Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" atrod ģenerālmenedžeri, pievilinot Girgensona aģentu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canadiens" atrod ģenerālmenedžeri, pievilinot Girgensona aģentu
"Canadiens" spēlētāji. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" vienojies ar savu jauno ģenerālmenedžeri – amatā stāsies 51 gadu vecais Kents Hjūzs, kurš līdz šim darbojās kā spēlētāju aģents.

Kents Hjūzs dzimis Bostonā, taču uzauga Monreālā. Starp viņa lielākajiem klientiem bija Bostonas "Bruins" kapteinis Patrīss Beržerons un Pitsburgas "Penguins" šī gadsimta labākais aizsargs Kriss Letangs. Hjūza klientu vidū bija arī Zemgus Girgensons.

Tagad Hjūzs spers pirmos soļus menedžmentā, kļūstot par Monreālas "Canadiens" vēsturē 18. ģenerālmenedžeri, apstiprinājis kluba īpašnieks Džefs Molsons. Viņš pauda, ka Hjūzs aģenta amatā pavadītajos 25 gados izveidojis cienījamu reputāciju.

Pagājušajā sezonā "Canadiens" sasniedza Stenlija kausa finālu, bet šīs sezonas sākums bija pagalam neapmierinošs, tāpēc tika pieņemts lēmums šķirties no līdzšinējā ģenerālmenedžera Marka Berževēna. Šķiršanās šķita neizbēgama – Berževēnam tas bija līguma pēdējais gads, un vienoties par jaunu kontraktu neizdevās.

Pēc Berževēna aiziešanas par hokeja darbību departamenta vadītāju kļuva Džefs Gortons, kuram tika uzticēta ģenerālmenedžera noskatīšana.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/montreal-canadie...