Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē notiks pirmais Latvijā rīkotais esporta turnīrs, kas pilnībā iekļauts HLTV

Rolands Eliņš

Jau šajā nedēļas nogalē norisināsies vērienīgs Thorgeon Ghetto eGames CS:GO sezonas finālturnīrs, kurā 8 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas cīnīsies par pirmo Ghetto eGames čempionu titulu balvu fondu 3'000,- EUR apmērā. Turnīrs pilnībā tiks atspoguļots HLTV.

Sākot no 2020. gada decembra līdz 2021. gada jūlijam, notikuši septiņi atvērtā kausa Ghetto eGames CS:GO turnīri. Komandas, spēlējot turnīrā, pelnīja dalības punktus, kā arī punktus par to, kurā vietā tā pabeidz turnīru - jo augstāka vieta, jo vairāk iegūtie punkti. Ir pienācis fināls, kurā 4 dienu laikā (19.08. - 22.08.) no 8 komandām tiks noskaidroti sezonas labākie CS:GO spēlētāji.

Šis ir pirmais turnīrs, kurš ir rīkots Latvijas reģionā un tiks pilnībā atspoguļots HLTV mājaslapā, kas ir Counter-Strike: Global Offensive centrālā lapa priekš augstāka līmeņa organizatoriem, turnīriem, komandām un spēlētājiem ar profesionālo komandu un spēlētāju statistikām. Šis ir ļoti liels sasniegums un pagodinājums visiem par smagi padarīto darbu turnīrā.

Kopumā visu turnīru laikā ir pārstāvētas šādas valstis: Latvija, Igaunija, Lietuva, Ukraina, Vācija, Krievija, Rumānija, UK, Slovākija, Zviedrija, Turcija, Portugāle, Polija, Beļģija, Dānija, Moldova.

Šis fināls ir īpašs ar to, ka, neskatoties uz to, ka turnīrā pārsvarā piedalījās komandas no Eiropas reģiona, uz sezonas finālu kvalificējās lielākā daļa komandu no Baltijas valstīm. Sezonas fināla turnīrā piedalās astoņas komandas.

Dalībnieki

Latviju pārstāvēs: Cosmoss Riga, Coluant, Medieval Riga, SACRAMENTO
Igauniju: Levadia
Lietuvu: LastWind
Ukrainu: Trasko
Krieviju: Save’s eSports.

Pusfināli tiks straumēti oficiālajā tiešraidē Ghetto eGames Twitch kanālā.

# 19. augusts: Ceturtdaļfināli (SACRAMENTO (Krievija) pret Cosmoss Riga (Latvija) / Levadia (Igaunija) pret coluant (Latvija))
# 20. Augusts: Ceturtdaļfināli (Save's eSports (Krievija) pret LastWind (Lietuva) / Medieval Riga (Latvija) pret Trasko (Ukraina))
# 21. augusts: Pusfināli (14:00 EEST, 17:30 EEST).
# 22. augusts: Fināla spēle (17:30 EEST - laiks var mainīties)

Vairāk informācijas meklē - https://ghetto.lv/lv/esports/csgo-s...

Turnīru rīko Ghetto eGames - Ghetto Games norīkotais esporta koordinators, lai attīstītu un popularizētu CS:GO profesionālākā līmenī gan Baltijā, gan Eiropā.

Sezonas fināla turnīra galvenais sponsors ir Thorgeon un Lampa.lv. Turnīru atbalsta GOEXANIMO, Esport Latvia, IDenty.lv., Wortex Gaming League.