Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu izlase Turcijā piekāpjas Venecuēlai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas sieviešu izlase Turcijā piekāpjas Venecuēlai
Foto: LFF

Latvijas nacionālā sieviešu izlase pārbaudes turnīra Turcijā otrajā spēlē 19. februārī ar rezultātu 0:3 (0:1) atzina Dienvidamerikas sestās labākās komandas Venecuēlas pārākumu.

Venecuēlas izlase savu teritoriālo pārsvaru vārtu guvumā pārvērta 33. minūtē, kad pie Enijas Annas Vaivodes atvairītās bumbas pirmā bija Kimberlina Kamposa. Latvijas izlases pretspēle un centieni presingā, kā arī mēģinājumi izveidot ātrus pretuzbrukumus gan gādāja par saspringtu spēles gaitu.

Otrā puslaika ievadā atpūta tika dota ierastajām pamatsastāva spēlētājām Olgai Ševcovai un Renātei Fedotovai, kuru vietā laukumā devās Signija Šenberga un Viktorija Zaičikova. Mača 60. minūtē Venecuēlas izlasei izdevās pārsvaru dubultot, kad pēc soda sitiena izspēles ar galvu precīzi sita Gabriela Garsija. Vēlāk spēlē iesaistījās arī Emīlija Sofija Druviņa, Liāna Rožaščonoka un Viktorija Vengreviča, kurām visām šī bija otrā pieredze izlases kreklā.

Arī otrajā puslaikā, neskatoties uz pretinieču pārsvaru, spēle ritēja saspringtā cīņā. Latvijas komanda pie pretinieču vārtiem izveidoja vairākas daudzsološas situācijas, tomēr neprata tās izmantot. Pašā spēles izskaņā, realizējot ātro pretuzbrukumu, trešos vārtus guva Barbara Sančesa.

Turnīra pirmajā kārtā Latvijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 ar Bulgāriju, kamēr Venecuēla ar 0:1 piekāpās Ukrainai. Latvijas komanda sacensības noslēgs 22. februārī ar maču pret Lietuvu.

Pašreizējā pasaules izlašu rangā Venecuēla atrodas 52. vietā, Bulgārija atrodama 81. pozīcijā, Lietuva ieņem 102. vietu, bet Latvija rangā ir 112. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13802/sieviesu...