Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

ASV tenisistes uzvar izšķirošajā dubultspēlē un iekļūst Džīnas kausa finālturnīrā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ASV tenisistes uzvar izšķirošajā dubultspēlē un iekļūst Džīnas kausa finālturnīrā
Džesika Pegula. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. ASV tenisistes sestdien izšķirošajā cīņā guva uzvaru pār Ukrainas tenisistēm un iekļuva Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīrā.

ASV bija vadībā pēc pirmajām divām spēlēm ar 2-0, taču otrajā dienā Ukrainas tenisistes spēja atspēlēties un saglabāt intrigu līdz izšķirošajai dubultspēlei.

Vispirms Dajana Jastremska ar 6-3, 6-4 uzvarēja Džesiku Pegulu, bet pēc tam Katarina Zavacka ar 6-3, 6-4 pārspēja Šelbiju Rodžersu, tādējādi panākot 2-2.

Izšķirošajā dubultspēlē Ludmila Kičenoka un Jastremska stājās pretī Pegulai un Eižai Muhamadai, taču pārākas ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-3 bija amerikānietes.

Vēl mačā starp Čehiju un Lielbritāniju finālturnīra dalībniece tika noskaidrota pēc dubultspēles, kurā ar 6-1, 7-5 pārākas bija čehietes Marketa Vondrousova un Karolīna Mučova. Čehietes pārspēja Lielbritāniju ar 3-2.

Citās kvalifikācijas spēlēs Itālija ar 3-1 uzvarēja Franciju, bet Spānija ar 4-0 sagrāva Nīderlandi.

Jau iepriekš vietu finālturnīrā nodrošināja Polija, kas ar 4-0 pārspēja Rumāniju, un Kazahstāna, kas mājinieces lomā bija pārāka pār Vāciju arī ar 4-0.

Jau ziņots, ka Kanādas tenisistes ar 4-0 pārspēja Latviju un arī nodrošināja vietu finālturnīrā.

Noslēdzošajās cīņās Daniela Vismane piekāpās Leilai Fernandesai ar 2-6, 1-6, bet dubultspēlē Vismane un Darja Semeņistaja atzina Gabrielas Dabrovski un Kerolas Džao pārākumu, zaudējot ar 1-6, 3-6.

Piektdien un sestdien tika aizvadītas septiņas kvalifikācijas spēles, kuru uzvarētājas pievienosies Šveicei, Austrālijai, Beļģijai un Slovākijai sacensību finālturnīrā, kas arī notiks šogad novembrī.

No sacensībām iebrukuma Ukrainā dēļ izslēgta čempione Krievija, kā arī ar piekto numuru izsētā Baltkrievija, kam vajadzēja tikties ar Beļģiju, beļģietēm finālturnīru sasniedzot bez spēlēm.

Izmantotie resursi:
LETA