Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA piespriež daļēju diskvalifikāciju Krievijas un Baltkrievijas izlasēm

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA piespriež daļēju diskvalifikāciju Krievijas un Baltkrievijas izlasēm
Krievijas basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko. Foto: TASS/Scanpix

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) izpildkomiteja trešdien, 18. maijā, izslēdza Krieviju un Baltkrieviju no vairākiem 2022. gada vasarā paredzētiem turnīriem. Diskvalifikācija ir daļēja, jo par komandu izslēgšanu no Eiropas čempionātiem un nākamās sezonas klubu turnīriem tiks vēstīts nākamajās dienās.

Lēmums paredz, ka 1) līdz nākamajam paziņojumam Krievijā un Baltkrievijā nevar rīkot oficiālas FIBA basketbola sacensības, 2) Krievijas un Baltkrievijas komandas tiek diskvalificētas vairākos valstsvienību turnīros.

Krievijas un Baltkrievijas valstsvienību diskvalifikācija

2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles vīriešiem: Krievija izslēgta no H grupas, savukrt Baltkrievija – no B grupas. Aizvietot komandas nav paredzēts. Visi rezultāti ar abu vienību līdzdalību anulēti, tādējādi pārējās abu grupu komandas automātiski iekļūst sacensību nākamajā kārtā, līdzi ņemot četru – nevis sešu – spēļu rezultātus.

Baltkrievijas diskvalifikācija ietekmē arī Latvijas valstsvienību. Nosakot komandu klasifikāciju minētājās grupās (H un G; A un B), netiks ņemti vērā G un A grupas vienību rezultāti pret ceturto vietu īpašniecēm.

A grupas trīs labākajām komandām – pašlaik pirmās trīs vietas ieņem Serbija, Latvija un Beļģija – nākamajā kārtā būs jāspēlē pret B grupas vienībām Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju. H grupā pēc Krievijas diskvalifikācijas cīņu turpinās Itālija, Islande un Nīderlande, kurām būs jāspēlē pret G grupas labāko trio – pašlaik Gruzija, Spānija, Ukraina.

FIBA U17 Pasaules kauss sievietēm: Krievija izslēgta no turnīra, kurš risināsies 2022. gada 9.-17. jūlijā Ungārijā. Krievijas vietā stāsies Serbija, kura finišēja otrajā vietā 2021. gada FIBA U16 “Challenger” turnīrā un bija vienīgā otrās vietas īpašniece, kura nekvalificējās finālturnīram.

FIBA Pasaules kauss basketbolā sievietēm: Krievija izslēgta no finālturnīra, kas 2022. gada 22. septembrī-1. oktobrī notiks Austrālijā. Krievu vietā stāsies Puertoriko.

FIBA Eiropas zonas valde un Basketbola Čempionu līgas valde aicinātas pieņemt atbilstošus lēmumus par attiecīgajām valstsvienību (EuroBasket 2022, Women`s EuroBasket 2023 kvalifikācija, Eiropas jaunatnes čempionāti) un klubu sacensībām. Tos paredzēts izziņot nākamajās dienās. FIBA turpinās cieši sekot situācijai un, ja nepieciešams, pieņems nākamos lēmumus.

Ceturtdienas, 24. februāra, agrā rītā Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, tai skaitā iebrūkot kaimiņvalstī no Baltkrievijas, okupētās Krimas, kā arī 2014. gadā daļēji okupētajiem Doneckas un Luhanskas apgabaliem. Paplašinātais karš turpinās jau 84. dienu.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/news/fi...
LBS aptur sadarbību ar Krievijas basketbola organizācijām
FIBA iebrukuma 34. dienā atzīst, ka Ukrainā notiek karš

  +8 [+] [-]

, 2022-05-18 18:01, pirms 2 gadiem
Ļoti labi, ceru, ka arī reāli tas notiks, un šīs fašisma atbalstošās valstis nespēlēs tik ilgi, kamēr nacisti, okupanti neizvāksies no Ukrainas!

  -2 [+] [-]

, 2022-05-18 18:10, pirms 2 gadiem
Kārtējo reizi iegriež Latvijas izlasei. Turcijas zaudējums Baltkrievijai bija mums ļoti izdevīgs.

     [+] [-]

, 2022-05-18 18:19, pirms 2 gadiem
Ja krievus izslēdz no šī gada EČ, ko liks vietā. cik liela diez iespēja tikt Latvijai.

  +6 [+] [-]

, 2022-05-18 18:26, pirms 2 gadiem
Fibisti ilgi lauzās, jo no rašistiem nāk ļoti liels piķis.
Vajag uzreiz izslēgt no turnīriem un kvalenes uz nākošajiem turnīriem. Lai sportisti apdomā, kādu valsti viņi pārstāv.
p.s. nākotnē rašistu dalība arī ir zem jautājumu zīmes, jo daudzas komandas vienkārši atteiksies startēt turnīros ar rašistiem, un tad gan būs dilemma - kronēt rašistus bez cīņas, vai organizēt turnīru bez viņiem. Šobrīd uz kādiem 10 gadiem noteikti būs citu valstu sportistu protests pret nacistisko rašiju, pēc paaudzes maiņas ir iespēja, ka jaunajiem būs lielāka tolerance.

  +5 [+] [-]

, 2022-05-18 19:21, pirms 2 gadiem
Lēmumu pieņemšanai ir noteikta secība, bet ir arī diezgan skaidrs, ka ar šīm komandām neviens nespēlēs. Līdz ar to, varēja nevilkt garumā un izslēgt no visiem lielajiem turīnīriem uz nenoteiktu laiku

     [+] [-]

, 2022-05-18 20:45, pirms 2 gadiem
Atkal esmu atpalicis- vai 2023.g.PK kvalifikācijā B un H grupās bija tikai 3 komandas? Un jau sen atpakaļ labākās 3.vietu ieguvējas (pārvarējušās attiecīgo kārtu) starp visām grupām nosaka izslēdzot spēļu rezultātus ar 4.vietas ieguvēju!

     [+] [-]

, 2022-05-18 20:54, pirms 2 gadiem
Carmello rakstīja: Ja krievus izslēdz no šī gada EČ, ko liks vietā. cik liela diez iespēja tikt Latvijai.
Pēc ranga sanākot Melnkalne. Kā redzams Fiba nekur nerīko nekādus papildus kvaļus bet skatās rangu vai kurš pirmais aiz svītras.

     [+] [-]

, 2022-05-18 22:05, pirms 2 gadiem
Daļēju, varēs spēlēt savā starpā kaut pārdienas ...