Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL kvalifikācijā savā starpā tiksies "Monaco" un PSV, "Rangers" dosies uz Beļģiju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ČL kvalifikācijā savā starpā tiksies "Monaco" un PSV, "Rangers" dosies uz Beļģiju
"Monaco" futbolisti. Foto: AS Monaco

Šodien Šveices pilsētā Nionā tika veikta UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešās kārtas pāru izloze, kura līgas zarā saveda kopā tādus slavenus klubus kā "Monaco" un Eindhovenas PSV.

• Izlozē atsevišķas komandas un vēl neizspēlētie pāri tika sadalīti čempionu un līgas zaros. Čempionu zaros bija divas grupas pa sešām komandām vai pāriem, kuras bija sadalītas izsētajās un neizsētajās. Savukārt līgas zarā šajā kārtā ir pa četrām izsētajām un neizsētajām vienībām un pāriem.

Viens no Francijas līgas veiksmīgākajiem klubiem "Monaco" izlozē bija iekļauts neizsēto komandu sarakstā. Teorētiski pretī varēja patrāpīties tādas komandas kā Lisabonas "Benfica" vai pērnās sezonas UEFA Eiropas līgas fināliste Glāzgovas "Rangers", tomēr "Monaco" no sūrākajiem variantiem paglābās, pretī saņemot teorētiski nedaudz vājāko Nīderlandes vicečempioni Eindhovenas PSV.

• Zīmīgi, ka "Monaco" un PSV iepriekšējā sezonā savā starpā cīnījās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, toreiz "Monaco" izbraukumā izcīnot uzvaru (2:1), savukārt pundurvalstī notikušajā spēlē tika fiksēts neizšķirts (0:0).

• Savukārt "Rangers" pretī saņēma melno zirdziņu - Beļģijas vicečempioni "Union Saint Gilloise". Šis klubs vien iepriekšējā sezonā atgriezās Beļģijas augstākajā divīzijā, sensacionāli triumfējot pamatturnīrā. Vēlāk gan turnīra izšķirošajā fāzē nācās palaist pa priekšu galveno favorīti "Club Brugge", kas šosezon piedalīsies Čempionu līgas pamatturnīrā.

• Latvijas čempionvienības RFS pāridarītāja Helsinku HJK čehu barjeras pārvarēšanas gadījumā spēkosies vai nu pret Slovēnijas "Maribor", vai pērnās sezonas Čempionu līgas grupu turnīra pārsteigumu autori Tiraspoles "Sheriff".

• Lietuvas spēcīgākais un pazīstamākais klubs Viļņas "Žalgiris" zviedru granda "Malmö" pievarēšanas gadījumā dosies vai nu uz Ziemeļīriju, vai Norvēģiju.

Čempionu līgas kvalifikācijas trešās kārtas spēles tiks aizvadītas 2. un 3., kā arī 9. un 10. augustā.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācija, trešās kārtas čempionu zara pāri

Komandas
Maccabi Haifa (Izraēla)/Olympiacos (Grieķija) – Apollon Limassol (Kipra)
Qarabağ (Azerbaidžāna)/Zürich (Šveice) – Ferencváros (Ungārija)/Slovan (Slovākija)
Ludogorets Razgrad (Bulgārija)/Shamrock Rovers (Īrija) – Dinamo Zagreb (Horvātija)/Shkupi (Ziemeļmaķedonija)
Maribor (Slovēnija)/Sheriff Tiraspol (Moldova) – HJK Helsinki (Somija)/Viktoria Plzeň (Čehija)
Linfield (Ziemeļīrija)/Bodø/Glimt (Norvēģija) – Žalgiris Vilnius (Lietuva)/Malmö (Zviedrija)
Crvena zvezda (Serbija) – Pyunik (Armēnija)/F91 Diddeleng (Luksemburga)

UEFA Čempionu līgas kvalifikācija, trešās kārtas līgas zara pāri

Komandas
Monaco (Francija/Monako) – PSV Eindhoven (Nīderlande)
Dynamo Kyiv (Ukraina)/Fenerbahçe (Turcija) – Sturm Graz (Austrija)
Union Saint Gilloise (Beļģija) – Rangers (Skotija)
Benfica (Portugāle) – Midtjylland (Dānija)/AEK Larnaca (Kipra)

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...