Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ekseteras "Chiefs" trillerī notur pārsvaru un uzvar Čempionu kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Ekseteras "Chiefs" trillerī notur pārsvaru un uzvar Čempionu kausā
Ekseteras "Chiefs" triumfa brīdī Foto:PA Images/Scanpix

Šodien tika aizvadīts Eiropas regbija Čempionu kausa fināls, kurā tikās Anglijas Premjerlīgas komanda Ekseteras "Chiefs" un Parīzes "Racing 92" no Francijas "Top 14" līgas. Pēdējās minūtēs noturot pārsvaru, par 2019./2020. gada sezonas Eiropas spēcīgāko klubu kļuva "Chiefs" (31:27).

Lai arī pašlaik jau ir oktobra vidus, kas iepriekšējos gados bija nacionālo regbija čempionātu un eirokausu sākuma laiks, Ekseteras "Chiefs" komanda cīnās par tituliem. Pirms nedēļas viņi iekļuva Anglijas Premjerlīgas finālā, bet šodien aizvadīja Čempionu kausa izšķirošo maču, tiekoties pret Francijas pārstāvi, "Racing 92" no Parīzes.

Mača rezultātu atklāja ekseterieši, kad pēc koridora izspēles un tam sekojošā mola bumbu piezemēja Anglijas izlases spēlētājs Luks Kovens-Dikijs un arī mača otro piezemējumu izpildīja "Chiefs", kad izcēlās cits uzbrucējs, Sems Simondss.

Nonākot zaudētājos ar 0:14, Parīzes komanda mainīja savu spēles plānu, kas noveda pie ļoti atklāta regbija, kas skatītājiem, protams, nozīmēja aizraujošu cīņu, kuras atlikušajā laikā tika gūti vēl seši piezemējumi, divi no kuriem, Īrijas izlases pārstāvja Simona Zībo izpildījumā, bet mača liktenis izšķīrās vien pēdējās minūtēs.

Maču noslēdzošās 10 minūtes Ekseteras komanda pavadīja mazākumā, jo dzelteno kartīti bija nopelnījis Tomass Frensiss. Šajā laikā, protams Francijas komanda devās uz priekšu un faktiski bija pāris centimetrus no ieskaites zonas, taču pašu kļūdas dēļ bija spiesti atdot bumbu pretiniekiem,bet vēl vienas kļūdas dēļ minūti pirms mača pamatlaika beigām ļāva Džo Simondsam sist pa vārtiem no soda pozīcijas un viņš bija nekļūdīgs, palielinot "Chiefs" pārsvaru līdz četriem punktiem, kas nozīmēja, ka "Racing 92" ir nepieciešams piezemējums, lai šo spēli vērstu sev par labu.

Brīnumi nenotika un Ekseteras "Chiefs" izcīnīja savu pirmo uzvaru Eiropas Čempionu kausa finālā. Interesanti, ka šī ir tikai desmitā sezona, kurā ekseterieši spēlē Anglijas regbija augstākajā līgā, iepriekš daudzus gadus spēlējot zemākajās Anglijas regbija sistēmas līgās.

Savukārt Parīzes "Racing 92" ir ne tikai viens no naudīgākajiem Eiropas regbija klubiem, bet arī seškārtējs Francijas čempions. Starptautiskajā arēnā viņiem gan tik labi neiet, jo trijos mēģinājums, kas visi ir bijuši pēdējo piecu gadu laikā, "Racing 92" vēl ne reizi nav uzvarējuši Čempionu kausā.