Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas pārējās komandas sanāks uz sapulci, klubi saņem sankciju draudus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīgas pārējās komandas sanāks uz sapulci, klubi saņem sankciju draudus
Jirgens Klops un Peps Gvardiola. Foto: PA/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas seši klubi grasās piedalīties jaunizveidotajā Superlīgā. Reaģējot uz pēdējām ziņām, pārējās 14 komandas otrdien sanāks uz virtuālo sapulci. Savukārt Lielbritānijas amatpersonas sākušas runāt par iespējamajām sankcijām.

Superlīgas projektā grasās piedalīties seši Anglijas lielklubi – “Liverpool”, “Manchester City”, “Manchester United”, “Chelsea”, “Tottenham” un “Arsenal”. Jaunajā turnīrā piedalīsies arī “Barcelona”, Madrides “Real” un Madrides “Atletico” no Spānijas, kā arī Turīnas “Juventus”, Milānas “Inter” un “Milan” no Itālijas. Tādas komandas kā PSG, Minhenes “Bayern”, Dortmundes “Borussia” un “Porto” atteikušās no iespējas, bet citas komandas nosodījušas Superlīgas izveidi.

Otrdien pārējās 14 komandas no Premjerlīgas sanāks uz virtuālo sapulci, kuru vadīs Premjerlīgas direktors Ričards Māsterss, lai pārrunātu rīcības tālāko plānu. Pēc tam, kad tika paziņots par Superlīgas izveidi, UEFA nāca klajā ar paziņojumu, ko bija parakstījušas visas vadošās līgas, ieskaitot Premjerlīgu. Paziņojumā smagi tika kritizēts iecerētais plāns.

Kritiku paudis arī Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons. “Mēs darīsim visu, lai pašreizējais plāns nepiepildītos. Nedomāju, ka tās ir labas ziņas faniem vai futbolam mūsu valstī. Šie klubi nav tikai globāli brendi – tās ir komandas, kas cēlušās no pilsētām, vietējām komūnām. Šīm komandām vajadzētu saglabāt saikni ar tām. Ir ļoti svarīgi, lai tas turpinātos.”

Viņam piekrita arī Kultūras sekretārs Olivers Daudens: “Mēs nenoskatīsimies, kā miljoniem futbola mīļotāju tiek atņemtas viņu komandas.” Viņš atklāja, ka jau ticies ar Premjerlīgas un FA vadību, un tikušas pārrunātas arī iespējamās sankcijas.

Arī Eiropas Savienības parlamentārā sporta grupa kritizējusi Superlīgu: “Šis plāns eksistē tikai viena mērķa vārdā – lai būtu lielāka peļņa.”

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

  +4 [+] [-]

, 2021-04-19 21:29, pirms 3 gadiem
Arī Itālijā klubu pārstāvji šodien sanākuši uz sēdi, un lemj par nekavējošu Milan, Inter un Juventus izslēgšanu no A sērijas.
Būs jautri, jo Itālijā daudzi ir priecīgi, ja izdosies diskvalificēt A sērijas naudas maisus, kuri pamatā valda šajā sērijā. Ja tā notiks, tad Atalanta šogad būs A sērijas čempioni.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-19 21:33, pirms 3 gadiem
Vēl atņemt šīm 12 komandām viņu nosaukumus- lai piedalās ar jauniem, bet esošos jāatstāj viņu vietā izveidotām jaunām komandām!

  +1 [+] [-]

, 2021-04-19 21:48, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Vēl atņemt šīm 12 komandām viņu nosaukumus- lai piedalās ar jauniem, bet esošos jāatstāj viņu vietā izveidotām jaunām komandām!
Preču zīmes, kas pieder klubiem, tātad neiespējami.

     [+] [-]

, 2021-04-19 21:49, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja tā notiks, tad Atalanta šogad būs A sērijas čempioni.
Pacīnīsies par titulu ar Lacio un Neapoli.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-19 21:55, pirms 3 gadiem
Jauna kāposta pārdale, no kuras tiks izmesta UEFA un FIFA chalji.
Un, ka nevarēs spēlēt Pasaules čempī?
Tieši tas pats, kā NHL un NBA

  +6 [+] [-]

, 2021-04-19 22:00, pirms 3 gadiem
Trampaliins rakstīja: Jauna kāposta pārdale, no kuras tiks izmesta UEFA un FIFA chalji.
Un, ka nevarēs spēlēt Pasaules čempī?
Tieši tas pats, kā NHL un NBA
Salīdzināji izlašu turnīru prestižus... Vari iedomāties, ka Ronaldu vai Mesi liek mīksto uz izlasi? Es ne...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-19 22:01, pirms 3 gadiem
Tad tiešam City , Real ,,Chelsea metīs arā no Čl jau šogad? Dienas vidū tā bija tiikai bauma TIK TOK vidē.

     [+] [-]

, 2021-04-19 22:36, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Salīdzināji izlašu turnīru prestižus... Vari iedomāties, ka Ronaldu vai Mesi liek mīksto uz izlasi? Es ne...
Vai vari iedomaties, ka šie spēlētāji būtu gatavi zaudēt 50 miljonus gadā, lai tikai varētu spēlēt izlasē?

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 22:44, pirms 3 gadiem
Gati!
Nedomā, ka daži citi klubi, kuri nebūs Superlīgā, nebūs spējīgi samaksāt pietiekošu algu superzvaigznēm... Viņiem ir arī paralēli biznesi un dažu miljonu zaudējumu algas apmērā kompensēs dubultīgi ar sava biznesa attīstību kā savas valsts izlases patriotiem!

     [+] [-]

, 2021-04-19 22:48, pirms 3 gadiem
Tikai par naudu ir process. Ja izveidosies Superliga, tiem būs TV labakie laiki, tiesiibas utt,
Taa vienoshanaas nav no tukša gaisa. Ronaldu vai Mesi (nakamie), vnk būs līgumpunkti, kas tos nomierinās. Un UEFA vai FIFA leksies tikai tik ilgi, kamēr tur kādam nenolociis 🤑

  +3 [+] [-]

, 2021-04-19 22:49, pirms 3 gadiem
Gatis rakstīja: Vai vari iedomaties, ka šie spēlētāji būtu gatavi zaudēt 50 miljonus gadā, lai tikai varētu spēlēt izlasē?
To mēs redzēsim, tā līga pat nav vēl izveidota.

     [+] [-]

, 2021-04-19 22:58, pirms 3 gadiem
Gatis rakstīja: Vai vari iedomaties, ka šie spēlētāji būtu gatavi zaudēt 50 miljonus gadā, lai tikai varētu spēlēt izlasē?
Es drīzāk redzu, kā Mesi vai Ronaldu pāriet uz kādu treknu ārpus_Superlīgas klubu, lai nopelnītu kādu bikucīti mazāk, bet ar iespēju uzvilkt izlases kreklu.

     [+] [-]

, 2021-04-19 23:01, pirms 3 gadiem
Trampaliins rakstīja: Tikai par naudu ir process. Ja izveidosies Superliga, tiem būs TV labakie laiki, tiesiibas utt,
Taa vienoshanaas nav no tukša gaisa. Ronaldu vai Mesi (nakamie), vnk būs līgumpunkti, kas tos nomierinās. Un UEFA vai FIFA leksies tikai tik ilgi, kamēr tur kādam nenolociis 🤑
Sponsori tik vnk aizskries? Neticu, neticu. Tā vārīšanās savā sulā ātri apniks publikai, turklāt es pilnā nopietnībā ticu, ka līdzjutēji to tā neatstās.

     [+] [-]

, 2021-04-19 23:03, pirms 3 gadiem
2023./24. g. iespējams ka būs beiguši karjeru- Ronaldu vai Messi

  +2 [+] [-]

, 2021-04-19 23:58, pirms 3 gadiem
Saprātīgi cilvēki saka, ka izgāzīsies šitā lieta, bet...muļķu pasaulē ir vairākums. Uz muļķiem turās viss. Visa esošā sistēma. Arī nākamās Superšrotlīgas panākumu atslēga ir muļķīšu miljoni. Pasaule ir gatava Superšrotlīgai. Muļķu kritiskā masa ir nobriedusi.

     [+] [-]

, 2021-04-20 00:35, pirms 3 gadiem
Diezvai miljardu klubu galotnēs ir idiņu bars 😂
Friču klubi varbūt izdomāja nopauzēt, lai redzētu, ar ko tas beigsies, ja aizies pasakums, tad tur būs arī Vācijas dalība. Un ja NBA modelis darbojas, kapēc tas nevarētu būt arī futenē? Un pasaules chempji pamatā nosprāgst, kopā ar FIFA/UEFA, labākie savācas uz Olimpiādi (starp citu, vai kādam tas nav ienācis prātā, ka globāli Superlīga vienojusies ar Olimpiešiem par šādu lietu kārtību😄)

     [+] [-]

, 2021-04-20 00:49, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Es drīzāk redzu, kā Mesi vai Ronaldu pāriet uz kādu treknu ārpus_Superlīgas klubu, lai nopelnītu kādu bikucīti mazāk, bet ar iespēju uzvilkt izlases kreklu.
ar Messi un Ronaldu viss skaidrs... sasnieguši gandrīz visu - visvairāk titulu, visvairāk rekordu, visvairāk naudas...
bet piemēram Ērlings Holans - tam tikai tagad sākas karjera...
diez vai liktu akcentu uz NOR izlasi un spēlētu par 2x mazāku algu... un + vēl reklāmas naudas, ko var dot Barselona, Madride, Juve utt...

bet par pašu ideju - skaidrs, ka - kamēr nav nospēlētas pirmās spēles... nekas nav zinām... jārok dziļāk... ka neizrādās, ka ideju nefīrē Ross Akmens

     [+] [-]

, 2021-04-20 07:54, pirms 3 gadiem
Sankcijām jābūt straujām un nopietnām. Tie naudas maisi saprot tikai spēka valodu. Ja sāks raustīties pārējie, tad to līgu uzceps ātri. Lielākā cerība ja draudzīgi tomēr pārdalīs abas puses esošu naudas kontu, un miers.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-20 09:36, pirms 3 gadiem
ja liigas paarpsihos un izsleegs milzhus, tad vinji pashi buus izdariijushi peedeejo soli, lai taadu superliigu izveidotu. tad milzhiem vairs nebuus nekaadu variantu un izveidos sho pasaakumu, pat ja neizdosies piesaistiit veel komandas, vinji pashi var izspeeleet 4 apljus un paarnjemt visu interesi par sho sportu. buusim atklaati, nevienu, iznjemot lokaalos fanus, neinteresees ne EPL bez top, ne la liga bez superclasico.
vinjus tik brutaali nevar aptureet ne UEFA, ne federaacijas, ne liigas, tikai valdiibas, pasludinot, ka shaadi pasaakumi nav likumiigi un speeles nevar notikt. bet tad tur saaksies tiesaashanaas, bardaks, vai kaads ir ieintereseets?
praatiigaakais buutu visiem sanaakt kopaa un atrisinaat situaaciju ar kompromisu. peec buutiibas flo jau pateica - vinjiem vajag vairaak naudas, lai segtu covid zaudeejumus. ja UEFA nepiekaapsies, tad kluus par FIBA Europe.

     [+] [-]

, 2021-04-20 10:02, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Arī Itālijā klubu pārstāvji šodien sanākuši uz sēdi, un lemj par nekavējošu Milan, Inter un Juventus izslēgšanu no A sērijas.
Būs jautri, jo Itālijā daudzi ir priecīgi, ja izdosies diskvalificēt A sērijas naudas maisus, kuri pamatā valda šajā sērijā. Ja tā notiks, tad Atalanta šogad būs A sērijas čempioni.
Bez probleemaam - Atalanta shosezon raadiijusi labu, uzbruukoshu futbolu, nekaadu pretenziju!

     [+] [-]

, 2021-04-20 10:03, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Pacīnīsies par titulu ar Lacio un Neapoli.
Napoli ar turklaat nemaz tik suudiigi shozsezon nespeelee.

     [+] [-]

, 2021-04-20 10:05, pirms 3 gadiem
Gatis rakstīja: Vai vari iedomaties, ka šie spēlētāji būtu gatavi zaudēt 50 miljonus gadā, lai tikai varētu spēlēt izlasē?
Cik no vinjiem sanjem 50 milj. gadaa Un tie, kuri lielu naudu potenciaali sanjem/sanjemtu, cik gadus?! Tak taapat kaa visi arii sportisti domaa, cik tad ilgi karjera un par cik!

     [+] [-]

, 2021-04-20 10:08, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Gati!
Nedomā, ka daži citi klubi, kuri nebūs Superlīgā, nebūs spējīgi samaksāt pietiekošu algu superzvaigznēm... Viņiem ir arī paralēli biznesi un dažu miljonu zaudējumu algas apmērā kompensēs dubultīgi ar sava biznesa attīstību kā savas valsts izlases patriotiem!
Un tie buutu - Qatar Airways?

     [+] [-]

, 2021-04-20 10:18, pirms 3 gadiem
Kāda tur superlīga ja tāpat spēlē visādi nabagi kā Spurs, Atlēti, Itāļi. Neizdevās dabūt vācu un franču milžus, kas ir liels aplauziens. Komandas maz, intriga pēc kārtējā el classico zudīs, diezgan paredzami un garlaicīgi. Arī Āzijā un Amerikās, manuprāt, cilvēkiem CL un fanu tradīcijas vairāk pat saista. Pagaidām izskatās pēc liela naudasmaisu aplauziena, neredzu atbalstu un interesi šim pasākumam, būšu ļoti pārsteigts un vīlies ja "lielie" klubi līdz nedēļas beigām neatsauks savu dalību.

     [+] [-]

, 2021-04-20 11:02, pirms 3 gadiem
Atvainojos, atbalstu LFC, bet ja vinji shitajaa piedalaas (zinu, trenerim cits viedoklis), tad arii atbalstiitu vinju izspershanu taalees zilajaas!

Sheit UK patiesiibaa speelee futeni arii mazajaas pilseetaas, turklaat kaa veel atbalsta!

  +1 [+] [-]

, 2021-04-20 11:48, pirms 3 gadiem
555 rakstīja: peec buutiibas flo jau pateica - vinjiem vajag vairaak naudas, lai segtu covid zaudeejumus. ja UEFA nepiekaapsies, tad kluus par FIBA Europe.
Visiem ir Covid zaudējumi, kāpēc tad Real (vai jebkura cita) vajadzības ir svarīgākas par kāda cita vajadzībām, kuram nav "pieslēgums" pie naudas trubas...

     [+] [-]

, 2021-04-20 12:11, pirms 3 gadiem
march_2k rakstīja: Visiem ir Covid zaudējumi, kāpēc tad Real (vai jebkura cita) vajadzības ir svarīgākas par kāda cita vajadzībām, kuram nav "pieslēgums" pie naudas trubas...
peec buutiibas taapeec, ka RM un FCB gjeneree (nezinu cik, bet domineejosh skaitlis) vieteejo ienaakumu - caur TV kontraktiem, stadionu ienjeemumiem, reklaamaam utt. flo jau taa arii pasaka - mees "mazajiem" (lasiit - nepriviligjeetajiem) klubiem samaksaasim vairaak nekaa tie sanjem pashlaik (caur solidaritaates maksaajumiem, daargaak peerkot speeleetaajus utt.). vinji jau arii negrib nogalinaat vieteejaas liigas, bet gan basketbola Eiroliigas modeli. karsh ir starp lielajiem klubiem un UEFA, nevis lielajiem klubiem un liigaam (kas, starp citu, nav tas pats, kas federaacijas, piemeeram, Spaanijaa pat ljoti naidiigas savstarpeeji). flo vispaar tieshaa tekstaa pasaka - mums vajag naudu, dodiet shurp.

     [+] [-]

, 2021-04-20 13:53, pirms 3 gadiem
555 rakstīja: peec buutiibas taapeec, ka RM un FCB gjeneree (nezinu cik, bet domineejosh skaitlis) vieteejo ienaakumu - caur TV kontraktiem, stadionu ienjeemumiem, reklaamaam utt.
flo jau taa arii pasaka - mees "mazajiem" (lasiit - nepriviligjeetajiem) klubiem samaksaasim vairaak nekaa tie sanjem pashlaik (caur solidaritaates maksaajumiem, daargaak peerkot speeleetaajus utt.).
vinji jau arii negrib nogalinaat vieteejaas liigas, bet gan basketbola Eiroliigas modeli.
karsh ir starp lielajiem klubiem un UEFA, nevis lielajiem klubiem un liigaam (kas, starp citu, nav tas pats, kas federaacijas, piemeeram, Spaanijaa pat ljoti naidiigas savstarpeeji). flo vispaar tieshaa tekstaa pasaka - mums vajag naudu, dodiet shurp.
To ka FCRM ģenerē lielāko daļu vietējo ienākumu, es neapstrīdēšu. Bet tas jau nav nekāds arguments prasīt vairāk naudas no UEFA. Tas ir arguments attiecībās starp RM un La Liga.

Ja tāds cilvēks kā Flo sola "maksāt vairāk mazajiem" no viņam novirzītā piķa, es uz to skatītos stipri skeptiski. Lai dod mazajiem pa tiešo.

Ja Flo ir tik altruistisks novirzīt mazajiem vairāk naudas, lai saņemas drosmi un parakstās uz kolektīvu un egalitāru vietējās (La Liga) naudas sadalīšanu, lai līgā vismaz kaut kāda konkurence var izveidoties.

"vinji jau arii negrib nogalinaat vieteejaas liigas"

Bet slēgta Superlīga, uz kuru nevajadzēs kvalificēties, uzliek Nikolaju uz sportisko principu kā tādu. Man domāt, ja viņi tiešām uzskata sevi par "labākiem" bez nepieciešamības to pierādīt laukumā, ja tiešām grib to slēgto eliti, lai iet un spēlējas atsevišķi, ārpus vietējās piramīdas.

Slēgta līga ir amerikāņu "frančīzes" modelis, kas ir nesaderīgs ar Eiropas "piramīdas" modeli.

     [+] [-]

, 2021-04-20 14:24, pirms 3 gadiem
march_2k rakstīja: To ka FCRM ģenerē lielāko daļu vietējo ienākumu, es neapstrīdēšu. Bet tas jau nav nekāds arguments prasīt vairāk naudas no UEFA. Tas ir arguments attiecībās starp RM un La Liga.
Es gan nesaprotu, kāpēc nav arguments prasīt vairāk naudu no UEFA? Lielie klubi noteikti piesaista vairāk naudu arī UEFA un esmu pārliecināts, ka UEFA tie klubi ir vairāk vajadzīgi ČL nekā tiem klubiem ČL (ko arī tagad ar šo šantāžu cenšas vēlreiz apliecināt). Nesaprotu, kādēļ tik ļoti visi cenšas aizstāvēt UEFA un FIFA, kuri ir tik ļoti pieraduši savos kantoros sēdēt bezkonkurences režīmā, iekasēt milzīgas summas, ik pa brīdim nekaunīgi izmantojot koruptīvas shēmas, bet tā īsti ar varas grožiem dalīties negrib. Kaut gan visā tajā organizācijas finanšu piramīdā tieši lielie klubi viņiem atnes lielāko peļņu.

Katrā ziņā es visā šajā pasākumā vairāk redzu kā draudus UEFA kaut ko mainīt un mainīties, lielie klubi grib vairāk varu un jā, arī naudu. Un ne tikai no esošajiem ienākumiem, bet viņi atklāti ar savu rīcību uzsver, ka ČL (vai Superlīgu) var padarīt daudz daudz ienesīgāku!

     [+] [-]

, 2021-04-20 14:52, pirms 3 gadiem
Trampaliins rakstīja: Diezvai miljardu klubu galotnēs ir idiņu bars 😂
Friču klubi varbūt izdomāja nopauzēt, lai redzētu, ar ko tas beigsies, ja aizies pasakums, tad tur būs arī Vācijas dalība. Un ja NBA modelis darbojas, kapēc tas nevarētu būt arī futenē? Un pasaules chempji pamatā nosprāgst, kopā ar FIFA/UEFA, labākie savācas uz Olimpiādi (starp citu, vai kādam tas nav ienācis prātā, ka globāli Superlīga vienojusies ar Olimpiešiem par šādu lietu kārtību😄)
Tu esi pamuļķis?

     [+] [-]

, 2021-04-20 15:07, pirms 3 gadiem
ABa rakstīja: Es gan nesaprotu, kāpēc nav arguments prasīt vairāk naudu no UEFA? Lielie klubi noteikti piesaista vairāk naudu arī UEFA un esmu pārliecināts, ka UEFA tie klubi ir vairāk vajadzīgi ČL nekā tiem klubiem ČL (ko arī tagad ar šo šantāžu cenšas vēlreiz apliecināt). Nesaprotu, kādēļ tik ļoti visi cenšas aizstāvēt UEFA un FIFA, kuri ir tik ļoti pieraduši savos kantoros sēdēt bezkonkurences režīmā, iekasēt milzīgas summas, ik pa brīdim nekaunīgi izmantojot koruptīvas shēmas, bet tā īsti ar varas grožiem dalīties negrib. Kaut gan visā tajā organizācijas finanšu piramīdā tieši lielie klubi viņiem atnes lielāko peļņu.

Katrā ziņā es visā šajā pasākumā vairāk redzu kā draudus UEFA kaut ko mainīt un mainīties, lielie klubi grib vairāk varu un jā, arī naudu. Un ne tikai no esošajiem ienākumiem, bet viņi atklāti ar savu rīcību uzsver, ka ČL (vai Superlīgu) var padarīt daudz daudz ienesīgāku!
Izlasi Anjelli domas par Atalantas kvalificēšanos.

https://www.goal.com/en/news/atalan...

Kopējā gaisotne ir šāda, pašpasludinātā elite grib vēl vairāk sarežģīt "plebeju" piekļuvi lielajam naudas podam.

Bija jau diskusijas ar UEFA par reformām. Par kurām Anjelli un Vudvords pauduši apmierinātību Čeferinam.

https://www.goal.com/en-us/news/uef...

Un pēc tam nāca klajā ar savu Superlīgu.

Ja tic Čeferinam, ka paziņojums par Superlīgu nācis kā pārsteigums, tas nerosina ticību 12nieka vēlmei rast konstruktīvus risinājumus. Piedāvātā alternatīva (kurā anulēts sportiskais princips) tāpat.

Mana nostāja - ļaujiet viņiem šos draudus realizēt, lai skatās, kā sanāk, bet, ja viņi uzskata sevi par tik pārākiem, lai atdalās no piramīdas pavisam, jo Superlīgas dalībnieku turpmāka dalība nac. čempionātos nokaus jebkādu sportisko intrigu.

     [+] [-]

, 2021-04-20 15:29, pirms 3 gadiem
march_2k rakstīja: Izlasi Anjelli domas par Atalantas kvalificēšanos.

https://www.goal.com/en/news/atalan...

Kopējā gaisotne ir šāda, pašpasludinātā elite grib vēl vairāk sarežģīt "plebeju" piekļuvi lielajam naudas podam.

Bija jau diskusijas ar UEFA par reformām. Par kurām Anjelli un Vudvords pauduši apmierinātību Čeferinam.

https://www.goal.com/en-us/news/uef...

Un pēc tam nāca klajā ar savu Superlīgu.

Ja tic Čeferinam, ka paziņojums par Superlīgu nācis kā pārsteigums, tas nerosina ticību 12nieka vēlmei rast konstruktīvus risinājumus. Piedāvātā alternatīva (kurā anulēts sportiskais princips) tāpat.

Mana nostāja - ļaujiet viņiem šos draudus realizēt, lai skatās, kā sanāk, bet, ja viņi uzskata sevi par tik pārākiem, lai atdalās no piramīdas pavisam, jo Superlīgas dalībnieku turpmāka dalība nac. čempionātos nokaus jebkādu sportisko intrigu.
Nu es arī palasīju dažādus resursus un vienā no tiem tika izvirzīta versija, ka Superlīgas organizētāji milzīgā steigā to visu sasteidza, lai juridisku apsvērumu dēļ paspētu atdalīties pirms UEFA paziņojuma par ČL reformu. Sīkāk gan neko nepētīju, bet acīmredzot diskusijās nepanāca no UEFA to ko vēlējās. Bet kopumā par Superlīgas projektu tiek runāts jau vismaz 20 gadus. Noteikti tas nebija domāts tik ātri, jo tas ir neapbruņotu aci redzams, ka ir ļoti sasteigts pasākums. Kaut kas būtisks motivēja tos 12 klubus tik ļoti steigties.

Par dalību nacionālos čempionātos nepiekrītu. Kāpēc lai tiem klubiem nebūtu motivācija cīnīties par uzvaru Anglijā un kāpēc lai nebūtu vairs EPL sportiskā intriga? Es paredzu, ka beigās abas puses apsēdīsies pie sarunu galda un novienosies par kaut kādu hibrīdu turnīra versiju, kurā varētu būt garantētās vietas nevis uz mūžu, bet 3-5 gadu rezultātiem elitei + iespēja katru gadu tur iekļūt arī dažiem citiem klubiem.

     [+] [-]

, 2021-04-20 15:49, pirms 3 gadiem
ABa rakstīja: Nu es arī palasīju dažādus resursus un vienā no tiem tika izvirzīta versija, ka Superlīgas organizētāji milzīgā steigā to visu sasteidza, lai juridisku apsvērumu dēļ paspētu atdalīties pirms UEFA paziņojuma par ČL reformu. Sīkāk gan neko nepētīju, bet acīmredzot diskusijās nepanāca no UEFA to ko vēlējās. Bet kopumā par Superlīgas projektu tiek runāts jau vismaz 20 gadus. Noteikti tas nebija domāts tik ātri, jo tas ir neapbruņotu aci redzams, ka ir ļoti sasteigts pasākums. Kaut kas būtisks motivēja tos 12 klubus tik ļoti steigties.

Par dalību nacionālos čempionātos nepiekrītu. Kāpēc lai tiem klubiem nebūtu motivācija cīnīties par uzvaru Anglijā un kāpēc lai nebūtu vairs EPL sportiskā intriga? Es paredzu, ka beigās abas puses apsēdīsies pie sarunu galda un novienosies par kaut kādu hibrīdu turnīra versiju, kurā varētu būt garantētās vietas nevis uz mūžu, bet 3-5 gadu rezultātiem elitei + iespēja katru gadu tur iekļūt arī dažiem citiem klubiem.
Nu tad lai atdalās, ja tik dikti un steidzami vajadzēja.

Nac. čempionātos intriga zūd tāpēc, ka Superlīgas dalībniekiem būs nesalīdzināmas priekšrocības resursu ziņā salīdzinājumā ar pārējiem.

Tagadējais PL modelis, kur Leicester var izsisties līdz titulam laimīgas apstākļu sakritības rezultātā un kur West Ham var cīnīties par ČL vietām, manuprāt, ir maksimāli egalitārs. Ar Superlīgas sašķobītajiem konkurences apstākļiem tam tiks pielikts punkts.

"3-5 gadu rezultātiem elitei + iespēja katru gadu tur iekļūt arī dažiem citiem klubiem. "
Tā ir sportiskā principa degradācija. Tad nav ko pakāpeniski to brucināt. Lai taisa uzreiz savu frančīzes modeli.