Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

BK 5.posmā Somijā jaunieši un Master sadalījuši medaļu komplektus slalomā (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK 5.posmā Somijā jaunieši un Master sadalījuši medaļu komplektus slalomā (video)
Foto: Emīls Lukšo/ski.lv

Vakar Somijas ziemeļu ciematā Pihē Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā prestižā Baltijas kausa piektajā posmā kalnu slēpošanā tika sadalītas godalgas valsts čempionātā trim jauniešu grupām un Master grupai jau ceturtajā disciplīnā – slalomā.

Pēc supergiganta, Alpu kombinācijas otrdien un milzu slaloma trešdien vakar trijās jauniešu grupās un Master tika noskaidroti labākie slalomā. U16 grupā pēc milzu slalomā iegūtās ceturtās vietas ne tikai trijniekā atgriezās, bet arī pirmo reizi uzvarēja Emīls Indriksons, nodrošinot Latvijai pirmo uzvaru šajā vecumā puišiem līdzšinējās četrās disciplīnās. Nākamās četras vietas aizņēma igauņi, bet sešinieku noslēdza Dāvis Valdovskis, kuram tas bija jau trešais sudrabs valsts čempionātā Pihē. Sekundi viņam zaudēja un 7.vietu ieguva Kristaps Morozovs, tiekot pie otrās bronzas. Ja Indriksonam tā bija pirmā uzvara, tad nemainīgi labākās statusu meitenēm apliecināja Frīda Saļņikova, kura jau ceturto reizi bija pirmā, kļūstot par vienīgo no visām jauniešu grupām, kurai izdevies uzvarēt visās četrās disciplīnās. Kā pārsvarā ir bijis līdz šim, arī šoreiz Elza Saļņikova noslēdza trijnieku, bet starp abām māsām atkal iespraucās kāda no ārzemniecēm, šoreiz tai esot igaunietei Emmai Tammemegi. Pussekundi līdz trijniekam kopējā ieskaitē pietrūka Kristiānai Hartmanei, kurai bronza valsts čempionātā, nopelnot trešo medaļu.

U14 grupā uzvarētāja godā atgriezās igaunis Ēriks Bergstrēms, trešo reizi esot pirmajam, bet šoreiz labākais no latviešiem bija otro vietu ieguvušais Gustavs Gritāns. Trijniekā iespraucās lietuvietis Gintaras Strumpfs, bet milzu slaloma uzvarētājs Nils Neo Trapāns pēc otrā brauciena noslīdēja no trešās uz ceturto vietu. Piekto rezultātu uzrādīja trešais labākais latvietis Arno Pušņins. Frīdas Saļņikovas sasniegumu – četras uzvaras – neizdevās atkārtot Norai Ronetai U14 grupā. Igauniete bija vadībā pēc pirmā brauciena, kaut arī tikai ar 0,04 sekunžu pārsvaru pār Annniju Biezo, bet otrajā kļūdījās un izstājās, tādējādi pārtrūkstot triju uzvaru sērijai. Līdz ar to Annija svinēja pirmo uzvaru kopējā ieskaitē, bet nopelnīja otro zeltu. Ātrāko laiku otrajā trasē uzrādījusī Estere Jansone ieguva otro vietu, bet aiz igaunietes 4.vietu ieņēma Heidija Ciagune, kurai ar Jansoni kārtējās medaļas Latvijas čempionātā.

U12 grupā nemainīgi pirmo vietu aizņēma Somija, šoreiz pārliecinoši labākajam esot Emīlam Pirro. Spraigajā simtdaļu cīņā par otro vietu 17 dalībnieku konkurencē Kristiāns Indriksons nedaudz piekāpās igaunim Āronam Nēmem, taču tāpat kā vecākais brālis atgriezās trijniekā un arī kārtējo reizi bija labākais latviešu vidū. Tikmēr tāpat kā dienu iepriekš milzu slalomā ļoti līdzīgi par sudrabu valsts čempionātā cīnījās 4. un 5.vietu kopējā ieskaitē ieņēmušie Patriks Ciaguns un Ronijs Drošs, vēlreiz nedaudz ātrākam esot Patrikam. Meitenēm pirmajā braucienā kļūdījās ar vārtu izbraukšanu un diskvalifikāciju saņēma kombinācijas uzvarētāja Daniela Anna Livčāne, kura uzrādīja labāko laiku slaloma daļā pirmajā sacensību dienā kombinācijā, līdz ar to mūsu meitenēm cīņā ar spēcīgajām somietēm un igaunietēm nācās palikt ārpus trijnieka. Piekto vietu ieguva un otro zeltu nopelnīja Nikola Grīnberga. Kārtējo reizi trijniekā latviešu meiteņu vidū tika Emīlija Kliesta, kurai šoreiz sudrabs (6.vieta kopējā ieskaitē). Ar 8.rezultātu 20 dalībnieču vidū atzīmējās Līva Putniņa, kura supergiganta bronzai pievienoja vēl vienu.

Master vīriešiem 12 dalībnieku vidū kārtējo reizi pirmās divas vietas ieguva Kristaps Bergmanis un Andrejs Mihailovs. Ja aizvakar milzu slalomā bija līdzīga cīņa, tad slalomā tāpat kā kombinācijā pārāks bija Bergmanis, kurš jau kombinācijas slalomā apliecināja, ka ir labākais šajā disciplīnā. Toties ļoti līdzīga cīņa notika par trešo vietu, ko ieguva Kaspars Klapkalns, kurš pārspēja igauni. Sievietēm startēja trīs dalībnieces, katrai ieņemot stabili savu godalgoto vietu un ierindojoties šādā secībā – Ieva Lagzdiņa, Sanita Kubliņa, Jeļena Brokāne.