Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Vācijas un Turcijas draudzība: vācieši laidīs U21 treneri uz Turcijas lielo izlasi

Agris Suveizda

Vācijas un Turcijas draudzība: vācieši laidīs U21 treneri uz Turcijas lielo izlasi
Štefans Kuncs. Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas Futbola savienības prezidijs oficiāli nolēmis atbrīvot Vācijas U21 izlases galveno treneri Štefanu Kuncu no līgumsaistībām, ja viņš panāks vienošanos ar Turcijas valstsvienību.

"Ņemot vērā Štefana Kunca panākumus ar Vācijas U21 izlasi un viņa īpašās attiecības ar Turciju, Vācijas Futbola savienība nevēlas liegt viņam spert nākamo soli karjerā. Tā ir arī iespēja apliecināt draudzīgās attiecības starp Vācijas un Turcijas futbolu," teikts savienības paziņojumā.

Kuncs, kuram oktobrī apritēs 59 gadu, vēl nav kļuvis par Turcijas valstsvienības galveno treneri, taču tieši viņš tiek uzskatīts par galveno kandidātu uz Šenola Gineša atbrīvoto krēslu. Ginešs tika atlaists pēc nesekmīgā "Euro 2020" un sekojošā septembra cikla, kurā turki mājās izlaida divu vārtu pārsvaru pār Melnkalni (2:2), uzvarēja Gibraltārā (3:0) un kapitulēja Nīderlandē (1:6), zaudējot grupas līderpozīcijas. Kuncs visdrīzāk pēdējo spēli pie Vācijas U21 izlases stūres šomēnes aizvadīja tieši "Daugavas" stadionā Rīgā, atspēlējoties pret Latvijas U21 izlasi (3:1), bet jau 11. oktobrī viņš "Daugavas" stadionā varētu ierasties ar Turcijas izlasi.

Par Vācijas U21 izlases galveno treneri Kuncs kļuva 2016. gada septembrī, līdz tam 11 gadus strādājot administratīvos amatos - iepriekšējos 11 mēnešus viņš bija Vācijas Futbola savienības valdes loceklis, bet pirms tam astoņus gadus bija "Kaiserslautern" vadītājs un vēl trīs gadu - "Koblenz" un "Bochum" futbola direktors. Ar Vācijas U21 izlasi Kuncs kļuva par 2017. un 2021. gada Eiropas čempionu un 2019. gada Eiropas vicečempionu, bet šovasar ar Vācijas U23 izlasi neizkļuva no apakšgrupas Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Turcijas izlase ar 11 punktiem sešās spēlēs ieņem trešo vietu mūsu apakšgrupā, par diviem punktiem atpaliekot no Nīderlandes un savas nākamās pretinieces Norvēģijas un par trim punktiem apsteidzot Melnkalni. Spēlētāja karjerā uzbrucējs Kuncs Vācijas izlasē aizvadīja 25 spēles un guva sešus vārtus un vienu sezonu pārstāvēja Turcijas klubu Stambulas "Besiktas".

Izmantotie resursi:
https://www.dfb.de/news/detail/dfb-...