Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Sanktmoricā atgriežas Aparjode, cīņa par triumfu PK kopvērtējumā un EČ

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sanktmoricā atgriežas Aparjode, cīņa par triumfu PK kopvērtējumā un EČ
Kendija Aparjode. Foto: Mareks Galļnovskis|FIL

Šajā nedēļas nogalē notiks devītais Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, kurā pēc piecu posmu izlaišanas atgriezīsies Kendija Aparjode. Bez posma notiks arī Eiropas čempionāts, līdz ar to notiks cīņa divās frontēs - uzvaru kopvērtējumā un Eiropas čempionu godu.

Pasaules kausa devītajam posmam startēt pieteikušies 125 atlēti no 23 valstīm. Piektdien 21. janvārī Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies divi Latvijas sportisti: Sigita Bērziņa un Artūrs Dārznieks. Pārējie Latvijas izlases sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos. Stiprāko grupa – 12 dāmas, 15 kungi un 12 divvietīgās ekipāžas.

Kristaps Mauriņš pirms sacensībām skaidroja, ka sastāvā atgriezusies Kendija Aparjode, kura iepriekš Īglsas trasē guva savainojumu: “Es sagaidu patiešām interesantas sacensības šeit, jo būs ne tikai Eiropas čempionāts, bet tiks sadalīti arī kristāla globusi pasaules kausu kopvērtējumā. Tieši šeit Latvijas komanda uzrādīja labus rezultātus pagājušās sezonas izskaņā, tāpēc vēlamies tos atkārtot arī šosezon. Kendija ir atgriezusies, un svarīgākais viņai ir atgūt braukšanas sajūtu trasē, jo piecas nedēļas nebraukt pa trasi ir ļoti daudz.''

''Kristers Aparjods Sanktmoricā ir pirmo reizi, jo pagājušajā gadā Kristeram nācās izlaist posmu traumas dēļ. Viņam tagad īsā laika periodā ir jāiemācās īstās trases līnijas. Andrim Šicam/Jurim Šicam un Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem Sanktmoricas trase ļoti patīk. Pagājušajā sezonā viņi izcīnīja vēsturisku dubultuzvaru,'' par kamaniņu sportistu startu turpināja treneris, piebilstot, ka četrgades nozīmīgākajām sacensībām sportisti turpina trenēties pēc izstrādātā plāna. ''Gatavošanās olimpiskajām spēlēm norit pēc plāna. Mums vēl ir jāizmēģina dažas korekcijas kamanām, bet citādi esam gatavi Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm."

Pasaules kausa posma Sanktmoricā tiks noskaidroti un apbalvoti kristāla globusa ieguvēji. Pasaules kausa kopvērtējumā, ieskaitot sprinta sacensības, Andris un Juris Šici ar 828 punktiem ir pirmajā vietā. Sieviešu konkurencē Elīzai Tīrumai 519 punkti un piektā vieta. Kendijai Aparjodei, izlaižot piecas sacensības, ar izcīnītiem 303 punktiem atrodas 12. vieta. Elīnai Ievai Vītolai 18. vieta un 220 punkti, bet Sigitai Bērziņai ar 163 punktiem 24. vieta. Savukārt Ullai Zirnei 29. vieta un 91 punkts.

Vīriešu konkurencē labākais no latviešiem pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot sprinta sacensības, ir Kristers Aparjods, kuram 606 punkti un ceturtā pozīcija. Desmitajā vietā ar 418 punktiem atrodas Gints Bērziņš. Rikam Kristenam Rozītim 206 punkti un 19. vieta Savukārt Artūram Dārzniekam ar 189 punktiem 20. vieta.

Komandu stafetē pēc Jaņcinas, Soču, Altenbergas, Vinterbergas un Oberhofas sacesnībām Latvijas komandai 315 punkti un trešā vieta.

Sestdien un svētdien Pasaules kausa posmu Sanktmoricā tiešraidē translēs kanāls TV4 un portāls ''Sportacentrs.com''.

PK posma Sanktmoricā kalendārs

DatumsLaiksDisciplīna
22.019:40Divvietīgās ekipāžas 1. brauciens
22.0111:05Divvietīgās ekipāžas 2. brauciens
22.0112:45Vīrieši 1. brauciens
22.0114:28Vīrieši 2. brauciens
23.0110:40Sievietes 1. brauciens
23.0112:10Sievietes 2. brauciens
23.0114:00Komandu stafete

Informāciju sagatavoja:
LKSF

     [+] [-]

, 2022-01-20 18:02, pirms 2 gadiem
Lai veicas! Jaunā kamaniņu federācijas vadība un treneri ir tiešām apbrīnas vērti par sasniegtajiem rezultātiem.
Un, protams, ar Orientēšanās federāciju jāpadalās panākumos