Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itudis noslēdz jaunu divu gadu līgumu ar Maskavas CSKA

Rolands Eliņš

Itudis noslēdz jaunu divu gadu līgumu ar Maskavas CSKA
Dimitris Itudis. Foto: EPA/Scanpix

Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Krievijas basketbola klubs Maskavas CSKA oficiāli paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Dimitri Itudi, pieliekot punktu baumām par viņa iespējamo aiziešanu no komandas.

CSKA jauno līgumu ar galveno treneri izziņojusi tieši pirms sezonas izšķirošajām spēlēm. CSKA vēl turpina dalību Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs, kamēr maija beigās paredzēta Eirolīgas "Final 4" izspēle.

Grieķijas basketbola speciālists Dimitris Itudis CSKA klubu vada kopš 2014. gada un aizvedis to līdz pieciem Krievijas čempiona tituliem un diviem triumfiem Eirolīgā. Itudis trīs reizes atzīts par VTB līgas gada treneri, kā arī divas reizes šādu godu ieguvis Eirolīgā.

Viņa līgums tagad pagarināts līdz 2023. gada vasarai, un CSKA to atzīmē, kā ilgāko posmu galvenā trenera darbā Maskavas klubā tā mūsdienu vēsturē. Ituda vadībā CSKA uzvarējusi 375 no 455 oficiālajām spēlēm, sasniedzot iespaidīgo 82.4% uzvaru bilanci.

"Teikšu no sirds – man tas ir liels personīgs gods, ka CSKA uzticēja man vadīt komandu uz vēl vienu līguma termiņu," kluba relīzē citēts Itudis. "Tajā pašā laikā, kā jau kluba vadība un līdzjutēji lieliski apzinās, es pats jūtu pienākumu aizstāvēt CSKA krāsas, kluba vēsturi un nākotni. Es jūtu, ka šajā darbā turpinu attīstīties arī individuāli, pateicoties sadarbībai ar visiem kluba darbiniekiem. Apsolu strādāt no sirds un sniegt jaunas idejas kluba attīstībai."

CSKA prezidents Andrejs Vatutins norādīja, ka Ituda vadībā klubs ir sasniedzis lielus panākumus un sadarbības potenciāls vēl nav izsmelts, tāpat viņš uzsvēra, ka iepriekš ar vairākiem vadošajiem spēlētājiem noslēgti ilgtermiņa līgumi, attiecīgi ir tikai godīgi, ka Itudis arī var strādāt ar līgumu uz vairākām sezonām.

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/news/n/dimit...