Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar Ivanova triumfu Lubānā noslēdzies pirmspēdējais Latvijas kausa posms endurokrosā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Ar Ivanova triumfu Lubānā noslēdzies pirmspēdējais Latvijas kausa posms endurokrosā
Dāvis Ivanovs (#600). Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Sestdien Lubānā tika aizvadīts piektais no sešiem paredzētajiem Latvijas kausa posmiem cross country jeb endurokrosā. Sacīkstes pulcēja 110 šī sporta veida entuziastus, kuru vidū bija arī ļoti zināmi vārdi.

E2/E3 klasē uzvaras laurus plūca titulētais motosportists Dāvis Ivanovs, kurš bija ātrākais ne vien savā ieskaitē, bet arī starp visiem sacensību dalībniekiem. Otro vietu izcīnīja Bruno Germanis, bet trešo - Pēteris Misiņš. Savu tuvāko sekotāju Ivanovs apsteidza par nepilnām četrām minūtēm.

E1 klasē tikmēr triumfēja Miks Rasmanis, aiz sevis atstājot Markusu Danielu Jauntirānu un Jāni Lubānu. Arī Rasmanis savā klasē dominēja un nobrauca par diviem apļiem vairāk nekā Jauntirāns.

Enduro klasē tikmēr startēja tikai trīs piloti, kuri draudzīgi sadalīja goda pjedestālu. Uz augstākā pakāpiena Jurģis Žuks, uz otrā Kārlis Reinfelds, kamēr uz zemākā - Renijs Āboliņš.

Senioru klasē (40+ vecuma grupā) tāda pati situācija kā enduro ieskaitē. Pirmais Ingus Bērziņš, bet aiz viņa Jānis Rasmanis un Agris Mizens.

Visvairāk pilotu startēja iesācēju un hobiju ieskaitē. Katru no klasēm pārstāvēja 18 piloti. Starp iesācējiem ātrākais bija Gints Baldiņš. Otro vietu izcīnīja Valters Gotlaufs, bet kā trešais finišēja Domants Virkss. Hobiju klasē tikmēr triumfēja Gundars Cibuļskis, sudrabu atstājot Jānim Jansonam, bet bronzu Didzim Kalvem.

Kvadriciklu ATV ieskaitē šoreiz uz pjedestāla tikai ārzemnieki. Prasmīgākais bija Hegri Suts, otro vietu izcīnīja Kalevs Koivsārs, bet trešais palika Tonu Tomings.

Kvadriciklu open klasē šoreiz triumfēja Timo Lots, bet otrais finišēja Lins Maskvītis. Vienīgais latvietis starp kvadriciklistiem uz pjedestāla bija Aivis Graudiņš, kuram bronzas godalgas. Pārējie piloti pat tuvu nespēja izradīt labāko trijniekam konkurenci.

Sestais un pēdējais šī seriāla etaps paredzēts jau 22. oktobrī, kad piloti tiksies Ķekavā. Tad arī taps skaidri jaunie Latvijas kausa ieguvēji un čempioni.

Pilnie sacensību rezultāti: ŠEIT

     [+] [-]

, 2022-09-18 21:34, pirms 2 gadiem
precīzi rezultāti pa visām klasēm un visiem dalībniekiem šeit:
https://speedhive.com/Sessions/6800...