijā Anglijā, Lidenhilas trasē.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati