Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Šosezon traumas slēpu arī no FIM dakteriem"

Ints Megnis
Ints Megnis

Stupelis: "Šosezon traumas slēpu arī no FIM dakteriem"
Kaspars Stupelis pēc sagaidīšanas ceremonijas Rīgas lidostā

Kaut šosezon par latviešu blakusvāģu motokrosa kantētāja Kaspara Stupeļa veselības problēmām informācija publiski izskanēja mazāk nekā iepriekš, sportists atzīst, ka dažādas traumas viņam bija pat vairāk, tomēr sportists par tām neteica publiski, arī slēpjot no Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) ārstiem.

Stupelis šosezon brauca ekipāžā ar Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu, tiekot pie sava ceturtā pasaules čempiona titula. Otrdien viņš atgriezās mājās no sezonas pēdējā etapa, draugiem pārsteidzot kantētāju un lidostā sarīkojot sagaidīšanas ceremoniju, kā arī noorganizējot viņam limuzīnu.

"19 gadus mani neviens nebija sagaidījis, tagad pārsteidza mani. Feini," Stupelis atklāja savas emocijas. "Jā, čempiona tituls ir mans, tomēr tas ir arī latviešiem, maniem draugiem, maniem sponsoriem, visiem, kuri bija aiz manis."

Stupelis iepriekš izteicās, ka šī sezona viņam bija smagākā karjerā. "Ja uzskaitītu visu, kam šosezon esmu izgājis cauri, saruna būtu garāka, bet, lielos vilcienos - kājai noplēsta āda, trīs lauztas vietas," stāsta sportists. "Šogad negribēju, lai konkurenti to zina, lai kāds uz mani nesāk kaut ko izspēlēt. Ja tev ir lauzti kauli, nākamajā posmā jāiet pie FIM dakteriem un jāparāda, ka esi funkcionēt spējīgs, es to centos pieslāpēt, lai man tas nav jādara un neviens neuzdod liekus jautājumus."

Pēdējā posmā Vācijā Bakss ar Stupeli jau ieradās kā čempioni un tika pie otrās vietas. "Uz pēdējo posmu man bija lielas muguras problēmas, nebija arī liela gatavošanās - tik nesagatavots uz posmu nekad nebiju bijis. Tomēr kopumā jutos labi, atlidoja arī fizioterapeits un zināju, ja viņš ir aiz manis, viss būs kārtībā. Bijām otrie, mazliet pietrūka, lai uzvarētu, bet gana labi," stāsta kantētājs, uzskaitot, ka šobrīd viņam ir hematoma uz kājas, kā arī problēmas ar muguras lejasdaļu. "Organisms sauc pēc atpūtas. Ir divas nedēļas laika, lai mazliet sakoptos, tad sekos Nāciju kauss un tad lielāks pārtraukums. Tagad Latvijā būšu līdz 28. septembrim, tad esmu nolēmis aizlidot uz solo motociklu Nāciju kausu, jo tās ir motokrosa olimpiskās spēles un šogad notiks Nīderlandē. Tad nedēļu pagatavosimies mūsu Nācijām un pēc tam mazs atvaļinājums aiz okeāna."

Stupelim nākamajā sezonā būs jāmeklē jauns pilots, jo trīs posmus pirms sezonas beigām Bakss viņam paziņoja, ka nākamajā sezonā brauks ar citu sportistu. "Ja ir teiciens, nekad nemaini savu uzvarētāju komandu, viņam ir - vienmēr maini. Etjēns visus trīs gadus, kad ieguvis titulu, nomainījis komandu. Ja es zinātu, ko darīšu nākotnē, noteikti pateiktu, bet pašlaik nezinu. Ir piedāvājumi no citām komandām, bet īsti nezinu vai savā vecumā būšu priecīgs braukt par 5., 6. vietu. Pašlaik ir daudz pārdomu," pauda latvietis, kurš gan, neskatoties uz šīm pārdomām, prognozē, ka nākamajā sezonā pasaules čempionātā startēs. "Esmu 37 gadus vecs, 19 gadus bijis pasaules čempionātā, kas ir vairāk nekā puse manas dzīves. Tā ir mana dzīve. Ja vietējiem nīderlandiešiem un beļģiem tā ir tikai nedēļas nogale, es esmu mājās otrdienā un, ja šajā nedēļas nogalē būtu posms, ceturtdien brauktu prom. Tas ir daudz vairāk nekā vienkārši pabraukt, tāpēc lēmums nebūs tik viegls."

Iepriekš pie pasaules čempiona tituliem Stupelis ticis arī 2003., 2004. un 2015. gadā. "No pirmā titula daudz vairs neatceros. Zinu, ka tas bija Nīderlandē un nākamajā dienā sekoja gonka Anglijā, kurā kritām, un nekāda baigā prieka nebija. Tāpat toreiz arī prieka mirkli nozaga Daniels Vilemsens. Šim titulam ir pavisam cita garša un vērtība."

  +7 [+] [-]

, 2019-09-17 17:26, pirms 5 gadiem
Tev nevienam, nekas vairāk nav jāpierāda! Tu jau esi leģenda!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-09-17 18:16, pirms 5 gadiem
Domāju īstais brīdis aiziet!Gaidam nākamgad kalnu divriteņu trasēs.

     [+] [-]

, 2019-09-17 20:09, pirms 5 gadiem
Paldies, Kaspar, par visu, ko esi paveicis motosportam un par emocijām jūtot līdzi Tev trasē! Ja izdomāsi turpināt, turpināsim fanot, ja metīsi mieru, vēlēsim veiksmi tālākajās gaitās!

  +2 [+] [-]

, 2019-09-17 22:38, pirms 5 gadiem
Ja nav konkurētspējīgs pilots, tad jābeidz esot virsotnē! Paldies Kaspar īsts paraugs sportā!

  +2 [+] [-]

, 2019-09-18 12:12, pirms 5 gadiem
Es gribētu kkādu lielo LTV7 filmu par Stupeli! Apbrīnojams sportists! Tā nodoties mērķim! Es ar domāju, ka īstais brīdis aiziet! Kā uzvarētājam!