Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kaufmanis atgriežas mājās no Amerikas un pievienojas Valmieras komandai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kaufmanis atgriežas mājās no Amerikas un pievienojas Valmieras komandai
Edgars Kaufmanis. Foto: goislanders.com

Valmieras basketbola audzēknis Edgars Kaufmanis, kurš pēdējos piecus gadus pavadījis Amerikas jauniešu un studentu basketbolā, atgriežas mājās, pievienojoties "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" basketbola komandai un uzsākot mācības Vidzemes Augstskolā.

Kaufmaņu dinastija Valmieras basketbols ir nešķirami lielumi. Jaunajā basketbola sezonā Valmieras komandas krāsas nesīs ilggadēja Valmieras basketbolista un trenera Alvila Kaufmaņa dēls kā arī Valmieras visu laiku rezultatīvākā basketbolista Jāņa Kaufmaņa jaunākais brālis Edgars Kaufmanis. 22 gadus vecais aizsargs pēdējos gadus pavadījis okeāna viņā pusē, savus spēkus izmēģinot ASV basketbolā.

1999. gadā dzimušais Kaufmanis kopā ar saviem jaunatnes basketbola komandas biedriem Valmierā dominēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, izcīnot virkni ar čempiontituliem. Arī Latvijas jaunatnes izlašu rindās jaunākais Kaufmanis bija viena no koamndas pamatvērtībām, piedaloties visu vecumu Eiropas jaunatnes čempionātos un aizcīnoties līdz ceturtajai vietai Eiropas jaunatnes čempionātā.

Pieaugušo līmenī Edgars Kaufmanis debitēja "Valmiera/Ordo" sastāvā 2016. gadā, kad Valmieras pilsētu pārstāvošā komanda kļuva par Latvijas čempioni. Kopumā divu sezonu laikā Kaufmanis izgājis laukumā septiņās Latvijas Basketbola līgas spēlēs un astoņos Baltijas Basketbola līgas mačos.

Edgars Kaufmanis: "Jāsaka paldies Robertam Zeilem un "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" basketbola vadībai par iespēju atgriezties dzimtajā pilsētā un šeit turpināt savu karjeru, kā arī pabeigt studijas. Valmierā padsmit gadus spēlēju iesākot basketbola gaitas un nevaru sagaidīt to darīt atkal uz lielākās skatuves labāko atbalstītāju priekšā. Prieks būs atkal uzspēlēt ar vecajiem cīņu biedriem ar kuriem pirms pāris gadiem tika izcīnīta Latvijas U-19 1. vieta, gan arī gūti augsti panākumi Eiropas Jaunatnes Basketbola līgā. Strādājot ar "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" treneriem ceru izaugt kā spēlētājs un spert nākamos soļus savās basketbola karjeras kāpnēs."

Roberts Zeile: "Priecājamies par vēl viena Valmierieša pievienošanos komandai. Edgars atgriežas mājās no studijām ASV, lai turpinātu savu profesionālo attīstību dzimtajā pilsētā Valmierā, vienlaikus pievienojoties gan "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" komandai kā spēlētājs, gan arī Vidzemes Augstskolai kā students. Ar šādu lēmumu Edgars rāda lielisku piemēru citiem jaunajiem sporta entuziastiem, pierādot, ka laba izglītība iet roku rokā ar panākumiem sportā. Mani priecē ikviena mūsu pilsētas basketbola audzēkņa panākumi, taču divkāršu gandarījumu sniedz iespēja viņiem palīdzēt izlauzties profesionālajā basketbolā, spēlējot augstākās līgas komandā un apliecinot sevi uz šīs skatuves."

Izmantotie resursi:
https://www.vgvia.lv/zinas/edgars-k...

  -1 [+] [-]

, 2021-07-19 16:41, pirms 3 gadiem
Valmierai vajag vēl vismaz kādu pastiprinājumu lai uz godalgām pretendēt

     [+] [-]

, 2021-07-19 19:06, pirms 3 gadiem
Spiedīs uz vietējiem, tas labi. Šī būs atskaites sezona vai izveidoties normāla karjera tālāk.

     [+] [-]

, 2021-07-19 19:11, pirms 3 gadiem
Raksturs puisim nopietns, taču noteikti var kļūt par vienu no Valmieras komandas līderiem. Kad tad, ja ne tagad!