Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Apstiprina Čempionu līgas paplašināšanos, komandām būs garantētas desmit spēles

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Apstiprina Čempionu līgas paplašināšanos, komandām būs garantētas desmit spēles
Anhels Di Marija un Lionels Mesi. Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA paziņojusi par veiktajām izmaiņām tās organizētajos klubu turnīros – Čempionu līgā, Eiropas līgā un Konferenču līgā. Tās stāsies spēkā no 2024./25. gada sezonas. Izmaiņas pieņemtas pēc divus gadus ilgām debatēm un diskusijām. Čempionu līgas dalībnieku skaits pieaugs no 32 līdz 36 komandām.

Čempionu līgas dalībnieku skaits pieaugs par četrām komandām, taču galvenās izmaiņas skars turnīra formāts. Ja pašlaik komandas tiek sadalītas apakšgrupās pa četrām komandām, tad no 2024./25. gada sezonas komandas tiks izvietotas vienā līgā. Katrai vienībai būs garantētas desmit spēles – piecas mājās un piecas viesos. Pašlaik ir garantētas tikai sešas spēles.

Astoņas labākās līgas komandas automātiski kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kamēr komandas no 9. līdz 24. vietai sacentīsies play-off pāros, lai arī garantētu dalību astotdaļfinālā. Kalendārs tiks veidots pēc katras kārtas, izmantojot Šveices sistēmu. Tādējādi labākās komandas spēlēs pret labākajām, vājākās – pret vājākajām.

Līdzīgas formāta izmaiņas skars arī Eiropas līgu (astoņas garantētas spēles līgas posmā) un Konferenču līgu (sešas spēles līgas posmā). Tiek pieļauta iespēja, ka diskusiju rezultātā arī šie turnīri varētu tikt paplašināti līdz 36 komandām.

Kvalifikācija Čempionu līgai turpināsies caur vietējiem turnīriem. Viena no papildus vietām tiks piešķirta līgai, kas UEFA nacionālo asociāciju rangā ieņems piekto vietu – tagadējo divu komandu vietā to pārstāvēs trīs komandas. Vēl viena papildus pozīcija tiks piešķirta komandai, kas kvalificēsies no čempionu zara. Pašlaik šādā veidā var kvalificēties četras komandas, no 2024./25. gada sezonas varēs piecas.

Vēl divas pozīcijas tiks atvēlētas komandām, kam iepriekšējo piecu gadu laikā ir augstākie klubu koeficienti un kas nav kvalificējušās Čempionu līgai, taču ir kvalificējušās Čempionu līgas kvalifikācijai, Eiropas līgai vai Konferenču līgai.

Visas spēles tiks aizvadītas nedēļas vidū.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...

     [+] [-]

, 2021-04-19 20:16, pirms 3 gadiem
tieši otrādi - nevis bija jalien lielo klubu pēcpusēs, bet otrādi - čempionu līgā jāspēlē TIKAI valstu čempioniem!!

     [+] [-]

, 2021-04-19 22:13, pirms 3 gadiem
Lido rakstīja: tieši otrādi - nevis bija jalien lielo klubu pēcpusēs, bet otrādi - čempionu līgā jāspēlē TIKAI valstu čempioniem!!
aha, turniirs, kuraa katru gadu piedaliitos Bayern, PSG, Juve, Barca vai RM un vieniigie, kuriem sameeraa neprognozeejami mainiitos paarstaavis, buutu anglji. cik top speelju sezonaa? 2 vai 3? vai 5, ja paveicas.

     [+] [-]

, 2021-04-20 10:00, pirms 3 gadiem
Davai, Jurij - beidz d!rst, razho labus rezultaatus. Un runaa teemu.