Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Izlozētas Latvijas sieviešu izlases pretinieces Eiropas čempionāta kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Izlozētas Latvijas sieviešu izlases pretinieces Eiropas čempionāta kvalifikācijā
Foto: LHF

Ir noskaidrotas Latvijas sieviešu handbola izlases pretinieces 2022. gada Eiropas čempionāta 1. kārtas kvalifikācijā, kurā piedalīsies 11 nacionālās sieviešu izlases. Latvija nokļuvusi 2. apakšgrupā un par iekļūšanu kvalifikācijas 2. kārtā spēkosies ar Grieķiju, Itāliju un Bosniju un Hercegovinu.

Šajā izlozē tika noskaidrotas vēl divas apakšgrupas kvalifikācijas 1. kārtai - 1. grupā spēkiem mērosies Portugāle, Kosova, Luksemburga un Kipra, savukārt 3. grupā sacentīsies Farēru salas, Izraēla un Somija.

Izlozes laikā tika noskaidrotas arī valstis, kuras no 31. maija līdz 6. jūnijam nodrošinās tā saucamo “burbuli” kvalifikācijas spēļu apakšgrupas komandām. Latvijas sieviešu handbola izlase dosies uz Grieķiju, jo tā tika izvēlēta kā 2. apakšgrupas organizatore. 1. apakšgrupas spēles organizēs Portugāle, savukārt 2. apakšgrupas komandas uzņems Farēru salas.

Jau iepriekš ziņojām, ka 2022. gada Eiropas sieviešu handbola čempionātam pieteikušās 36 valstis. Vieta finālturnīrā paredzēta tikai 16 izlasēm, tāpēc ir sagaidāmi saspringti kvalifikācijas posmi, kuros startēs arī Latvijas nacionālā sieviešu handbola izlase.

Automātiski garantētu vietu finālturnīrā sev nodrošinājusi pagājušā gada čempione Norvēģijas sieviešu handbola izlase. Tai kopā ar 2022. gada Eiropas čempionāta organizatorēm Slovēniju, Ziemeļmaķedoniju un Melnkalni nebūs jāpiedalās kvalifikācijas ciklā. Tas nozīmē, ka iespēja cīnīties par iekļūšanu finālturnīrā būs par atlikušajām 12 vietām.

Kvalifikācija norisināsies divās kārtās. Līdzīgi kā finālturnīrā, arī Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā automātiskas vietas sev ir nodrošinājusi 21 izlase, vērtējot aizvadītā 2020. gada Eiropas čempionāta rezultātus, kā arī Eiropas Handbola federācijas (EHF) nacionālo izlašu rangu.

2022. gada Eiropas sieviešu handbola čempionāta 1. kārtas kvalifikācijas grupas
Grupa 1
Portugāle
Kosova
Luksemburga
Kipra

Grupa 2
Grieķija
Itālija
Bosnija un Hercegovina
Latvija

Grupa 3
Fēru salas
Somija
Izraēla

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Handbola federācija