Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā sāksies bez Stupeļa un Mucenieka

Agris Suveizda

Pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā sāksies bez Stupeļa un Mucenieka
Kaspars Stupelis. Foto: fotocrossimagine.com

LETA. 2021.gada pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā šajā nedēļas nogalē sāksies bez Latvijas motosportistu dalības.

Titulētais latviešu kantētājs Kaspars Stupelis šajā sezonā startēs kopā ar igauņu braucēju Gertu Gordejevu. Jūlija beigās, gatavojoties Igaunijas čempionāta posmam, ekipāža piedzīvoja kritienu, kuras rezultātā Gordejevs guva apakšdelma kaula lūzumu pie plaukstas locītavas.

Igaunijas motosportistam tika veikta operācija, un jau tobrīd viņš prognozēja, ka augustā sacensībās nepiedalīsies. Trešdien viņš vēlreiz apstiprināja šo informāciju, sociālajos tīklos paziņojot, ka nedēļas nogalē ekipāža neizies uz starta pasaules čempionāta pirmajā posmā. Pirmā etapa pieteikumā nav arī beļģa Kristofa Santermansa, kurš pērn paziņoja, ka 2021.gadā startēs kopā ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku.

Sezonas sākums iecerēts 22.augustā Jinīnā, Čehijā, turpinājums 19.septembrī Osā, Nīderlandē. Nākamais posms ieplānots 26.septembrī Igaunijā, "Lange Motokeskus" trasē, kas atrodas netālu no Tartu, bet ceturtais - 10.oktobrī Kramolīnā, Čehijā. Līdz šim atcelti posmi Ukrainā, Francijā, Vācijā, Šveicē un Slovēnijā.

Izmantotie resursi:
LETA