Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē pārliecinošs līderis Montekarlo rallijā, Grjazins dominē WRC2 ieskaitē

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē pārliecinošs līderis Montekarlo rallijā, Grjazins dominē WRC2 ieskaitē
Sebastjēns Ožjē. Foto: Toyota Gazoo Racing

Montekarlo rallija otrajā dienā dominējošu sniegumu nodemonstrēja franču pilots Sebastjēns Ožjē. Viņam izdevās uzrādīt ātrākos rezultātus četros no sešiem ātrumposmiem, kā rezultātā tuvākie sekotāji šobrīd jau zaudē visai ievērojami. Tikmēr krievu braucējs Nikolajs Grjazins rādīja labu veikumu WRC2 ieskaitē, kur atrodas pirmajā vietā.

Pasaules rallija čempionāta jaunā sezona startējusi ar leģendāro Montekarlo ralliju, kas jau 91. reizi norisinās Francijas Alpu kalnu ceļos. Šodien bija jābrauc pa sausu asfaltu.

Daļēju sezonu aizvadīt plānojušais Ožjē bija līderis jau pēc abiem ceturtdien veiktajiem nakts ātrumposmiem. Pēc pirmās dienas “Toyota” pilots bija sešas sekundes priekšā Elfinam Evansam, bet piektdienas izskaņā ir jau 36 sekundes priekšā šī brīža tuvākajam sekotājam Kallem Rovanperam, kuram mazāk nekā divu sekunžu atstatumā seko Tjerī Noivils. Jāpiemin, ka Ožjē šodien piedzīvoja problēmas ar hibrīda sistēmu, tomēr tas nepatraucēja viņam būt ātrākajam.

Evanss atradās otrajā pozīcijā līdz piektajam ātrumposmam, kad plīsušas riepas dēļ atkrita vairākas pozīcijas uz leju. Pirms neveiksmes viņš bija 11 sekundes aiz komandas biedra Ožjē, bet dienu pabeidza tikai piektajā vietā, jau ar 54 sekunžu deficītu.

Evansam izdevās uzvarēt vienā no ātrumposmiem, tāpat vienreiz ātrākais bija Rovanpera, kurš pēc komandas biedra ķibeles pakāpās uz otro vietu sacensību kopvērtējumā. 2022. gada WRC čempions vienā no ātrumposmiem ar mašīnas aizmugurējo daļu ieslīdēja metāla barjerā, taču daudz laika nepazaudēja. Aiz “Toyota” komandas braucējiem trešajā vietā seko “Hyundai” pilots Noivils. Viņš ir mazāk nekā divas sekundes aiz Rovanperas.

Ots Tanaks turpina aizvadīt savas atgriešanās sacensības “M-Sport Ford” komandā. Šo dienu viņš aizvadīja bez nozīmīgām ķibelēm, bet atzina, ka pietrūkst ātruma. Igaunis ir ceturtais, 54 sekundes aiz Ožjē. Evanss ir piektais, tālāk seko Danijs Sordo, Takamoto Katsuta un Esapeka Lapi.

WRC2 klasē pārliecinoši brauca Nikolajs Grjazins, ar jauno “Škoda Fabia RS Rally2” automašīnu uzvarot četros ātrumposmos no sešiem. Montekarlo rallija otrās dienas izskaņā savā čempionāta ieskaitē viņa tuvākais sekotājs Žoans Rosels atpaliek 29 sekundes, trešajā vietā esošais Stefans Lefevrs ir 46 sekundes aizmugurē.

Sestdien atkal tika veikti seši ātrumposmi.

Montekarlo rallija rezultāti pēc SS8:

Pilni rezultāti: https://www.ewrc-results.com/result...

Izmantotie resursi:
4rati.lv