Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baldiņš: "Šausmīgi rupja kļūda no manas puses"

Juris Grīns
Juris Grīns

Baldiņš: "Šausmīgi rupja kļūda no manas puses"
Foto: QNIGAN Rallycross Media

Latvijas rallijkrosa braucējs Ronalds Baldiņš Zviedrijā aizvadījis pirmos divus RallyX Nordic posmus Crosskart klasē, abās sacīkstēs sasniedzot rezultātus vadošajā desmitniekā. Tiesa, sportists atzīst, ka saprasti daudzi uzdevumi, kas jāveic jaunā bagija uzlabošanā.

Baldiņam Holjesas trasē bija pirmās sacīkstes ar jauno auto, tāpēc bija grūti prognozēt, cik konkurētspējīgs būs latviešu pilots, kurš pērn cīnījās par posmu pjedestāliem šajā ieskaitē. Secinājums – uz vietas izdevies veikt zināmu progresu, tomēr vēl vairāk kļuvis skaidrs, kas jāpadara mājās, lai nākamajos posmos tuvotos līderiem.

Sestdien pirmajā RallyX Nordic posmā Ronalds kvalifikācijas braucienos guva, attiecīgi, desmito, trešo un 16. vietu, kvalifikāciju noslēdzot astotajā pozīcijā. Tas deva iespēju startēt vienā no trim pusfināliem, stājoties trešajā starta vietā. Viņš finišēja ceturtais, netiekot finālā, un pats atzina savu kļūdu: “Šausmīgi rupja kļūda no manas puses, startā līdz galam neieliku pirmajā pārnesumā, tāpēc arī zaudēts starts un ar šo diena galā.”

Gala rezultātos pirmajā posmā Baldiņam desmitā vieta.

Svētdien turpat Holjesā tika aizvadīts otrais posms. Pēc pamatīga darba starp abām sacensību dienām Ronalds kvalifikācijas braucienos uzrādīja astoto, 12. un septīto rezultātu, kas trīs braucienu summā deva piekto pozīciju – labāku nekā diennakti iepriekš. Savā pusfinālā Baldiņš finišēja trešajā pozīcijā, atkal paliekot bez fināla. Šajā seriālā uz izšķirošo braucienu dodas katra pusfināla labākie divi braucēji, veidojot fināla sešinieku.

Otrajā posmā Baldiņš klasificēts astotajā vietā. “Ugunskristības bagijam ir beigušās, arī pats esmu šai sezonai “iebraucies”. Nesanāca viss kā gribējām. Daudz pamainījām starp abām dienām, taču ir skaidrs, ka vēl daudz darba, lai cīnītos par uzvarām. Prieks, ka rezultāts otrajā dienā kopumā uzlabojās, taču tas nav tas, ar ko es būtu apmierināts. Jābrauc mājās, jāizdara mājasdarbi, un tad jau uz nākamo posmu Somijā!”

Pēc diviem posmiem Ronalds Baldiņš kopvērtējumā atrodas sestajā vietā. Pirmajā posmā uzvaru sasniedza norvēģis Tomass Ēks Murstads, bet otrajā labākais bija zviedrs Eliass Svensons. Interesanti, ka neviens no abiem uzvarētājiem otrā sacīkstē netika uz pjedestāla, kas nozīmē, ka klasē rezultāti ir ļoti mainīgi, līdz ar to arī Baldiņam nav zudušas iespējas cīnīties par kopvērtējuma medaļām.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv