Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Gilboa Galil'' pārsteidz ''Maccabi'' un panāk izšķirošo finālspēli

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Gilboa Galil'' pārsteidz ''Maccabi'' un panāk izšķirošo finālspēli
Foto: Maccabi Tel Aviv BC

Izraēlas basketbola līgas finālā izšķirošo spēli panākusi ''Gilboa Galil'' vienība, kas sērijas otrajā cīņā uzveica valsts pārliecinoši titulētāko komandu Telavivas ''Maccabi'' - 81:76 (30:16, 21:24, 13:14, 17:22).

Izraēlas čempionāta pirmajā finālmačā ''Maccabi'' jau no pirmajām minūtēm kontrolēja spēles gaitu un izcīnīja panākumu ar 83:74. Šovakar sērija pārcēlās uz Gilboa pilsētu, kur tika aizvadīta otrā spēle.

''Gilboa Galil'' jau pirmajā ceturtdaļā parādīja, ka nav gatavi ''Maccabi'' bez piepūles izcīnīt 55. Izraēlas čempiontitulu. Pēc spēlētām desmit minūtēm mājinieki atradās vadībā ar 14 punktu pārsvaru. Mača atlikušajās 30 minūtēs ''Maccabi'' centās panākt pretinieci un ceturtās ceturtdaļas galotnē pat izlīdzināja rezultātu - 74:74. Spēles noslēdzošajās epizodēs veiksmīgāki izrādījās ''Gilboa Galil'', izcīnot uzvaru un panākot trešo, izšķirošo finālspēli.

''Gilboa Galil'' panākumu ar 20 punktiem kaldināja Kerijs Blekšīrs, bet Džo Tomasons izcēlās ar double-double - 17 punkti un rezultatīvas piespēles. Vēl uzvarētāju rindās produktīvs bija Jiftašs Zivs, kuram 12 punkti. ''Maccabi'' komandā 34 punktus, trāpot 60 procentus trejaču (6/10), guva Skotijs Vilbekins.

Izšķirošā spēle 17. jūnijā tiks aizvadīta Telavivā.