Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2985, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" sāk piekto sezonu Eiropā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dobeles "Tenax" sāk piekto sezonu Eiropā
Dobeles TENAX komanda Mogiļevā.

Savu piekto sezonu Eiropas kausu izcīņā Dobeles handbola komanda sāks svētdien trešajā lielākajā Baltkrievijas pilsētā Mogiļevā - EHF Eiropas kausa izcīņa 2. kārtas pirmajā spēlē Latvijas čempions TENAX tiksies ar handbola klubu "Masheka". Atbildes spēle - 23. oktobrī Dobelē.

Dobeles komanda - toreiz vēl ar nosaukumu "Spodrība" - Eiropas kausu izcīņā debitēja vēl 1997./1998. gada sezonā, bet augstākais sasniegums bija aizpagājušajā sezonā, kad TENAX "Challenge cup" izcīņā iekļuva 3. kārtā un tur sīvā cīņā zaudēja vienam no Rumānijas spēcīgākajiem klubiem "Potaissa Turda" (35:38 savā laukumā un 32:32 viesos). Tagad pretī stāsies Mogiļevas komanda, kas pašreiz Baltkrievijas čempionātā atrodas trešajā vietā aiz galvenajiem un vienīgajiem (spēku samēra ziņā ar pārējām komandām) pretendentiem uz titulu Brestas HC "Meshkov" un Minskas SKA. Abiem favorītiem pašreiz ir pa 14 punktiem, bet Mogiļevas komandai - 7 punkti. Par punktu mazāk ir Gomeļas komandai un tieši šīs divas komandas spēkosies par bronzas medaļām.

Handbola klubs "Masheka" izveidots 2007. gadā, kaut gan handbolu Mogiļevā spēlē jau 60 gadus. Jau pirmajā sezonā "Masheka" ieguva bronzas medaļas (komandas rindās iekļāvās vairāki spēlētāji, kuri atgriezās no ārzemēm un izlases spēlētājs Vladimirs Kļimovecs, bet galvenais treneris bija savulaik ilggadējais Spartaka Mironoviča palīgs Minskas SKA slavas gados Leonīds Brazinskis). Turpmāk bronzas medaļas tika iegūtas vēl divas reizes, bet aizvadītajā sezonā Mogiļevas komanda palika aiz goda pjedestāla un tas bija viens no iemesliem lielām pārmaiņām - komandu pameta 11 spēlētāji un galvenais treneris, tā ka šosezon tā ir praktiski pavisam cita komanda.

Pēdējā spēlē Baltkrievijas čempionātā "Masheka" savā laukumā ar 31:26 pārspēja Baltkrievijas Valsts sporta unibersitātes-SKA komandu. Astoņus vārtus guva līnijas spēlētājs Oļegs Tarasevičs, 5 vārti - 18 gadus vecajam saspēles vadītājam Jaroslavam Čaikovskim, pa 4 vārtiem - Ruslanam Habibovam (kreisā mala), 20 gadus vecajam kreisajam insaidam Daniilam Sekeričam un saspēles vadītājam Jegoram Motorinam. Komandā ir divi leģionāri no Krievijas - jau minētie Habibovs (Čeļabinskas handbola audzēknis) un Motorins (Permas handbola audzēknis). Pieredzējušakais komandā ir vārtsargs Vadims Kotovs, kurš pērn 31 gada vecumā pirmo reizi tika uzaicināts Baltkrievijas izlasē. Starp Baltkrievijas čempionāta labākajiem vārtu guvējiem 6. un 7. vietu ieņem Tarasevičs un Sekeričs - attiecīgi 35 un 33 vārti.

"Tā ir profesionāla komanda, kas spēlē ātru handbolu. Var teikt - tradicionāls baltkrievu handbola stils. Mogiļevas komanda pielieto aktīvas aizsardzības shēmas, kas mums varētu radīt grūtības, jo Latvijā tā neviens nespēlē, bet Baltijas handbola līgā reti kura komanda tā spēlē aizsardzībā. Labi sabalansēta komanda ar pieredzējušiem un gados jauniem talantīgiem spēlētājiem sastāvā," par pretiniekiem saka TENAX un Latvijas izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs.

Dobelnieki pirms nedēļas BHL čempionātā nospēlēja neizšķirti Viļņā ar HK "Šviesa" - 28:28, bet spēle ar HK "Vilnius" tika pārcelta (Viļņas komandā kādam bija pozitīvs COVID-19 tests), kas šajā gadījumā mūsējiem nāca tikai par labu - jau tā nav labākais sastāvs un dažiem vēl bija tā sauktie sīkie savainojumi. Savas komandas sastāvu pirmajai spēlei Mogiļevā treneris nosauca par robainu - darba dēļ uz pirmo spēli netika Emīls Kurzemnieks, bet pirmo reizi pēc operācijas mēģinās spēlēt Nils Kreicbergs (Nils pats gribēja spēlēt jau BHL mačos, taču viņam vēl neļāva to darīt - nevajag lieki riskēt). Visi pārējie ir ierindā. Tiesa, nav pagaidām vēl atguvis sportisko formu Austris Tuminskis (smaga savainojuma dēļ izlaida praktiski visu pagājušo sezonu), taču viņš cītīgi strādā papildus indivuduāli un ar katru nākamo spēli jābūt arvien labāk.

Spēles sākums svētdien Mogiļevā - plkst. 17.