Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaka pārstāvētā "Hyundai" komanda pēc šīs sezonas varētu pamest WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaka pārstāvētā "Hyundai" komanda pēc šīs sezonas varētu pamest WRC
Foto: wrc.com

Kamēr konkurējošās komandas jau gatavojas testos izmēģināt mašīnas, ar ko plāno piedalīties 2022. gada pasaules rallija čempionātā, Ota Tanaka un Tjerī Noivila pārstāvētā "Hyundai" vienība vēl pat nav sākusi to būvēt. Dienvidkorejas autoražotājs aizvien nav izlēmis, vai turpinās startēt WRC sacensībās arī nākamgad.

Jau no nākamās sezonas WRC klases mašīnas tiks pārsauktas par “Rally1” automobiļiem, un tajos tiks izmantotas hibrīda tehnoloģijas. Pašlaik pie jaunajiem auto strādā gan “Toyota”, gan “M-Sport Ford” vienības.

“Mums nav vienošanās vai apstiprinājuma, ka startēsim pasaules rallija čempionātā jaunajā ērā 2022. gadā,” atklāti saka “Hyundai Motorsport” vadītājs Andreā Adamo. “Lai to darītu, mums jāsaņem zaļā gaisa no “Hyundai” valdes Korejā, un to mēs vēl neesam saņēmuši. Esam viņiem nodevuši visu nepieciešamo informāciju un tagad gaidām atbildi, bet nezinām, kad to varam sagaidīt. Jaunās mašīnas attīstīšana nav sākta, un tas notiks tikai tad, kad saņemsim pozitīvu atbildi no Korejas.”

“M-Sport Ford” komandas boss Ričards Milleners atzinis, ka viņu šī situācija sarūgtina, un viņš nevēlētos, lai vēl viena automobiļu rūpnīca pamet čempionātu. Milleners saka, ka “Hyundai” ir svarīga loma ne vien WRC, bet arī WRC2 klasē, kur tiek startēts ar šīs rūpnīcas R5 kategorijas spēkratiem.

“Kopš “Hyundai” ienāca čempionātā 2014. gadā, viņi ir daudz devuši WRC un “Rally2″ klasēm,” atzīst Milleners. “Man ir grūti iztēloties mūsdienu WRC bez viņiem. Šobrīd pasaules čempionāts stūrē jaunā virzienā un, lai gan diskusijas par šo tēmu Korejā joprojām turpinās, es tiešām ceru, ka sadarbība starp federāciju un komandām, kas notikusi pēdējos 24 mēnešos, radot šos jaunos noteikumus, nozīmē to, ka viņi turpinās.”

Otro sezonu “Hyundai” sastāvā šogad aizvada igaunis Ots Tanaks, tāpat arī spēcīgais beļģu pilots Tjerī Noivils, kurš daudzas reizes bijis vicečempions. bet trešo mašīnu savā starpā dala Danijs Sordo un Kreigs Brīns. Pēdējos divus gadus tieši “Hyundai” rūpnīca uzvarējusi pasaules čempionāta komandu ieskaitē, lai arī neviens tās pilots nekad nav kļuvis par WRC čempionu. Tanaks komandai pievienojās pēc titula izcīnīšanas kopā ar “Toyota”.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati